Сензациите в пресата: 15 000 евро на калпак в Лудогорец за бой над Партизан

Ботев (Пд) решава за нов до петък, Венци Христов става национал, Жереми Родригес пред завръщане в Локо (Пд) и още…

Сензациите в пресата: 15 000 евро на калпак в Лудогорец за бой над Партизан

Сензациите в пресата днес, 05.08.2013 година:












„Меридиан мач”: 15 000 евро на калпак в Лудогорец за бой над Партизан

15 000 евро на калпак очакват футболистите на Лудогорец при отстраняване на Партизан, научи „Меридиан Мач". Това е една от най-големите обещавани премии за български отбор. Както е известно, собственикът на „орлите" Кирил Домусчиев е много доволен от представянето на тима след треньорската рокада и смяната на Ивайло Петев със Стойчо Стоев. След срещата с Партизан в Разград Домсучиев призна, че отива със свито сърце в Белград, но заяви, че е оптимист и вярва в крайния успех. Ако Лудогорец отстрани и Партизан, както вече стори със Слован (Братислава), със сигурност ще си гарантира приходи от 2 100 000 евро. Те идват от УЕФА за класирането в плейофа на Шампионската лига. Както е известно, при загуба на прага на груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир със сигурност Лудогорец ще влезе в групите на Лига Европа. Ако обаче „орлите" преминат първо през Партизан, а след това и през следващия си съперник, то те ще приберат внушителните 8 600 000 евро за влизане в групите на Шампионската лига. Победа при най-големите се оценява на 1 000 000 евро, а равният - на 500 000 евро.

„Тема спорт”: Венци Христов става национал
Нападателят на Берое Венцислав Христов ще попадне сред избраниците на националния селекционер Любослав Пенев за контролата с Македония. Приятелската среща е на 14 август, сряда, от 21:45 часа българско време на стадион "Филип II Македонски" в Скопие.
Христов започна много силно сезона. Той вкара при успеха на Берое за Суперкупата на България срещу Лудогорец След това се разписа и при домакинството на Апоел Тел Авив (1:4) във втория квалификационен кръг на Лига Европа. 24-годиш-ният нападател бе точен и в първите два двубоя на заралии в А група - срещу Славия (2:0) и ЦСКА (1:1). Това ще бъде и първа повиквателна за него в национала.

Сред избраниците на Пенев ще е и звездата на Ботев Пд Тодор Неделев, който ще направи своя дебют за трикольорите. Днес Христов ще води атаката на Берое срещу Локо Пд. Треньорът на заралии Петър Хубчев има колебания за състава на защитата. През седмицата здравословни проблеми имаше Иво Иванов и затова той най-вероятно ще остане резерва. Така в центъра на отбраната ще си партнират Борислав Стойчев и Владимир Зафиров. Новите попълнения Костадин Стоянов и Евандро Ронкато ще пропуснат двубоя. Първият има да изтърпява наказание, а вторият все още чака работна виза.

„Меридиан мач”: Жереми Родригес пред завръщане в Локо (Пд)

Има голяма вероятност Жереми Родригес да се завърне в Локо (Пд), откъдето тръгна кариерата му в българския футбол. Защитникът бе доведен на „Лаута" от Коко Динев, като направи редица силни мачове за „смърфовете".

Преди близо месец французинът подписа договор с Локо (Сф), но той бе прекратен по взаимно съгласие, без той да изиграе нито минута за столичните „железничари". Причината за раздялата може и да е контузията на Родригес, която не му позволи да се появи на терена за Локо (Сф).

Очакваше се Жереми Родригес да се прибере във Франция, но от „Лаута" са изразили готовност да си върнат футболисти, като ще го чакат да се възстанови. Жереми Родригес игра през миналия сезон в ЦСКА, след като се премести на „Армията" заедно с половин дузина свои съотборници от Локо (Пд), но се наложи с червената фланелка. Той съди „армейците" за заплати.

„Тема спорт”: Ботев (Пд) решава за нов до петък
Ръководството на Ботев Пловдив ще вземе решение след реванша с Щутгарт в четвъртък дали да подсили състава с още едно попълнение. Треньорът Станимир Стоилов държи в отбора да бъде привлечен десен бек. Причината е, че на този пост Мъри разполага само с Йордан Христов и няма друга алтернатива. Пловдивчани искаха да вземат Йордан Минев или Шоко от Лудогорец. Трансфер на първия е по-трудно осъществим, но бразилецът Шоко е резерва при разградчани. Шефовете на жълто-черните ще преценят дали да хвърлят средства за един от двамата едва след сблъска с швабите. Според запознати канарчетата имат и още една опция от чужбина. Ако жълто-черните елиминират именития си съперник, то нищо чудно да се сдобият и с ново попълнение. Ако ли не пък - ще доиграят полусезона с наличните футболисти.

През лятото Ботев взе нападателите Ромарио Кортзорг и Валери Домовчийски, халфа Георги Сърмов, както и защитника Елведин Джинич. Скаути на доста чуждестранни клубове пък ще следят представянето на Тодор Неделев срещу швабите в четвъртък. Младокът е в полезрението на няколко турски клуба, на швейцарския шампион Базел. Дори спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич призна, че би взел Неделев в състава си.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки