Маркиньос добута Локо (Сф) до изстрадана първа победа в дебюта на Стефан Генов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бразилският халф вкара и двата гола при обрата над Черноморец за 2:1, много спорно отменен гол за "акулите" в края

Маркиньос добута Локо (Сф) до изстрадана първа победа в дебюта на Стефан Генов (ВИДЕО+СНИМКИ)
Локомотив (София) изстрада първата си победа в А група след домакински обрат и късен победен гол за 2:1 над Черноморец в последна среща от 4-ия кръг. Стефан Генов дебютира с драматичен успех в „Надежда”, а герой за „червено-черните” беше Маркиньос, който вкара и двата гол за домакините на стадион „Локомотив”

Капитанът на Черно море Лъчезар Балтанов  откри от дузпа в 18-ата минута, а Маркиньос изравни в края на първата част с хубаво изпълнение от пряк свободен удар във вратарския ъгъл, който остана непокрит от младия Ник Дашев. В добавеното време на втората част Маркиньос с глава донесе много радост по трибуните с втория си гол в мача, който узакони пълния обрат и крайното 2:1.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!






Победата изравни Локо (Сф) по точки с Левски в таблицата. „Железничарите” имат 4 и са на 10-о място заради по-лоша голова разлика от „сините”. Черноморец вече е 11-и с 3 точки след третата си поредна загуба в шампионата.

Първата част в „Надежда” започна с много борба в средата на терена, но почти нищо в атакуващ план пред около хиляда зрители по трибуните.







Венелин Филипов стреля първи неточно по земя, а Бранимир Костадинов овладя избито центриране на Маркиньос от пряк свободен удар, но с воле от въздуха намери ръцете на вратаря на гостите Ник Дашев.

Локо често бъркаше в отбрана, а Николай Павлов стреля между краката на Дюлгеров при груба грешка на Мартин Димитров.



Втората голяма грешка в защита се оказа фатална за Локомотив и това вдъхна нов живот на мача.

В 17-ата минута Димитров бе леко преодолян на фланга и фаулира Фонсека на границата на наказателното поле вляво от вратата. След острото центриране се получи меле, Костадинов опита да избие с глава, но прати право в тялото на Румен Трифонов и топката се задържа между ръката и тялото му, а Радан Мирянов веднага даде дузпа.

Капитанът на Черноморец Лъчезар Балтанов финтира с тяло вратаря Галев и спокойно прати в центъра на вратата за 1:0 в полза на „акулите”.

Веднага след гола Локомотив на свой ред поиска дузпа. Димитър Илиев получи пас в наказателното поле и се строполи на тревата след намеса на Де Оливейра, но Радан Мирянов сякаш правилно не даде втора дузпа.

В следващата атака новото попълнение на Черноморец – Амари, изстреля бомба от 20-ина метра, но топката разтресе напречната греда на домакините и излезе високо в аут.

В 24-ата минута Валентин Галев спаси сигурен гол с две поредни намеси. Черноморец направи бърза атака с три паса, която елиминира защитата, Галев умело излезе напред и боксира, а после прояви страхотен рефлекс, за да избие добавката на Маркиньо към опразнената врата.

После Локомотив изпусна добър шанс да изравни. Александър Дюлгеров изненадващо пусна чудесен пас зад защитата в стил „ала Пирло”, Бранимир Костадинов спря добре, но се забави с удара и Де Оливейра притича, за да изчисти.

Последва серия от центрирания на Маркиньос от преки свободни удари към наказателното поле, но нито едно от тях не носеше реална опасност за Ник Дашев.

Локомотив успя да изравни в края на първата част, но Черноморец само може да съжалява за начина, по който се стигна до него.

Балтанов направи много нескопосан опит да изчисти една топка и с бутонката си удари Костадинов, което накара Радан Мирянов да свири пряк свободен удар на много удобна позиция.

От 20-ина метра Маркиньос много прецизно стреля покрай стената във вратарския ъгъл, но Ник Дашев направи крачка в грешната посока и бе безсилен – 1:1 за радост на новия наставник на Локомотив Стефан Генов и заелият място във ВИП ложата Николай Гигов.

Втората част започна с пропуск за Локомотив и справедливо отменен гол за гостите.

Димитър Илиев се пребори с няколко бранители и засече с глава центриране отдясно, но отправи с мъка удара и топката мина покрай лявата греда.

При последвалата атака Черноморец спечели корнер, Валентин Галев лови центрирането, но Де Оливейра връхлетя върху него и кълбото мина зад голлинията. Главният рефер правилно отмени гола за нарушение в атака. Галев има нужда и от кратка медицинска помош.

Двамата треньори направиха серия от смени, а головите положения липсваха в тези минути.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Валентин Галев нямаше късмет в средата на второто полувреме и получи тежък удар в главата, който доведе до принудителната му смяна. Маркиньо центрира от пряк свободен удар отдясно, Галев направи плонж и боксира, но се наниза на коляното на Чико и удари лошо главата си. За щастие капитанът на Локо в този мач не получи комоцио, но главата му бе пукната и той бе заменен от Божидар Митрев, който сложи лентата на своята ръка.

Играта бе спряна за 3-4 минути, а веднага след подновяването Ник Дашев предотврати втори гол за домакините. Де Оливейра увисна, Маркиньос засече силно с глава от границата на малкото наказателното поле, но Дашев извади под гредата и изби в корнер.

Четвърт час преди края резервата в тима на „железничарите” Тодор Христов влезе брутално в краката на Чико и имаше късмет, че видя картон само с жълт цвят.

Най-спорната ситуация в мача дойде 7 минути преди края на редовното време. Фонсека пусна по земя за Маркиньо, а той отблизо вкара, въпреки намесата на Митрев. Страничният рефер вдигна засада своевременно, но дори телевизионните повторения не доказаха ясно дали има засада или ситуацията е редовна.

В 86-ата минута Манзоро се разходи из защитата на Локомотив и центрира успоредно на голлинията, но нямаше кой да засече.

Драмата дойде в 4-минутното продължение на мача, когато Локомотив се добра до драматичен победен гол.

В третата минута на добавеното време Тодор Христов центрира от корнер, Траян Траянов увисна и Маркиньос с глава разстреля Ник Дашев за 2:1!

Така с двата си гола бразилският халф подари победа на Стефан Генов в дебюта на наставника начело на „железничарите”.

ПО   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г. ТО
1 -1 Литекс 4 3 1 0 11 : 2 9 10
2 -1 Любимец 4 3 0 1 5 : 3 2 9
3 -1 Лудогорец 4 3 0 1 7 : 1 6 9
4 1 Ботев Пд 4 2 1 1 10 : 4 6 7
5 1 Локо Пд 4 2 1 1 5 : 3 2 7
6 1 Нефтохимик 1962 Бургас 4 2 1 1 6 : 7 -1 7
7 0 Берое 4 1 2 1 4 : 4 0 5
8 -1 Черно Море 4 1 2 1 1 : 1 0 5
9 1 Левски 4 1 1 2 4 : 4 0 4
10 -1 Локо Сф 4 1 1 2 5 : 7 -2 4
11 1 Черноморец 4 1 0 3 4 : 6 -2 3
12 1 ЦСКА 4 0 3 1 1 : 4 -3 3
13 -1 Славия 4 0 2 2 1 : 6 -5 2
14 1 Пирин ГД 4 0 1 3 4 : 16 -12 1

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

Филип Филипов: Феновете трябва да са на стадиона

Шефът на ЦСКА на среща със СДВР

Възраждане 2020 докосва титла след разгром над Септември

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки