Иво Тонев се просълзи: Докато съм жив, няма да забравя публиката на Левски срещу Лудогорец и мача със Славия

"Аз съм виновен за провала, Левски е дух, воля, непримиримост, най-великият клуб с най-великата публика

Иво Тонев се просълзи: Докато съм жив, няма да забравя публиката на Левски срещу Лудогорец и мача със Славия
Шефът на Управителния съвет на Левски Иво Тонев пое отговорността за изтърваната 27-ма титла, като за пореден път заяви, че "сините" са играли честно и хвърли сянката на съмнението за феърплей върху шампиона Лудогорец. 
 
"Не съм добре. Сгрешил съм в Левски, признавам, но греши този, който работи, а не този, който си лежи вкъщи. Във футбола това ми е най-голямото разочарование за толкова години. След едно добро първо полувреме срещу Славия и 5-6 добри голови ситуации успяхме да вкараме само един гол. Още в 5-та минута на втората част казах на хората, с които гледах мача, че това не ми харесва и накрая си вкарахме автогол, Славия практически нямаше чисто голово положение. Можеше да водим още в началото с 5:0, не ме интересува кой какво щеше да каже, аз знам, че мачът се игра честно", заяви Тонев пред "Дарик".
 
"Аз съм виновен за този провал. 4 години Левски не беше стигал до мач за титлата, не беше стигал до финал за купата, падахме 1:3 и само и единствено заради публиката си успя да го направи. Левски е най-великият клуб, защото има най-великата публика", каза още вече бившият изпълнителен директор на отбора. 
 
"Обадиха ми се много фенове на Левски, 80% от тези, които ми се обадиха бяха непознати. Всички, които ми се обадиха обичат Левски повече от семействата си. Това е Левски, това е богатството на Левски, тази публика, като говоря за това и ми напират сълзи в очите. Никога повече в живота си няма да работя за друг клуб. Не искам да кажа защо, защото думите ми ще излязат така, че искам да се харесам на някого, затова ще си замълча".
 
"Няма шанс да не бъда на мачовете на Левски и вероятно ще ги преживявам по същия начин, само че този път само за себе си. Левски заслужава да има най-добрия стадион и отбор в България, само Левски, повече няма какво да кажа". 
 
"Не искам да коментирам и говоря за футболистите в Левски. Не им се сърдя, не сме били някакви приятели, аз съм им бил шеф, не се сърдя на никого", заяви още Тонев. 
 
"Срещу Лудогорец мачът бе много емоционален и всички емоции и радости след мача най-вероятно са повлияли. Убеден съм, че от страна на футболистите е подходено сериозно, разговарял съм с тях, но емоцията отиде в предни мач, не в този".
 
"Направихме една добра серия от победи, стигнахме до 1 мач за титлата, стигнахме до финал за Купата на България, който загубихме с дузпи. Това обаче бе според мен плод на дух, воля и невероятната публика, а не на някаква игра и на спортно-технически качества". 
 
Иво Тонев призна, че до края на живота си ще помни със сигурност 2 неща - публиката на Левски срещу Лудогорец и равенството 1:1 със Славия, което отне титлата от ръцете на "сините": "Левски е дух, воля, непримиримост и това показа в последните мачове. Може би единствено не второто полувреме срещу Славия, което се оказа фатално. Не се сърдя на Славия, хората си играха за себе си, за пари, всеки се бори за своя къс хляб, който за този мач бе много голям. Никой не ни е виновен, вкарахме си два гола. Докато съм жив, ще помня две неща - публиката ни на мача с Лудогорец и мача със Славия".
 
"На всички тия несретници, които си позволяват да говорят простотии ще кажа, че аз в Левски само съм давал, не съм взимал, за разлика от някои други. Част от футболния занаят е да се атакуват опасните хора, никой не атакува шофьора на автобуса. Не допуснах в нито един момент Левски да се застрашен, от когото и да е, нападките са част от футбола. Оттук нататък с каквото мога ще помагам на Левски", ядоса се Тонев.
 
Шефът на "сините" за пореден път гарантира, че отборът му е играл честно през цялата година: "Едно нещо гарантирам на 100% - Левски игра честно. И най-глупавият, и най-злонамереният човек към Левски трябва да си даде сметка, че през втория сезон победихме всички водещи отбори, паднахме само от Ботев. А Лудогорец падна от всички водещи отбори и победи само Ботев, но за този мач не искам да говоря, защото някой ще се обиди. На Лудогорец в мача с Ботев какви дузпи се дадоха, да говорим за първия сезон и мача им с Ботев". 
 
Той призна също, че бюджетът на клуба през последната година не се е различавал много с този от предходната: "Не мисля, че бюджетът на Левски в последната година се различава кой знае колко от минали години. Или е равен или е малко в повече, но в рамките на нормалния за клуб като Левски. Досега бюджетът не се е кърпел от месец за месец. Тодор Батков е човек, който в годините твърде много лични пари е дал за Левски и продължава да го прави. Той ще участва във финансирането на сектор "А" и съм сигурен, че направи всичко възможно Левски да е финансово обезпечен. Най-важното сега е да се вземат качествени попълнения, които да вдигнат нивото на Левски. Важно е също Левски да запази духа си и волята си за победа, това случи ли се, Левски ще има успехи". 
 
Иво Тонев изрази надежда, че "сините" ще успеят да подпишат договор с "Газпром", като разкри, че преговорите все още са отворени: "Подписване с Газпром ще направи така, че Левски да е финансово спокоен за следващите 5 години. Преговорите през декември приключиха много добре, но явно, че политическата ситуация у нас ги е разколебала за момента. Те обявиха, че първо търсят страни, в които имат бизнес интереси, а след това инвестират в местни клубове. Така че разговорите са отворени, господин Батков държи връзка в тях". 
 
Членът на УС на Левски се възмути от поведението на ръководителите на вечния съперник ЦСКА, които се изредиха да се радват на провала на "сините": "За хората от ЦСКА какво да кажа? Миналата година ЦСКА загуби титлата от Лудогорец, някой от Левски подигра ли им се. Не, гледахме нашият отбор да стане по-добър, защото бяхме 3-и. Единствената радост на ЦСКА в момента е, че Левски не е шампион. Трябва да си погледнат клуба и да си видят стадиона, че публиката им не ходи. Само Емо Костадинов не се е изказал, защото е професионалист".
 
Накрая Иво Тонев обяви, че се радва, че бившият му клуб Локомотив (София) в крайна сметка успя да се спаси и остана в "А" група: "Радвам се, че Локо (София) остана в "А" група, където му е мястото. Надявам се, че догодина ще минат мачовете в първенството много по-лесно и ще са на по-добро място. За думите, че съм съсипал Локомотив и съм си тръгнал мога само да кажа, че тогава се борихме с Левски и ЦСКА за разпределението на първите места, играхме 3 поредни години в Европа и все още Локомотив е единственият клуб с 10 поредни мача без загуба в европейските турнири". 
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки