Банско изпусна Калиакра в Каварна

Срещата от 4-ия кръг завърши 1:1, предаде кореспондент на Novsport.com.

Банско изпусна Калиакра в Каварна
Банско изпусна един от временните лидери в „Б” група – Калиакра – на собствения му стадион. Срещата от 4-ия кръг завърши 1:1, предаде кореспондент на Novsport.com.
 
В 69-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като втори жълт картон получи Андонов. Във времето с числено превъзходство гостите на три пъти имаха възможност да отбележат, но малшансът и добрата игра на вратаря Димитър Илиев не им позволиха да си тръгнат с победа.
 
Мачът започна равностойно с разменени атаки, за да се стигне до 10-ата минута, когато Войнов от Банско изскочи сам срещу вратаря Илиев, стреля, отбитата от вратаря топка попадна отново у Войнов и от голлинията Минков успя да изчисти.
 
Последва светкавична атака на Калиакра и Янислав Иванов излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина над напречната греда.
 
В 17-ата минута Банско поведе с 1:0. Руслан Иванов проби отдясно, центрира в наказателното поле и намери непокрития Георгиев, който с отмерен шут откри.
 
Домакините реагираха след гола, поеха инициативата и реализираха поредица от нападения към вратата на Веселин Ганев, които обаче не доведоха до нищо сериозно.
 
В 22-ата минута Кожухаров излезе сам срещу Ганев, но стражът на гостите спаси.
 
Последва страхотен удар на Дарин Андонов покрай дясната греда в 29-ата минута. Топката лизна страничния стълб.
 
В 32-ата минута Яшар проби много мощно отдясно, но беше фаулиран. Димитров центрира, Райчев стреля с глава, но вратарят спаси.
 
До края на първото полувреме футболистите на Калиакра бяха пълни господари на терена, но гол във вратата на Банско не падна.
 
В края на първото полувреме вратарят Ганев получи и жълт картон за бавене на играта.
 

 
Второто полувреме започна много нервно с остри сблъсъци, като жълти картони получиха Андонов и Петков от домакините и Атанас Димитров от гостите.
 
Футболистите на Каварна продължиха по-настойчиво да търсят гола и в 56-ата минута той падна. Янислав Иванов овладя една топка на около 30 метра от вратата и от движение изстреля страхотен шут в горния ляв ъгъл, който препарира вратаря и резултатът беше изравнен.
 
Игровият обрат в мача дойде в 69-ата минута, когато Андонов скочи с бутоните директно в краката на Сергей Георгиев пред наказателното поле на Банско, главният съдия Мартин Богдев му показа втори жълт картон и съответно червен.
 
Това бе и повратният момент в двубоя, след който футболистите на Банско се вдигнаха в нападение, притиснаха своите домакини в наказателното поле. В 75-ата минута Сергей Георгиев проби отляво, пусна към Калоян Стоянов, който от 2 метра стреля над гредата.
 
В 80-ата минута грешка на защитата на Калиакра позволи на Сергей Георгиев да излезе сам срещу вратаря, но той отново стреля над гредата.
 
В 89-ата минута след ъглов удар отдясно Лечов се извиси над всички, стреля с глава, но топката се отби от гредата и попадна в ръцете на плонжиралия вратар Димитър Илиев.
 
Във втората минута на добавеното време топката влезе за втори път в мрежата на Калиакра, след като Атанас Димитров овладя отбита от вратаря топка и я вкара във вратата, но Мартин Богдев прецени, че Георгиев, който пое преди това кълбото, е бил в положение на засада и я маркира.
 

Така срещата приключи при 1:1 – резултат, от който могат да съжаляват гостите. Калиакра подцени двубоя и от самото начало до края не можа да влезе в час.  

Резултатите от другите мачове, играни в събота, вижте тук!

В неделя от 18:00 ч Витоша (Бистрица) приема Раковски на ст. "Локомотив" в последна среща от 4-ия кръг.

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

Втора лига: Добруджа прегази Марица и се доближи до баража

Вижте всички резултати от кръга

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки