Сензациите в пресата днес: БФС реже ЦСКА

БФС не приема вари­анта на ЦСКА със създа­ването на нов клуб, по­купка на "Нефтохимик" и договор за взимане акци­ите на стария "червен" тим

Сензациите в пресата днес: БФС реже ЦСКА

Сензациите в пресата днес, 03.07.2013-а година:




"Стандарт": БФС реже ЦСКА

БфС не приема вари­анта на ЦСКА със създа­ването на нов клуб, по­купка на "Нефтохимик" и договор за взимане акци­ите на стария "червен" тим. Това научи "Стандарт". Вчера топката бе­ше подадена в полето на Боби Михайлов. Паро Никодимов внесе в дело­водството на БфС мол­ба за свикване на Изпъл­ком, който да одобриевентуалната трансфор­мация до ЦСКА 1923.

"Червените" уточниха, че могат да купят бургаз­лии, но имат и втори ва­риант. "Няма смисъл да вадим пари за сделка преди да знаем мнение­то на БфС. Току виж "Титан" се оказали с два клуба", споделиха от ръ­ководството на "армей­ците".

Боби Михайлов не предвижда в близките дни свикване на Изпъл­ком. Нищо чудно обаче да се събере Лицензионната комисия към БфС.

"Тя вече даде становище "против" и не виждаме какво ново може да из­мисли", признаха от "Иван Асен". Опасения­та са, че дори при натиск "отгоре" и даване зелена светлина на проекта "ЦСКА 1923", може да стигне до разследване на УЕфА. Особено ако но­вият червен тим стигне до участие в евротурнирите. Това вероятно е ед­на от причините Гриша Ганчев да се откаже от преместване на Литекс на "Армията".

Бизнесме­нът лично се консултира с УЕфА, когато плани­раше да поеме "червени­те". При отказа си обаче Ганчев не каза точните си аргументи.
Никой от ЦСКА не е питал БфС за компромисен вариант. А той се очертава един. У нас придоби известност като "Берое", но всъщност ко­пира пътя на Глазгоу Рейнджърс. ЦСКА обя­вява процедура по фалит. Отборът губи лиценз и се назначава синдик. Пуска се молба до Профлигата за получаване на "уайлд-кард" с мотивирано обяс­нение за изчистване на дълговете. Клубовете гласуват за или против връщането в елита на ЦСКА.

Рейнджърс изгоря с 25 срещу 5 гласа. У нас се очаква обаче да бъде даден път на "чер­вените", тъй като в про­тивен случай интересът към "А" група отива по дяволите. Все пак всич­ко е въпрос на сондажи и преговори.
Другата надежда пред "армейските" фенове е да се появи благодетел, кой­то да купи клуба и да нап­рави оздравителна прог­рама. Засега такива на хо­ризонта обаче липсват.


"Меридиан мач": Рожден ден на президента остави Ботев на тъмно

 
Рожденият ден на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев проваля пря­кото предаване на ма­ча от Лига Европа между Астана и Ботев (Пд), научи „Меридиан Мач". Главнокомандващият на бившата съ­ветска република е на­редил на всички теле­визии да излъчват за­дължително тържест­вото. Така ПТС-ите ще бъдат ангажирани с празника на Нурсултан Назарбаев и двубоя от първия квалификацио­нен кръг от Лига Европа остава на тъмно. Интернет доставчици­те също няма откъде да търсят сигнал.

Отделно в събота е празникът на Астана, което допълнително натоварва телевизии­те, които са насочени и към отразяването и на мероприятията, свър­зани с него.

Реваншът от Бургас със сигурност ще бъде предаван директно по TV7.

В същото време рус­ка ракета-носител стресна Ботев преди полета на „канарчета­та" от Виена. „Протон-М", с която в орбита трябваше да бъдат из­ведени три навигацион­ни сателита „Глонасс-М", включваща 500 то­на гориво и отровни вещества, се разпадна край космодрума „Бай-конур" и замърси поч­вата и въздуха. Затова районът е отцепен, пре­даде ИТАР-ТАСС.

„Чухме за падналата ракета, но ние сме със­редоточени изцяло на футболна вълна", коментираха от щаба на „канарчетата".

"Меридиан мач": Петев лично дебне Слован
 
 
Ивайло Петев лично се е заел с ра­зузнаването на Сло­ван (Братислава). За целта треньорът на Лудогорец ще наб­людава на живо мач на съперника във втория кръг на Шампионската лига. Кмета ще пътува до Братислава след де­сет дни, за да при­съства на двубоя от първия кръг на мес­тната Суперлига между Слован и ДАК Дунайска стреда.

Преди 3 дни Сло­ван победи с 1:0 Сигма Оломоуц по време на традици­онната чехословаш­ка футболна седми­ца. В този мач треньорът Самуел Сло­вак изпробва голя­ма част от новите попълнения, като впечатление напра­ви чешкият центра­лен нападател Па­вел Форт. Интересно е, че тои е играл срещу Левски с от­бора на Славия Прага в турнира за Купата на УЕФА през есента на 2003 г. Таранът дори вкарва гол в добаве­ното време за 2:2 в първия мач в чеш­ката столица. За последно Форт бе футболист на второ-дивизионния немски Динамо Дрезден.
В Пловдив: Ботев пуска в петък билетите за ЦСКА

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Стойчо Младенов: Вече колко години неудачно управление в ЦСКА

„Все се търсят оправдания, че не сме шампиони“

Разкритие: Каранга се самоконтузил

Нападателят на ЦСКА под въпрос за Кърджали

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Ясно е бъдещето на Вион в ЦСКА

Дефанзивният футболист има 127 мача за тима

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Стамен Белчев: Реалната цел е купата

Разликата с Лудогорец е голяма, призна новият треньор на ЦСКА

Официално: ЦСКА изрита Ел Маестро и назначи Белчев

Вижте какво съобщиха от клуба

ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ! Всичко или нищо за Левски и ЦСКА

Загуба може да доведе до катаклизъм в един от двата гранда

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки