Светльо Тодоров стана треньор на Добруджа

Бившият национал се върна в родния си град, за да поеме местния тим

Светльо Тодоров стана треньор на Добруджа
Светослав Тодоров е новият старши треньор на Добруджа. На стадион Дружба се проведе и пресконференция, на която бившият национал бе представен пред медиите.
 
Тодоров се върна в родния си град, след като прекрати отношенията си с украинския Ховерла, където игра за последно. Новият наставник има поглед върху играта на отбора, защото изгледа на живо и двата домакински мача от началото на шампионата, предава радио "Добруджа".
 
Светослав Тодоров е роден на 30 август 1978 г. в Добрич. Той е юноша на ЦСКА, като на 18 години се връща в родната Добруджа, където изиграва 1 сезон, преди да премине в Литекс. Превръща се в откритието на шампионата и е извикан в Националния отбор за квалификациите за Св. първенство - Франция 98. В шампионатен мач срещу Нефтохимик е контузен от състезателя на бургазлии Велиян Парушев. Тежката контузия и последвалата по-късно операция за малко не прекратяват принудително кариерата на младия футболист. След близо едногодишно лечение в германска клиника, Тодоров се завръща на терена и става водещ реализатор в първенството. С „оранжевите" Светльо става два пъти шампион на България. Качествата му са оценени от английския специалист Хари Реднап и през 2001 г. преминава на Острова като подписва с лондонския Уест Хям. За 2 месеца българинът изиграва 8 мача, но "чуковете" разполагат с голям брой нападатели. Голямата конкуренция в отбора налага продажбата му. През месец март 2002 г. преминава в Портсмут. В "Помпи" Светльо се превръща в основен реализатор на отбора с което допринася за завръщането на клуба в Английска висша лига. Тодоров печели приза за голмайстор на Чемпиъншип с 26 гола. Тежка контузия го вади от терените за дълго време и след края на лечението си губи мястото си сред титулярите. От лятото на 2006 е даден под наем за един полусезон в Уигън. От Портсмут е трансфериран в Чарлтън където играе до края на сезон 2008/2009. През 2009 Светльо Тодоров отново подписва с Литекс като феновете го избират за "Футболист №1 на Литекс на 2010 година". През последния сезон игра в украинския Ховерла Ужгород.
Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки