Емил Велев: Хичо, Христов, Жоазиньо и Дарко могат да бият дузпите за Левски

"След двата тежки мача, които изиграхме срещу Миньор и Локомотив сметнахме за нормално да дадем почивка на Лусио, защото той вече изигра доста срещи и трябва да си почине. Нормално е да има умора в тима и смятам, че футболистите ми ще играят на високо ниво въпреки нея, защото направихме много добра подготовка преди сезона, която е съобразена с натоварването. След като отборът върви и има победи, ще преценявам днес или утре кои да започват мача. Имаме равностойни смени и се надявам да няма проблеми. По принцип за България не може да си позволим да подценяваме този или онзи отбор, а Пирин е един много стабилен тим с добри изпълнители. Момчетата знаят, че ги чака тежък мач и това е трети пореден такъв за нас. Просто трябва да излезем и като за последен мач за полусезона да го изиграем на едно по-високо ниво", заяви Велев.

Емил Велев: Хичо, Христов, Жоазиньо и Дарко могат да бият дузпите за Левски
Треньорът на Левски Емил Велев заяви на пресконференцията, ден преди мача срещу Пирин, че футболистите на тима ще се опитат да изиграят един хубав мач и се надява отборът на Пирин да дойде да играе футбол на "Герена", а не да се затвори, както повечето отбори. Треньорът на "сините" смята, че в момента Левски разполага с един много балансиран състав, в който няма титуляри и резерви. По повод изпълнителите на дузпи той посочи четирима футболисти, които могат да се нагърбят със ситуациятата.

"След двата тежки мача, които изиграхме срещу Миньор и Локомотив сметнахме за нормално да дадем почивка на Лусио, защото той вече изигра доста срещи и трябва да си почине.  Нормално е да има умора в тима и смятам, че футболистите ми ще играят на високо ниво въпреки нея, защото направихме много добра подготовка преди сезона, която е съобразена с натоварването. След като отборът върви и има победи, ще преценявам днес или утре кои да започват мача. Имаме равностойни смени и се надявам да няма проблеми. По принцип за България не може да си позволим да подценяваме този или онзи отбор, а Пирин е един много стабилен тим с добри изпълнители. Момчетата знаят, че ги чака тежък мач и това е трети пореден такъв за нас. Просто трябва да излезем и като за последен мач за полусезона да го изиграем на едно по-високо ниво", заяви Велев.

"Всички в тима са здрави и няма проблеми с контузени футболисти. Гледал съм 2-3 пъти отбора на Пирин и помня, че ми направиха много добро впечатление. Имат добра физическа подоготвка и постоянно се стремят да сменят ритъма на игра. В защита играят много добре, а също и имат много добри изпълнители в нападение. Ние ще търсим победата още от първата минута. Има 3-4-ма, които могат да изпълняват дузпи и с изпълнението може да се нагърбят Христов, Жоазиньо, Хичо и Дарко. В мача има по голямо напрежение и е нормално изпълнителят на дузпа да се притеснява. Ние винаги се надяваме нашата публика да ни подкрепя, така че колкото повече дойдат за мача, толкова по добре. Часът е удобен и се надявам нашите привърженици да ни подкрепят, както във всеки мач. Те са дванадесети играч за нас и са ни нужни. Мисля, че утре ще дойдат повече хора. Левски е един голям отбор с високи цели и тези цели трябва да се изпълняват, така че никой не може да бъде спокоен. Надявам се отборът на Пирин да играе футбол и  да се опитат да атакуват повече, а не както отборите, които се затварят срещу нас. В началото, когато победихме Ботев, те се опитаха да играят футбол и им вкарахме два или три бързи гола, което бе причината да се получи разгрома. Когато отборът срещу нас играе хубав и атакуващ футбол, това е предпоставка за добра игра и се откриват повече пространства за действие. Ние гледаме само себе си и не се интересуваме от пряките си противници. В този състав няма титуляри и няма резерви. Всеки може да започне мача, както и всеки може да влезе като резерва", допълни още треньорът на Левски.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки