Сензациите в пресата: Ботев (Пд) уреди Анисе, Блокират Присо в Камерун

Предлагат на Митов халф на Сантандер, а Дзенга за треньор на ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Ботев (Пд) уреди Анисе, Блокират Присо в Камерун

Сензациите в пресата днес 04.06.2013 година:







„Меридиан мач”: Ботев (Пд) уреди Анисе
Един от основните футболисти на ЦСКА - халфът Абел Анисе, е с единия крак в Ботев (Пд), научи „Меридиан Мач". Не е тайна, че треньорът на „канарчетата" Станимир Стоилов от доста време иска мадагаскареца и сега е почти сигурно, че ще се стигне до трансфер. През изминалия уикенд президентът на ЦСКА Димитър Борисов се е видял с шефове на Ботев в Пловдив, като на срещата са били обсъдени последните детайли по трансфера. За сега не се знае каква е трансферната сума. Но е ясно, че Анисе не отива край Бирената фабрика като свободен агент, тъй като е получил всичките си пари от „Армията" и заради това не може да разтрогне по вина на клуба.

Преди близо седмица от ЦСКА излезе информация, че Абел Анисе е поставен в трансферния списък, тъй като той е един от играчите с най-висока заплата. А предвид намаляването на бюджета африканецът става излишен. Халфът дойде на „Българска армия" преди година и половина след сериозна война с Черноморец. Той не игра през пролетния полусезон, а бе картотекиран едва за злополучните мачове с Мура. Заради скандалите около Анисе ЦСКА не можеше да картотекира част от новите си футболисти, заради което през август постигна една единствена победа - 4:1 над Миньор (Пк) в Своге. Иначе малгашът игра доста силно през изминалия сезон, като в 26 мача вкара 6 гола и записа 6 асистенции.

„Меридиан мач”: Привикват Камбуров, за да го изгонят
Нападателят на ЦСКА Мартин Камбуров ще бъде привикан на разговор в следващите дни. На въпросната среща ще бъде коментирано бъдещето на трикратния голмайстор на „А" група. Не е тайна, че той получава една от най-сериозните заплати в клуба и заради това „червените" ще му предложат да се разделят по взаимно съгласие. Проблем обаче може да се окаже договорът на Камбуров, който е за още една година, и почти сигурно той ще поиска поне няколко заплати, за да скъса с ЦСКА. Нападателят даде интервю пред „Меридиан Мач", в което каза, че е готов да изслуша шефовете. Но сподели, че ще коментира едва когато решението за неговото бъдеще бъде взето официално. Подобни разговори ще има с още няколко футболисти на ЦСКА. Един от тях е вторият капитан Апостол Попов. Опитният бранител заяви, че остава на „Армията" и през следващия сезон, но шефовете са на друго мнение и искат да го освободят.

„Меридиан мач”: Черно море заменя българи с чужденци

Исканите от Черно море български футболисти са предявили доста сериозни финансови претенции, научи „Меридиан Мач". Този факт на практика ще преориентира Георги Иванов-Гонзо към резервен вариант, а той е набавяне на необходимите играчи от чужбина. В момента Черно море спешно се нуждае от ляв краен бранител, тъй като и тримата на този пост бяха освободени. Централен нападател, опорен халф и ляво крило също са задължителни в селекцията на „моряците", тъй като на тези постове конкуренцията издиша, а дошлият от Левски Симеон Райков дори няма резерва по левия фланг. Очаква се до началото на подготовката Инканго да даде своя отговор на „моряците". Французинът от сенегалски произход принципно даде съгласието си да остане във Варна, но продължава да чака и други оферти. Това е изнервило щаба на Черно море, тъй като смятат, че нападателят ги смята за резервен вариант.

"Труд": Предлагат Дзенга за треньор на ЦСКА
Бившият италиански национал Валтер Дзенга е сред вариантите за наставник на ЦСКА. 53-годишният специалист вече има голям опит като треньор, особенно на Балканите. Дзенга е водил Цървена звезда, Стяуа (Букурещ) и Динамо (Букурещ). За последно бе на работа в саудитския Ал Насър. Италианецът е предложен на ръководството на ЦСКА бившия спортен директор на "червените"Драголюб Симонович, който се опита да доведе на "армията" и словенския специалист Дарко Миланич.

„Тема спорт”: Предлагат на Митов халф на Сантандер
Мениджъри са предложили на треньора на Левски Николай Митов играч на Сантандер. Става въпрос за израелския полузащитник Гай Асулин. Той е юноша на Барселона. Израелецът дори има мачове за първия тим на каталунците под ръководството на Пеп Гуардиола. През този сезон 22-годишният халф е записал 25 мача за отбора си, в които е вкарал 3 попадения. Както е известно, преди седмица специалистът пътува до Испания, за да гледа играчи. Сините отдавна търсят качествен атакуващ халф. В последните два трансферни прозореца тимът взе двама футболисти на тази позиция - Марсиньо и Рене Михелич. Нито един от тях обаче не успя да се докаже.

„7 дни спорт”: Блокират Присо в Камерун
Нджонго Присо няма да се появи навреме за първата тренировка на ЦСКА за новия сезон, научи "7 дни спорт". Причината - гражданските размирици в родината му Камерун. В момента в столицата Яунде е страшно, разказа самият играч в разговор с нашия вестник. Африканците се бунтуват заради бедността в страната и поредното увеличение на цените на стоките от първа необходимост. Градът е в пламъци, а опасността дебне отвсякъде. Масовите безредици правят невъзможно да се каже кога ще са възможни полети на самолети от местното летище. Присо дори няма как да стигне до там. Все пак Нджонго храни надежда, че в петък ще може по някакъв начин да пристигне жив и здрав в София.
„Тук нещата не са добре. Хората протестират, защото непрекъснато увеличават цените на хляба, на олиото. Всеки гледа да си стои вкъщи. За бели хора пък е немислимо да се покажат на улицата”, каза пред "7 дни спорт" Присо.

„7 дни спорт”: Фенове готвят протести за първата тренировка на ЦСКА
Нови протести се очакват на „Армията” срещу управлението на клуба. Не повече от двайсетина фенове на ЦСКА се очакват на първата тренировка на отбора за новия сезон, но по всяка вероятност собствениците от „Титан" ще отнесат зверски псувни. Първото занимание на „червените” ще се проведе в четвъртък от 10 часа на стадион "Българска армия". Както и през зимата, те най-вероятно ще продължат с обидните реплики спрямо ръководството на клуба. Преди шест месеца част от привържениците на ЦСКА палиха свещи в знак на протест. Сега се очаква феновете да измислят нещо подобно, тъй като те продължават упорито да недоволстват от начина, по който се управлява клубът.

„Тема спорт”: Черноморец отряза Левски за Терзиев

Ръководството на Левски окончателно се отказа от привличането на централния защитник на Черноморец Георги Терзиев. Сините отправиха няколко оферти, включително и за бартер с доплащане, но не успяха да си осигурят правата му. Причината за това е, че бургазлии искат сумата от 600 000 евро. Тя обаче е непосилна за столичани, които вчера прекратиха преговорите. Самият играч няма нищо против да облече синята фланелка, но на този етап това няма как да се случи. 21-годишният защитник има вече над 75 мача с екипа на акулите в А група и си извоюва статута на най-добрия млад футболист на своя пост в България.
Неслучайно младежкият национал попадна в полезрението на Любослав Пенев за мъжкия тим. Той дори го повика за контролите с Япония и Казахстан. В крайна сметка обаче Пенев разреши на Михаил Мадански да го ползва в евроквалификациите на младежите срещу Андора. Треньорът на Левски Николай Митов настоява отборът да бъде подсилен с двама защитници. Причината е, че клубът иска да освободи Ромен Ели и Димитър Везалов. Контрактът на Йордан Милиев изтича на 30 юни и все още не е ясно дали ще бъде подновен.

„Меридиан мач”: Голяма неустойка заковава Петев в Лудогорец

Ивайло Петев много трудно ще напусне Лудогорец по собствено желание или заради оферта от друг клуб. Причината за това е огромната му неустойка. По непотвърдена информация, тя е най-голямата от всички отбори в „А" група, по-сериозна дори от тази на Станимир Стоилов в пловдивския Ботев. Именно тази точка в договора спря преди време Динамо (Загреб) да ангажира младия специалист. Това ще попречи и на ЧФР Клуж да събере в един екип Ивайло Петев и Еуген Трика. Междувременно в Лудогорец взеха решение да сменят базата, в която преминаха летните подготвителни лагери през последните две години. Досега „орлите" се подготвяха в градчето Хол ин Тирол. През миналата година разградчани бяха посрещнати като истински звезди от управата на хотела, в който бяха настанени. Пред хотела имаше транспарант с надпис „Добре дошли, шампиони", а персоналът на хотела почерпи спортно-техническия щаб и футболистите със специално изработена торта с инициалите на тима. Въпреки това именно през миналото лято пропадна най-очакваната контрола на „орлите" срещу двукратния шампион на Русия - Рубин Казан, което е една от основните причини, щабът на Ивайло Петев, да се откаже от услугите на тренировъчния център, който използваше. Въпреки това Австрия остава желана дестинация за шампионите и през тази година.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки