Вуцата за Мъри: Той е никой, но живее с идеята, че е постигнал много във футбола

„Постигна участие в Шампионска лига, но знаем какви са резултатите там”

Вуцата за Мъри: Той е никой, но живее с идеята, че е постигнал много във футбола

Легендата на Левски Иван Вуцов коментира всичко случващо се в любимия му клуб, както и нападките, които бившият наставник на „сините” и настоящ на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов отправи към него.

„Тази година Левски загуби и титлата, и купата, а и играта като съдържание не бе на ниво. Футболната общественост не беше удовлетворена от продукцията, която правеха футболистите на терена. Задължително е да се направят някакви промени, но не козметични, а да се стигне по-далеч. Ръководството на Левски взе някои верни решения, които предполагам, че ще бъдат за добро и предполагам, че ще бъде един успешен ход”, каза Вуцов в интервю за предаването „Зона спорт” по bTV.

„Аз думата съветник не я обичам. Ползвали са ме. Действително с Иво Тонев поддържахме добри контакти. Не съм говорил дали оставам, но сърцето и душата му остават. По-важното е, че се направиха някои ходове, но трябва и още няколко, защото тази година ще бъде юбилейна за нашия клуб и трябват успехи, и добри резултати. Отсъствието на Наско Сираков и държанието му извън клуба много отдавна казах, че това е грешен ход и е недопустимо една личност като Сираков да бъде държан настрани от клуба, в който той израсна, на който е дал много и е ръководил при това успешно."

"След като Тодор Батков каза "А", трябваше да каже и "Б". Трябваше Наско Сираков и Иво Тонев да направят тандем. Тонев показа, че може да работи и даде немалко на Левски, независимо, че нямаше успехи. Мисля, че за него има място в тима. Много хора казваха в началото, че той не е левскар, но Иво Тонев доказа, че е професионалист. Работата му е ясна и може да работи с чисто сърце и да направи още неща в юбилейната година в клуба.”

Сираков има ясна представа за футбола и за организацията на един клуб. Той ще постави първата крачка за бъдещите успехи. При него ще има ред и дисциплина, всеки ще си знае правата и задълженията. Наско ще изчисти клуба от това, което е необходимо.”

„Смятам, че Боримиров е човек, който познава нещата. Добър професионалист, защото той опита в живота и един професионален клуб, какъвто е Мюнхен 1860. Има място за него и той да допринесе за нещо хубаво с опита, който има.
Миналия сезон съставът не беше на ниво, за да се противопостави на компактните отбори като Лудогорец и Ботев (Пловдив). Не познавам детайлно работата на треньора Николай Митов, но хората му вярват и му е гласувано доверие. Вярвам, че ще намери сили да преглътне тази горчилка. Смятам, че и Мариян Христов, и Топузаков могат да бъдат полезни.”

Цветан Генков го познавам. Безспорно е един футболист, който показва напредък. Искрено вярвам, че той ще бъде качествена фигура, която е необходима за нашия отбор. Задължително трябва да се заздрави защитата. И играчи, и ръководители са длъжни да осигурят необходимите условия, в които футболистите да работят всеотдайно и да изтрият това, което направиха тази година. Крайно време е тази фантастична публика да бъде зарадвана. Няма защо повече да я мъчим, а да направим нещо, за да идва на "Герена" със задоволство от видяното на терена.”

„Не искам да обръщам внимание на това, което е казал Мъри Стоилов. Мисля, че той си е превишил правата и се е помислил за кой знае какъв. Няма да му отговарям. Искам да му кажа, че аз в тези 30 години не съм се допирал до Левски. Бил съм на други постове и на други места. Не съм имал възможност нито да помагам, нито да преча на Левски, нито да давам съвети за каквото и да било. Що се касае за освобождаването на Стоилов и Сираков от Левски, там нещата са ясни. Те дойдоха благодарение на неразбирателството между президента и тях."

"Най-много ми тежи това, че в това нещо се криел интересът да намеря път за Велислав да отиде там. Няма такова нещо. Точно обратното. Когато Велислав отиде, аз не бях съгласен в този момент да отива. Не че не заслужава, но не беше подходящ моментът. Трябва да се съжалява само, че Сираков беше освободен. Като Стоилов ще намерят много. Той живее с идеята, че ще се върне в клуба, но той още е никой. Постигна участие в Шампионска лига, но знаем какви са резултатите там. Ако за Сираков трябва да се съжалява, то за Стоилов - да си гледа там нещата и да живее с тази идея, че той е постигнал много във футбола. Ще видим докъде ще стигне", заяви Вуцов.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки