Пламен Стайков е абсолютен шампион в планинския шампионат

Стайков завърши четвърти в последния кръг от първенството, но точките му бяха достатъчни, за да спечели и последната титла - в клас Emax

Пламен Стайков е абсолютен шампион в планинския шампионат

Пламен Стайков и отборът на Мегапорт (Велико Търново) станаха абсолютни шампиони в Националния планински шампионат по автомобилизъм след провелото се днес 32-ро издание на Планинско - Шипка. Стайков завърши четвърти в последния кръг от първенството, но точките му бяха достатъчни, за да спечели и последната титла - в клас Emax.

"Състезанието се получи както очаквахме. Трасето бе подобно на това в Панагюрище - с повече прави и не толкова много завои. Не поемахме никакви рискове, карахме тактически и затова завършихме четвърти. Точките, които взехме бяха достатъчни, за да спечелим и последната титла, която ни оставаше в Планинския шампионат - в клас Emax. Доволен съм, защото съм първи и в генералното класиране, а Мегапорт оглави отборното, първи сме и в група X+E", заяви Стайков след финала.

Победата в Шипка 2013 завоюва Илия Царски (Автоцар Рали, Митцубиши Лансер), а подиумът допълниха Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Митцубиши Лансер) и Пламен Камбуров (Автотран РТ, Митцубиши Лансер).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки