Сензациите в пресата: Батков връща Сираков в Левски

ЦСКА с оферта за Гъргоров, скандал за лентата на "Армията", "червените" с нов треньор от 6 юни

Сензациите в пресата: Батков връща Сираков в Левски
Батков връща Сираков в Левски, гърми "Тема спорт"
 
Тодор Батков отново е сам машинист в Левски. Иво Тонев може да оста­не да се занимава със строежа на стадиона, но няма да има ни­каква дума по оперативното ръководство на клуба. Двама­та имаха среща вчера, финансовата си подкрепа от клуба са оттеглили хората, на които Тонев се отчиташе досега.
 
Близки на Батков съобщиха, че той обмисля да върне в клу­ба Наско Сираков. Легендата обаче ще трябва да работи при жестоки финансови рестрикции, ако се съгласи. Сини­те започват преговори за раз­дяла с играчи, чиито заплати надвишават 10-12 хиляди ле­ва, а такива на "Герена" са много, като някои стигат и до 35 хиляди лева на месец.
 
Въпреки провала в битката за титлата ръководството на Левски ще се опита да на­прави прилична селекция. Си­ните вече имат набелязани играчи за подсилване в защитa, халфовата линия и нападе­нието. Според информация на "Тема Спорт" скаутът на ти­ма Кирил Вангелов вчера е на­блюдавал двубоя от испанска­та Сегунда Дивисион Елче - Реал Мадрид Кастиля (б.а. - ду­блиращият отбор на Реал Мадрид).
 
В последните седмици скау­ти на сините са наблюдавали играчи и в още три европей­ски  страни  -  Португалия, Франция и Холандия. От спортно-техническия щаб на Левски са набелязали напада­тел, който играе в португал­ски тим. Във Франция и Холан­дия са следени предимно бра­нители и халфове. Въпреки катаклизмите от "Герена" се на­дяват до десетина дни да ус­пеят да сключат договори по­не с трима футболисти. С тях тимът трябва да се предста­ви на ниво в Лига Европа. 
 

ЦСКА с оферта за Гъргоров, твърди "Стандарт"
 
Оферта към Емил Гъргоров-Бадема е отправил лично босът на ЦСКА Димитър Борисов. "Ще извадя пари, правим супер отбор и печелим титлата", заявил пред дребосъка съсобственикът на "Титан". 
 
Бадема, който твърдо напуска Лудогорец, поискал време за размисъл. Той се пазари за двугодишен договор в Китай или Южна Корея срещу луди пари. Освен това Гъргоров не вярвал на обещанията за редовно плащане в ЦСКА предвид славата на "Титан".
 
"Червените" се интересуват и от друг напускащ Лудогорец - защитника Любо Гулдан. Отборът се нудае от нова централна двойка, тъй като Апостол Попов май се връща в Ботев. С оферта от ЦСКА е и Вальо Илиев. 
 


Скандал за лентата в ЦСКА, пише "Меридиан мач"
 
Освен с по­зорната за­губа от Локо (Сф), съ­ботният ден ще се за­помни и с голям скандал в съблекал­нята на ЦСКА. При­чината за напрежени­ето между футболис­тите на „армейците" е спор за капитанска­та лента, научи „Ме­ридиан Мач". 
 
Извес­тно е, че титулярният капитан Иван Бандаловски отнесе нака­зание за три срещи, като той ще отсъства и в първия кръг на следващия шампионат. Неговият замес­тник Апостол Попов също не бе на линия за мача в „Надежда", тъй като лекува кон­тузия. Трети капитан на „червените" по принцип е Мишел Платини, но Милен Радуканов еднолично е избрал Костадин Стоянов да изведе отбора в срамно развилия се мач срещу Локо (Сф). Това ре­шение обаче е пре­дизвикало голямо напрежение в събле­калнята, като се е стигнало до размяна на реплики между опитните   играчи.
 
Снемането на дове­рието от бразилския нападател може би е и лично отмъщение на Радуканов, при ко­гото Платини изкара най-силния си период на „Армията" пре­ди две години, но през тази пролет бе в трагична форма. Го­вори се, че лошото влияние на бразилеца е и основната причина треньорът да из­пусне съблекалнята при втория си прес­той при „червените".
 
Междувременно се разбра, че Мишел Платини има шанс да остане в ЦСКА и през следващия се­зон. Още преди края на първенството той бе помолил ръковод­ството да го освобо­ди след края на пър­венството, защото няма повече мотива­ция да играе в Бълга­рия. Това бе и причи­ната таранът да оста­ва резерва в някои мачове, тъй като „ар­мейците" си правеха плановете без него. Платини обаче си е оставил вратичка да се върне в ЦСКА. Той е заявил пред собствениците на клуба, че заминава за Бразилия, където на място ще си търси нов отбор. При поло­жение обаче, че той не успее да се уреди с тим в родината си, е получил обещание, че няма да му правят никакви проблеми да заиграе отново на „Армията". ю
 
Известно е, че Мишел Плати­ни е любимец на бо­совете на клуба и може да си прави каквото си иска без последици. Той нап­ример си купи билет и си замина за Бра­зилия, преди да се изиграе реваншът срещу Чавдар (Етрополе) в турнира за Купата на България през декември. Тога­вашният треньор Стойчо Младенов побесня от своеволи­ето на южноамериканеца и се закани, че ще го глоби солено, но така и не последва санкция за един от фаворитите на собст­вениците.
 


ЦСКА с нов треньор от 6 юни, разкрива "24 часа"
 
Чужденец ще е новият треньор на ЦСКА. В момента вървят последни преговори с него, за да може да бъде представен в началото на подготовката на 6 юни. На досегашният наставник Милен Радуканов ще бъде предложено да остане в щаба.
 
Шефовете на "армейците" не са останали впечатлени от работата на Радуканов и затова ще търят по-класен специалист, който да върне отбора на върха. Освен това и феновете на "червените" обърнаха гръб на наставника след пародийната загуба с 1:2 от Локомотив (София) в последния кръг и също настояват за оставката му.
 
Очакват се и сериозни промени в състава на ЦСКА. На много играчи ще бъде предложено да разтрогнат договорите си по взаимно съгласие. Сред тях са и повечето титуляри от пролетния полусезон. Апостол Попов вече е уреден за трансфер в Ботев (Пловдив), а нов отбор се търси и на капитана Иван Бандаловски. В същото време "червените" преговарят с три нови попълнения, едното от които е от Бразилия.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки