И Гонзо гарантира, че Черно море ще играе за победа, дори и с юноши

"Черно море няма да влезе в договорка с никого, поне аз докато съм треньор, а и хората, които ръководят този клуб винаги са били на този принцип"

И Гонзо гарантира, че Черно море ще играе за победа, дори и с юноши
Черно море няма да влезе в договорка с никого, поне аз докато съм треньор, а и хората, които ръководят този клуб винаги са били на този принцип. Това гарантира старши треньорът на „моряците” Георги Иванов преди утрешното домакинство срещу Ботев (Вр). Двубоят, който започва в 18 ч, има съществено значение за врачани, докато варненци вече си осигуриха участие в елита и през следващия сезон. Гостуващият тим също ще се спаси, ако победи, за сметка на Локомотив (Сф). Разликата между врачаните и столичните „железничари” е 2 точки в полза на първите.
 
„Ще искам утре отборът да играе за победа. Какви договорки има и кой какво си мисли, мен не ме интересува. Аз си гледам само Черно море, подчерта Гонзо. „Искам той да побеждава във всеки мач, защото с победите се трупа и авторитет, и самочувствие, така че ще искам от моите футболисти максимална концентрация.”
 
След успеха над Миньор в сряда Иванов разкри, че ще пусне юноши срещу Ботев (Вр). На въпрос дали в действителност възнамерява да го направи, наставникът отвърна: „Разглеждам мача с Ботев (Вр) така, както всеки един мач от първенството. Хората, които са заслужили да играят, ще играят. Нямам никакви сантименти към никого. Юношите са част от отбора. Те трябва да тренират с нас. Когато се наложи, влизат. Но те трябва да покажат в мачовете и тренировките, че заслужават мястото си. Така че всеки един футболист, който играе в Черно море, е заслужил мястото си било в титулярния състав, или като смяна.”
 
„Не ги деля на стари и млади, на юноши. Винаги е било така при мен и така ще продължава.”
 
„На мен са ми ясни нещата кой ще отпадне, кой ще бъде в групата и кой ще играе, но не смятам, че сега е моментът да ги коментираме. Това, което казвам е, че отборът на Черно море ще играе за победа.”
 
Точковият актив на Ботев (Враца) кара треньорът на Черно море да подходи сериозно към предстоящия мач.
 
„След като Тони Здравков стана треньор, Ботев Враца показва сериозно израстване. Те почти нямаха точки и след неговото идване на полусезона бяха над чертата. В момента имат 30 точки, което показва, че са сериозни отбори. Не бих прогнозирал дали Ботев Враца заслужава да остане. Но предвид точките им, ще подходим сериозно към тях.”
 
Мачът с Левски в 19-ия кръг (1:1) се е оказал точката на прелома в играта на Черно море, според Георги Иванов.
 

„Когато почна първенството и направихме първата контрола с Нефтохимик (0:0) и след това загубихме мачовете с Лудогорец, Етър и Славия, не бяхме вкарвали гол, и в контролата с Търговище тук направихме 0:0. Бях доста отчаян и не виждах и не мислих, че отборът може да се престрои по начина, по който аз искам. Може би след мача срещу Левски нещата си дойдоха на мястото. Може би и аз бях малко нетърпелив и да си призная честно това ми е било лоша черта, защото искам винаги нещата да стават веднага, да стават по бързия начин. Но не винаги нещата, които искам, всеки един футболист може да ги пресъздаде в своята глава и да почне да мисли така, както аз искам. Но се радвам, че с течение на времето тези футболисти разбраха идеята, играят по начина, по който аз искам, не напълно, но се опитват, и Черно море играе един добър и приятен футбол, който се харесва на хората.”   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки