Сигналната лампа пред Стоилов свети

Мъри познава провали­те и трябва да има едно наум сре­щу казахстанския Астана

Сигналната лампа пред Стоилов свети

Станимир Стоилов е вдъхновявал Левски за големи мачове в ев­ротурнирите, но е търпял и истински ка­тастрофи, при това на­пълно неочаквани. През сезон 2007/08 сините се готвеха за нова ата­ка на груповата фаза на Шампионската лига, а жре­бият отреди на тима да срещне Тампере. Финландците бяха наречени скиори от То­дор Батков, а Сираков излезе в отпуск и замина на прословуто­то си сафари. Без него Левски падна в първия мач с 0:1. Въпреки това съпер­никът бе преодолим и сините се точеха    за реванша в Со­фия. В него обаче пак бяха изпързаляни от скиори­те - 0:1. Противно на очакванията феновете на стадион „Васил Лев­ски" изпратиха играчите и треньо­рите на крака с аплодисменти, а не с освирквания. Така свърши синята приказка в евротурнирите, която започна през 2005 година.


Два сезона по-късно обаче запа­лянковците на Литекс направо об­езумяха при издънка на техния тим, който бе воден от Мъри. През сезон 2009/10 оранжевите се паднаха с добре познатия на Лев­ски БАТЕ Борисов в плейофа за вли­зане в групите на Лига Европа. Ли­текс спечели навън с 1:0 в първия мач и реваншът се считаше за протоколен. Да, ама... оранжевите останаха на 4 минути от класира­не. Домакините не успяха да опол­зотворят положенията си и пусна­ха гол малко преди края. В продъл­жението рухнаха и инкасираха но­ви 3 попадения. Отпадането бе прието като трагедия и костваше главата на Стоилов.

Мъри бра срам в евротурнири­те и с кипърския Анортозис. През сезон 2011/12 отборът му старти­ра уверено в Лига Европа с 3:0 над неизвестния грузински Гагра. По­следва обаче ходене по мъките на реванша - поражение с 0:2. В следва­щия кръг противникът отново бе наглед непретенциозен - Работнич­ки. Македонците обаче треснаха Анортозис като гости с 2:0. В ре­ванша дълго време резултатът бе 2:0 за кипърците, което означава­ше продължения, но грешка на вра­таря Димитър Иванков направи резултата 1:2 и Анортозис напусна безславно надпреварата. Тимът бе посрещнат на летището с бутил­ки от разярени фенове.

Така че Мъри познава провали­те и трябва да има едно наум сре­щу казахстанците. Защото Аста­на е точно такъв калибър. А и от­падане ще бъде прието болезнено от бултрасите. Въпреки че Ботев не заслужи сам да участва в Лига Европа.

Янаки Димитров, "Тема Спорт"

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки