Дражев поиска правителствените имоти в Бояна да бъдат дадени на детско-юношеската школа, а не на националния отбор

"Моля, да отнемете незабавно държавната спортна лицензия, издадена на сдружение БФС", иска футболният революционер от премиера и министъра на спорта

Дражев поиска правителствените имоти в Бояна да бъдат дадени на детско-юношеската школа, а не на националния отбор

Ивайло Дражев изпрати писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Свилен Нейков. В откритото писмо на футболния революционер той апелира към двамата правителствените имоти да бъдат предоставени на детско-юношеските формации, а не на националния отбор и веднага да бъде отнет лицензът на БФС, който вече според него е нелегитимен.

Предлагаме ви цялото писмо на Дражев без редакторска намеса.


"ОТКРИТО ПИСМО

От Ивайло Дражев

Уважаеми г-н Борисов,

В последните седмици и дни нелигитимното ръководство на БФС, начело с така нареченият им президент непрекъснато прехвърлят вината за тяхната некадърност, некомпетентност и лакомия в полето на държавната власт – Министерски съвет и МФВС. Това звучи особено смешно и нагло в изказванията на хора, които единствени са получили от държавата по няколко милиона лева за модернизиране на базите си при това по най-непрозрачния и криминален начин. Подхвърляния от типа “държавата да не се меси, а да даде милиони и бази ...” показва истинската същност и нахалство на корумпираната футболна власт. Намерението на министерски съвет да предоставя правителствени имоти и резиденции на криминалното управление на БФС не е необходимото искане от страна на клубовете – членове на БФС. То по никакъв начин няма да подпомогне развитието на футбола, особено в детско-юношеската възраст, където е скъсана връзката от сегашните управляващи и където е необходима държавна подкрепа, но не чрез това ръководство на БФС. От днешна дата същото ползва абсолютно неправомерно държавна спортна лицензия, издадена от ДАНС заради корпоративни обвързаности и съдружие с предходната държавна власт в спорта. В тази връзка се правят многобройни внушения и медийни манипулации, че в близките дни самозабравилите се бивши футболисти в БФС ще получат съдебна регистрация. Това няма как да се случи в скоро време поради висящо исково производство, по гр.д. 48/2009 на СГС, предхождащо регистърното производство по фирменото им дело – 6746/1992 на СГС.
Апелирам към Вас освен за трайно уреждане на въпроса всички спортни имоти, в т.ч. държавни и общински, които трябва да са под юрисдикцията на един единствен юридически субект и на специален нов закон, да предоставите правителствените имоти в Бояна за ползване от детско-юношески лагери и формации, единствено организирани от МФВС до избора на легитимни органи на управление в сдружение БФС.
В допълнение моля, да отнемете незабавно държавната спортна лицензия, издадена на сдружение БФС, поради изтичане на мандата им и отказа за свикване на редовен конгрес съгласно устава на сдружението.
 В тази връзка моля и да предприемете мерки по компетентност за сезиране на СГС, за свикване на редовен конгрес на БФС."
Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки