Ивайло Дражев изпрати ново писмо до медиите

Във връзка с откровената лъжа която е тиражирана днес в печатните и електронните медии, гласяща...” Съдът призна за лигитимен БФС и неговия конгрес от януари ”, съм длъжен да поясня следното:

Ивайло Дражев изпрати ново писмо до медиите

Ивайло Дражев поиска право на отговор във връзка с материал в медиите, озаглавен "Съдът призна за лигитимен БФС и неговия конгрес от януари". Той изпрати писмо до медиите, в което отново изтъкна причините за нелигитимността на БФС. Ето и цялото му писмо без редакторска намеса. 


 Във връзка с откровената лъжа която е тиражирана днес в печатните и електронните медии, гласяща...” Съдът призна за лигитимен БФС и неговия конгрес от януари ”,  съм длъжен да поясня следното:

1. ВКС не се е произнасял по лигитимността на БФС, по точно е налице определение по хода на охранителното производство, което няма нищо общо със същинското регистърно производство и с висящите спорове по гр. д. 48/2009 и 55/2009 на СГС - фирмено отделение. Няма да коментирам и мотивите в цитираното определение, нито имената на магистратите Хитров и Марков по отношение на няколко дела заведени от ПФК “Черноморец” и то не за друго, а от уважение към институцията ВКС. Достатъчни са “ тефтерчетата “ на Краси от Плевен.

2. БФС е не само нелигитимен към днешна дата, но няма и как да стане без нов конгрес, който да бъде свикан законно, редовно и да бъдат спазени изискванията на Закона за съдебната власт, Закона за юридическите лица с нестопанска цел и Закона за конфликт на интереси. Точно заради такива груби нарушения не са вписани и няма как да бъдат вписани промените и решенията от януари 2009г. за което и има висящи съдебни споровепо гр. д 48/2009 и гр. д. 55/2009 на СГС -  фирмено отделение.

Наясно съм, че напъните и опитите да бъдат атакувани институциите и магистратите с пари е практика на футболната върхушка, надявам се обаче същите да не се поддадат на изкушения.

А иначе казусът е прост и ясен, мандатът на това ръководство е изтекъл, извършени са много закононарушения, които са изброени в исковите молби и които тепърва ще се разглеждат и преценяват в исковите производства, а в последствие и в регистърното производство, за да се реши могат или не могат да бъдат вписани.

Дотогава БФС не може да администрира и управлява с този президент и изпълком, с тези комисии и арбитражен съд, а Министъра на спорта би трябвало да отнеме лиценза на централата, а не да чака футболните дерибеи да изкушават етажите в съдебната палата с парите на клубовете, които върхушката ограбва. Така, че отговорът на лъжливите твърдения и еуфорията от страна на БФС е като приказката за компота и компютрите, а през това време министъра да си изпълни задълженията по закона или в противен случай да си подаде оставката, такава е практиката в Европейкия съюз, на който претендираме да сме член. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки