Нека шоуто да започне сега! (ВИДЕО)

Часове преди старта на най-непознатия сезон от английската Висша лига сме длъжни да признаем, че не знаем какво да очакваме

Нека шоуто да започне сега! (ВИДЕО)

Броени часове преди старта на най-непознатия сезон от английската Висша лига сме длъжни да признаем, че не знаем какво да очакваме.

Най-логично изглежда Специалния да ощастливи намиращия се в сърцето на Лондон квартал с множество евреи и да направи Челси шампион, но безспорно голяма част от любопитните погледи ще бъдат вперени в „Олд Трафорд”.

Ясно е, че напрежението над неспечелилия нищо Дейвид Мойс ще бъде толкова тягостно, колкото бе лятото заради нежеланието на Сеск Фабрегас да се раздели с родната Барселона и желанието на Уейн Рууни да напусне „червените дяволи”. Последното е породено най-вече от факта, че очевадно английският национал би бил по-ценен зад Ван Перси, дори и в средата на терена, каквато метаморфоза претърпя един Пол Скоулс, например. Изглежда странно и някак лигаво един футболист, получаващ 1 млн. паунда месечно, да иска да си тръгне от отбора, с който наскоро стана шампион, но това е друга тема, а тя е много дълга.

Не по-малко интересно ще е на „Етихад”, където Мануел Пелегрини ще има възможност да стане поредният специалист, който да покаже на Реал (Мадрид), че са сбъркали с уволнението му (както стори Дел Боске с Испания), макар че на „Бернабеу” много обичат да гонят треньори, направили ги шампиони.

Няма как да не обърнем внимание и на вечно присъстващия в голямата четворка тим на Арсенал. На Арсен Венгер сякаш му писна и се раздели с 20-ина състезатели, като прати седмина под наем. Този ход на французина не му донесе много пари (само 11.6 млн. евро), но поне Венгер продължи с нетрадиционните признания за своите грешки. Те започнаха миналия сезон, когато той спря да се опитва да изгражда защитници, а сега отговорникът за мащабния проект, свързан с новия стадион в Лондон, предложи не по-малко изненадващо 40 000 001 млн. паунда за виртуозния, но недисциплиниран нападател на Ливърпул Луис Суарес.

Последният е наказан за дълго, но вече се извини и поднови тренировки, така че най-вероятно ще остане на „Анфлийд”, а това, че Рууни бе включен в групата на Манчестър Юнайтед за гостуването на Суонзи ме навежда на една мисъл, която ми се струва все по-логична.

А именно, че ходовете на Арсен Венгер и Жозе Моуриньо доста си приличат и дори при очаквания им неуспех ще изпълнят целта си - ще бъде пуснат таралеж в конкурентния лагер и ключов играч ще бъде изваден от равновесие.

В Тотнъм пък всичко се върти около Гарет Бейл, защото с 50-те млн. за трансфери и с уелсеца „шпорите” ще изглеждат впечатляващо и дори могат да дерзаят за немислимото - „to dare is to do”). Тук нещата обаче сякаш зависят от един футболист, един евреин и един строителен магнат, а навярно дори и от португалец с огромно его.

За щастие на българите във Висшата лига отново ще има и двама наши сънародници. Тук е моментът да пожелаем успех на Митко Бербатов и Сашо Тонев!



Не бива да забравяме и интересни мениджъри като Роберто Мартинес, Паоло Ди Канио, Михаел Лаудруп, Големия Сам, Йън Холоуей, Стив Кларк, Маурисио Почетиньо и Марк Хюз.

Те също са в играта, която започва днес следобед и направиха изключително любопитни неща през лятото, като селекцията на Суонзи изглежда най-впечатляващо, но това е оправдано с оглед на европейското участие на „лебедите” и трофея, ознаменувал историческия за клуба минал сезон.

Не е сигурно как ще се представят водещите отбори на трансферния пазар, който е в разгара си и е видно, че големите сделки ще стават в последния момент, защото преговорите за всички звезди безспорно са тежки.

Сигурно е само, че най-доволни от всичко предстоящо зрелище ще са феновете, така че нека шоуто да започне!



То стартира в 14:45 часа с домакинство на Ливърпул срещу „грънчарите” на Марк Хюз и продължава с редица ключови дербита.

Дори Дейвид Мойс наскоро сподели, че не е виждал толкова тежка програма на Манчестър Юнайтед от близо 20 години. Настъпи моментът, в който трябва да се ориентираме към първия съдийски сигнал, а считам, че няма нищо по-подходящо за финал от едно име, което не посмях да коментирам (сигурно защото веднъж си позволих, но той ме обори) и затова само ще изпратя със заслужени аплодисменти оттеглилия се великан сър Алекс Фъргюсън.

Емил Арсов, Novsport.com

Заглавията на Острова: След Ди Мария, Юнайтед се насочва към де Йонг и Блинд

Евертън и Тотнъм в битка за Дани Уелбек, "Карамелите" обмислят оферта за Ето'о, Ливърпул и Юнайтед в бтика за норвежки вундеркинд, Балотели подписва с Ливърпул днес, Юнайтед чупи британския трансферен прозорец и още...

Тотнъм разби КПР на Хари Реднап и се изкачи на върха във Висшата лига (+ВИДЕО)

Куриозен късен гол на Райън Шоукрос донесе равенството 1:1 на Стоук при гостуването на Хъл (+ВИДЕО)

Заглавията на Острова: Самуел Ето’о подписа едногодишен договор с Ливърпул и ще бъде тяхното покритие, в случай че сделката за Марио Балотели пропадне

Манчестър Юнайтед е готов да предложи 56 милиона паунда на Реал (Мадрид) за Анхел ди Мария

Заглавията на Острова: Манчестър Юнайтед взима Ди Мария и Кедира в комплект

ПСЖ и Монако искат Питър Чех, Сити отказва да продаде Йоветич на Ювентус и още...

Ивайло Петев не успя да се пребори с Тотнъм (ВИДЕО)

"Шпорите" осъществиха късен обрат, въпреки че изоставаха в резултата в Ларнака

Заглавията на Острова:Семейство Глейзър няма да напуска Юнайтед, ще остане в клуба поне още пет години

Преговорите между Ливърпул и Балотели пропаднали заради клауза "добро поведение", Челси може да прати Торес под наем в Рома и да вземе Дестро, Арсенал може да поиска Чейк Тиоте, Артета се контузи и ще отсъства две седмици, Ливърпул започна преговори за нов договор със Стъридж и още...

Петев се закани на Тотнъм

“Мисля, че 21 август ще е много добър ден за нашия отбор", каза треньорът на АЕЛ (Лимасол)

Заглавията на Острова: Нов договор и 60 хил. на седмица за Куртоа

"Единсон Кавани може да примине в Ливърпул" и още

Заглавията на Острова: Анчелоти пуска Ди Мария в Юнайтед

"Ливърпул и Ювентус ще се борят за подписа на нападателя Радамел Фалкао" и още

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки