Сензациите в пресата днес: "Сините" заявиха „Герена” за Европа, чакат Цецо Генков

Шеф на Локо (Сф) се моли на Черно море, ЦСКА връща Маркес, Ботев (Пд) договори Апата и още…

Сензациите в пресата днес: "Сините" заявиха „Герена” за Европа, чакат Цецо Генков

Сензациите в пресата днес, 24 май 2013 година:







„Меридиан мач”: Левски иска на „Герена” в Европа, чака „да” от УЕФА
Левски е поискал да играе на стадион „Георги Аспарухов" мачовете си в Европа, научи „Меридиан Мач". Както е известно, в момента съоръжението е със срутен сектор „А". Въпреки това „сините" искат да играят първите си срещи на „Герена" и са подали официална молба за лицензира-не на съоръжението. Комисия на УЕФА ще мине на инспекция идната седмица, за да реши окончателно дали ще пусне Левски на стадиона им. По-вероятно е „сините" да получат лиценз за Втория предварителен кръг в Шампионска лига, в случай че вземат титлата, разбира се. За по-нататъшните кръгове все още няма яснота. „Сините" заявиха още преди време, че имат желание да играят на „Герена", тъй като там футболистите се чувстват по-уютно. При по-сериозен съперник обаче мачовете неминуемо ще се местят на стадион „Васил Левски" не толкова заради по-добри условия, а заради по-големия капацитет.

„Меридиан мач”: Генков мисли първо за чужбина, после за Левски
Нападателят на Левски Цветан Генков сериозно обмисля вариант за трансфер на „Герена", научи „Меридиан Мач". Както вече ви информирахме, именно той е един от фаворитите на „сините" шефове за нов таран, който да смени Базил де Карвальо. Сенегалецът е пред продажба в чужбина. Генков преди време също бе желан от близкия си приятел и бизнес партньор Иво Тонев на „Герена", но тогава отказа категорично. Според запознати този път бившият нападател на Локо (Сф) се е замислил сериозно, но приоритет все пак му остава да си намери отбор в чужбина. Ако няма достатъчно сериозни оферти, той ще се съгласи да се завърне в България. На този етап Иво Тонев все още не е водил разговори с Генков, като такъв евентуално ще има след последния мач със Славия. Нападателят със сигурност напуска настоящия си тим Висла.

„Тема спорт”: Литекс задържа Миланов и Ваюши

Литекс почти сигурно ще задържи двама от най-добрите си футболисти и за следващия сезон, разбра "Тема Спорт". Националът Георги Миланов и Армандо Ваюши ще останат при ловчанлии и догодина. Причината е, че към днешна дата В клуба няма нито една конкретна оферта за двете звезди на оранжевите, като няма и никакви индикации това да се промени. Интерес не липсва, но на този етап ръководството не е получило нито едно предложение за Миланов и Ваюши. Първият направи много силна есен и стана футболист на 2012 г. у нас, а вторият започна ударно пролетния дял с два гола срещу ЦСКА. Впоследствие обаче и двамата отстъпиха драстично от позициите си. От клуба обявиха, че най-реално на този етап е да се мисли за трансфер на бранителя Страхил Попов. В същото време заради тримата наказани - Недялков, Илия Миланов и Васил Божиков, старши треньорът на Литекс Христо Стоичков реално остана без защита за гостуването на Черноморец утре. Камата ще бъде принуден да   пусне невъзстановения напълно Страхил Попов на десния бек. До последно ще се умува за партньор на Грозев в центъра на отбраната, а като ляв бек ще действа Кирил Динчев.

„Труд”: Ботев (Пд) договори Апостол Попов
Ботев (Пловдив) е договорил Апостол Попов за новия сезон. Защитникът дойде в ЦСКА именно от “канарчетата” по настояване на Любослав Пенев през 2009 г. След като се наложи като стълб в защитата, сега “червените” искат да се разделят с Апата. А и желанието на футболиста било да получава по-редовно парите си, отколкото на “Българска армия”. Ботев взе от ЦСКА през есента и холандския защитник Сивард Спрокел. Но играчът разтрогна договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати, преминавайки в пловдивския тим като свободен агент.

„Меридиан мач”: Бадема си тръгна от Лудогорец

Емил Гъргоров приключи взаимоотношенията си с Лудогорец. Бившият капитан на тима вероятно е футболистът с най-голяма заслуга за златния требъл на „орлите" през миналия сезон, но през зимата настъпи необратим разрив в отношенията му с ръководството и бе изолиран от отбора. Той поиска трансфер, което не бе прието добре от спортно-техническия щаб, а контрареакцията на национала бе да обяви, че дните му в Разград са преброени. През пролетта той взе участие в много малко срещи на Лудогорец, което доведе до промяна на схемата на игра и със сигурност се отрази на колебливите резултати на отбора на Ивайло Петев. Последния мач, в който Гъргоров носи зелената фланелка, бе в XXVII кръг, когато той влезе като резерва в последните 25 минути при победата над Славия с 2:1. Бадема обаче остана на пейката във финала на първенството срещу Левски. Емил Гъргоров вече си събра багажа и напусна Разград, като дори вече не тренира с тима. За последен път името му ще се свърже с Лудогорец тази неделя. Тогава Гъргоров ще се появи да получи наградата си за най-добър трети футболист в първенството. Въпреки че не игра почти цяла пролет, заслугите му за разградчани бяха отчетени от футболистите в елитната група.

„Тема спорт”: Турци пристигат за Исуф Уатара
Представители на турския Мерсин ще пристигнат в Бургас в деня на мача срещу Литекс, за да преговарят за състезателните права на Исуф Уатара. Офанзивният халф е спазарен вече за 500 000 евро, но е необходимо да бъдат направени някои до-уточнения. Уатара беше пред трансфер в Мерсин през зимата, но тогава сделката пропадна. Сега продажбата е почти финализирана. Бургаският Черноморец ще излезе спокоен в последния шампионатен мач срещу Литекс:
„Доиграваме сезона, вече мислим за следващата година и за лятната селекция. Все пак искам да изиграем последния мач достойно", коментира наставникът на бургазлии Димитър Димитров-Херо.

„Меридиан мач”: ЦСКА връща Ели Маркес

Универсалният бразилски защитник Ели Маркес е на път да се завърне в ЦСКА. Той вече веднъж игра на „Армията". Лично Димитър Пенев е настоял пред ръководството за неговото привличане. Маркес в момента води подготовка с отбора на Пирин (Гоце Делчев). През този полусезон Маркес нямаше право да играе, тъй като имаше ангажимент към Етър. Бразилецът може да играе и по двата фланга на защитата, което го прави безценен за „червените". Ели Маркес често е пускан и като халф.

„Тема спорт”: Шеф на Локо (Сф) се моли на Черно море


Борбата за оцеляване на дъното между Ботев (Вр) и Локо (Сф) вече заприлича и на телевизионна сапунка.

В надпреварата между застрашените клубове са позволени както удари под кръста, така и сълзливи молби.

На чувства го е ударил и един от шефовете на Локо (Сф). Изпълнителният директор на „железничарите" Георги Марков е прокарал пътечка до стадион „Тича" с мисията да убеди варненци да подходят сериозно за мача в последния кръг с Ботев, като постигнат поне равенство.

Той е говорил както с треньорите на тима, така и с повечето от лидерите на Черно море. Междувременно треньорът Георги Иванов обяви, че е твърде вероятно да пусне основно юноши срещу врачани, което ще даде голям шанс на съперника.

По-вероятно е обаче той да заложи на смесен състав, като даде почивка на националите Александър Александров и Георги Илиев, както и на основните чужденци Инканго и Идалго, които бяха с най-голяма заслуга за силната серия на „моряците" напоследък.
 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки