Левски надигра с 3:1 Монтана в контрола

Българският шампион Левски надигра безпроблемно тима на Монтана с 3:1 в приятелска среща.

Левски надигра с 3:1 Монтана в контрола

Българският шампион Левски надигра безпроблемно тима на Монтана с 3:1 в приятелска среща. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов” в столицата, а треньорите на двата тима експериментираха със съставите, след като Георги Иванов извърши осем смени, докато колегата му Стевица Кузмановски пет. Мачът можеше да е още по-резултатен, но „сините” удариха две греди, а тимът на Монтана една.

Интересен факт е, че двата отбора ще се изправят един срещу друг в 14-ия кръг на родната "А" група.

Срещата започна със силен натиск от страна на Левски, а още в 4-та минута Жоазиньо нацели напречната греда след страхотно изпълнен фаул. В 11-ата минута Дарко Тасевски опита шут от дистанция, но стражът на гостите спаси. Така дойде 27-ата минута, когато шампионите успяха да открият резултата. Тогава Жоазиньо проби хубаво отляво и центрира в наказателното поле за Кръстовчев, а Еньо засече кълбото от въздуха и го прати в мрежата на Цанков.

В 33-ата минута Монтана можеше да изравни, след като Чепилов стреля опасно, но Митрев се намеси авторитетно и предотврати попадение във вратата си. В 39-ата минута резервата Николай Димитров, съумя да удвои преднината на своите след страхотен финт и премерен изстрел по земята.

До края на полувремето не се случи нищо по-интересно и така Левски се оттегли на почивка срещу Монтана при резултат 2:0 в своя полза.

Втората част отново започна с натиск на „сините”, но изстрели на Георги Христов и Саша Симонович бяха спасени с вещина от Цанков. В 54-ата минута Христо Йовов можеше да вкара много красив гол, след като стреля от левия ъгъл на наказателното поле, но шутът му срещна страничната греда на Монтана.

Въпреки натиска на шампионите, гостите успяха да ги изненадат в 57-ата минута след груба грешка в защита на Вагнер и Митрев, от която по най-добрия начин се възползва Венци Иванов – 1:2.

В 75-ата минута юношата на „сините” Борислав Балджийски също успя да запише името си сред голмайсторите, след като овладя кълбото на границата на наказателното поле и с красив шут с левия крак го забоде за трети път в мрежата на Цанков. Три минути по-късно играчите на Монтана можеха да се поздравят с още едно попадение, но изстрелът на техен футболист срещна страничната греда на Митрев, а след това стражът на Левски съумя безпроблемно да я улови.

До края на двубоя нямаше други по-опасни ситуации и така Левски победи Монтана с 3:1 в приятелска среща.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки