Диян Молдованов: Сега съм свободен агент, търся си отбор +АУДИО

"Обиден съм, заслужил съм поне треньорът да ми каже лично, че съм освободен от Нефтохимик"

Диян Молдованов: Сега съм свободен агент, търся си отбор +АУДИО
Диян Молдованов изненадващо се оказа аут от Нефтохимик, а Novsport.com се свърза с бранителя, за да разбере какви са причните за раздялата.

Дияне, здравей! Доколкото разбрах от няколко дни си скъсал с Нефтохимик. Да кажеш нещо повече по този въпрос?
- Така се получава, че няма да разчитат на мен от Нефтохимик. Новият треньор няма да разчита на мен. В момента съм без отбор и съм в очакване някой да ми се обади. Има интерес, но засега нищо по-конкретно. Ако се стигне до нещо по-конкретно, ще се разбере.

Ти беше един от любимците на феновете на Нефтохимик, вкара доста решителни голове, как така ти бе съобщено, че си ненужен, при положение че имаш богата визитка и изигра силен сезон миналата година?
- Да ти кажа честно и аз останах изненадан от това, което ми беше съобщено. Но пак казва, новият треньор който дойде си преценява кои футболисти да задържи. Без никаква информация за мен дойде тази новина. Оказах се ненужен и едва ли не ми казаха, че ако искам да остана в отбора, едва ли не трябва да се боря да влизам в групата, което за мен е несериозно. Мисля, че футболистите, които са в отбора, не са някаква класа над мен. Затова реших, че няма как да остана в отбора, като знам, че няма да играе.

Къде предпочиташ да продължиш кариерата си – в българската А група или навън?
- Честно казано, за мен няма значение къде ще играя. Ние сме абсолютни професионалисти и бих избрал най-добрата за мен оферта, без значение дали е отбор в България или навън. Най-добрата оферта е тази, която е най-добра за мен.

Навремето игра за Славия под ръководството на Емил Велев. Може ли сега Локо (Сф) да те потърси с оглед слабата защита, която показаха в първия кръг?
- Ако съм добър вариант за тях, да ми се обадят. Да, работих с Емил Велев. Имаме много добри отношения с него и играех почти всеки мач. Явно той е бил доволен от мен. Не знам какво ще стане.

Нефтохимик загуби от Литекс с 1:4. Какъв е твоят коментар относно мача? Видя се, че и в защита, и при вратарския пост има проблеми?
- За мен не е изненада резултата, при положение че знам кой е треньор в момента на Нефтохмик. Това, което гледах... На мен ми беше много болно за Нефтохимик, защото знам с какъв труд, какви усилия влязохме в А група и в един момент отборът на Нефтохимик пада на това ниво. Освен дузпата, нямаше никакво положение на Нефтохимик срещу Литекс. Много ми е болно за Нефтохимик. Играха по 5-10 минути тези, които вкараха отбора в А група, това е жалко. Те трябва да получат повече шанс. Изобщо не ми хареса това, което видях. И треньорът каза, че още не са се сработили, защото има много нови момчета, но не е само сработването...

На този етап Нефтохимик затворена страница ли е за теб?
- Да, на този етап категорично заявявам, че няма да се върна в Нефтохимик. Дори и по някаква случайност да има предложени, докато е това треньорско ръководство и новите шефове, няма да се върна. Аз се почувствах много обиден от начина, по който разбрах, че съм освободен. Нормално е в живота на един футболист – освобождават го, назначават го. Но по-обиден беше начинът, по който се случи. Мисля, че съм заслужил треньорът поне да дойде да ми каже лично, а не да разбирам от трети човек. Уважение нямаше никакво към мен.

Интервю на Кирил Евтимов
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки