Батков отмени глобите на играчите на Левски

Собственикът на Левски говори и за ситуацията с Антонио Вутов, който бе спряган с трансфер в Удинезе

Батков отмени глобите на играчите на Левски

Собственикът на Левски Тодор Батков отмени еднолично глобите на футболистите на отбора, които бяха наложени за слабите игри срещу Иртиш (Павлодар) и последвалото отпадане в първия квалификационен кръг на Лига Европа. 


Днес Батков пристигна "Герена", където „сините” провеждаха втора тренировка под ръководството на новия треньор на тима Славиша Йоканович.

"Отменяме глобите на играчите, за да може новият треньор да започне на чисто. Единствено ще глобим гари Родригес по вътрешния правилник. Вместо да остави Веско Минев да го провокира и да бъде той изгонен, нашият направи глупост и ни остави с десет души. Няма нищо страшно в тази загуба. Все пак това е само първият от 38 кръга", коментира Батков преди тренировката.

Той коментира и ситуацията около Антонио Вутов, който беше много близо до преминаване в редиците на италианския Удинезе, но реши да продължи своето развитие в Левски. Батков обвини неназовано лице, но по думите му става ясно, че това най-вероятно е посредникът, свързал семейството на Вутов със скаутите на италианския клуб.

"Днес съм сезирал УЕФА и писмено, и устно относно Вутов. Ако някой иска война, ще си я получи. Трябва един човек да се спре, а ако не се спре, ще получи това, което заслужава. След време Вутов ще излезе от Левски и ще отиде да играе в чужбина, но сега не е времето. Вместо да бъде титуляр в Левски, да ходи във втория отбор на някакъв италиански клуб, който ние сме били...", заяви Батков.

Батков проведе и разговор с част от треньорите на детско-юношеската школа на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки