Йовчев: Не бях напълно готов, но се получи

"Не бях напълно готов за това световно първенство, но се получи, заяви при пристигането на летище София световният вицешампион на халки Йордан Йовчев

Йовчев: Не бях напълно готов, но се получи

"Не бях напълно готов за това световно първенство, но се получи, заяви при пристигането на летище София световният вицешампион на халки Йордан Йовчев. Бях изостанал с подготовката заради ангажиментите ми като президент на федерацията. Затова прецених, че трябва да изиграя по-елементарно съчетание, но много по-чисто, за да мога да попадна на финала, а там вече да се боря за медал. В сравнение с Олимпийските игри тогава бях много по-подготвен. Може би затова сега бях по-концентриран, защото знаех, че не ми стигат силите.
    
Що се отнася до това, че е трябвало да съм първи, ще кажа, че китаецът наистина направи грешки. Но не съм аз този, който оценява", добави Йовчев.
    
Според специалистите какъвто безспорно е дългогодишният деятел и бивш треньор на националния отбор Светослав Батов Йовчев е заслужавал титлата.
    
"Грешката при Приземяването на китаеца Минйон Ян бе за 5 десети, а не за 3. Той наистина имаше по-висока степен на трудност на съчетанието (по-висока стартова оценка), но само с 1 десета, заяви Батов. Съдиите дадоха еднаква оценка за изпълненията на Йовчев и Ян. Разликата дойде от тази една десета повече за китаеца от стартовата оценка. Но истината е, че за изпълнение Ян трябваше да получи поне две десети по-малко заради грешката при отскока. Да не говорим, че китаецът имаше заклащане при два от кръстовете, но това изобщо не бе отчетено като грешка", каза още Батов.
    
Йордан Йовчев оповести, че продължава да се състезава, но на този етап Олимпийските игри в Лондон през 2012-а са на заден план.
    
"Ще има промени в гимнастиката и най-вече в системата за квалификация за Олимпиадата. Ще изчакам да видя какво ще решат и тогава ще преценя дали ще мога да се класирам за Лондон'12. На този етап продължавам да се състезавам ден за ден", подчерта Йовчев.
    
Предстои изборен конгрес на Европейската федерация по гимнастика, а Йордан Йовчев ще бъде предложен от родната централа за член на техническия комитет в спортната гимнастика. Мария Петрова ще бъде предложена за член на техническия комитет на художествената гимнастика, Мариела Стойчева за техническия комитет по скокове на батут, а Драгомир Драганов за техническия комитет в спортната акробатика. 
    
"Безкрайно съм щастлив. Данчо беше перфектен. Направо закова при приземяването, заяви министърът на спорта Свилен Нейков, който първи поздрави Йовчев при пристигането на летище София. Сега обаче му предстои много работа като президент на федерацията. Трябва да организира нещата по нов начин, за да може да имаме състезатели на Олимпийските игри в Лондон", каза още Нейков.

Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

Французите не са особено ентусиазирани за Игрите в Париж

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки