УЕФА няма да изхвърля ЦСКА Москва от Шампионската лига

Европейската футболна централа няма да пристъпва към драстичната мярка да изхвърля московския ЦСКА от надпреварата в Шампионската лига поради допинг скандала с двама от играчите на „армейците”

УЕФА няма да изхвърля ЦСКА Москва от Шампионската лига
Европейската футболна централа няма да пристъпва към драстичната мярка да изхвърля московския ЦСКА от надпреварата в Шампионската лига поради допинг скандала с двама от играчите на „армейците”.
 
Бранителите Сергей Игнашевич и Алексей Березуцкий дадоха положителни допинг проби, които откриха съдържание на псевдоефедрин. От лагера на московчани оправдаха наличието на забраненото вещество като резултат от употреба на противогрипно средство.
 
Въпреки че не е в категорията на директнo забранените вещества, използването на псевдоефедрин като част от лекарствени средства трябва да бъде декларирано от медицинския щаб на даден спортист или отбор. Лекарите на ЦСКА са пропуснали да информират за използването на лекарството „Судафед” по време на баражите на руския национален отбор за класиране на Мондиал 2010.
 

ЦСКА успя да прескочи групите на Шампионската лига след трудна победа с 2:1 като гост на Бешикташ. Решаващото попадение в края на мача отбеляза Евгени Алдонин. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки