Министърът на спорта: С премиера подкрепяме Борислав Михайлов и кандидатурата на България за Евро 2020

Мариана Геогиева потвърди подкрепата на правителството за изграждане на нов национален стадион

Министърът на спорта: С премиера подкрепяме Борислав Михайлов и кандидатурата на България за Евро 2020
Искам да поздравя Кубрат Пулев за този знаменит успех и забележително постижение. С тези думи министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева започна участието си в сутрешния блок на Нова ТВ. Министърът изрази вълнението си от победата на спортиста и изтъкна, че държавата трябва да полага грижи и да прави всичко възможно да подпомага развитието на българския спорт.

„Работим в посока да има повече пари за българския спорт“, изтъкна министър Георгиева. Тя даде пример с промените в Устройствения правилник на Българския спортен тотализатор, с които се увеличи процентът от постъпленията за развитие на физическото възпитание и спорта. „Това е илюстрация, че нашата грижа е реална. Парите, които  ще отделяме за физическо възпитание и спорт са в някаква част и за спортната инфраструктура, за спортните съоръжения в училище“, добави г-жа Георгиева. Тя отбеляза, че е разговаряла с министъра на образованието и науката Анелия Клисарова за необходимостта от подобряване на състоянието на съществуващата училищна спортна база и от увеличаване броя на залите. „Не може всички въпроси да се решат веднага, но ще покажем политика, която да промени спортната инфраструктура“, категорична беше министър Георгиева. Тя сподели и намерението си в началото на учебната година да посети шестте държавни спортни училища, които са към министерството на младежта и спорта.

По отношение на кандидатурата на БФС за Евро 2020, министърът отбеляза, че българската държавата е изразила подкрепата си. „Държавата съзнава, че това е огромно предизвикателство“, коментира министър Георгиева и обърна внимание на въпроса за изграждане на нов стадион. „На България й отива нов национален стадион. Евро 2020 е добро предизвикателство да се работи в тази посока“, каза още г-жа Георгиева.

„Сменените ръководства на търговските дружества към министерството на младежта и спорта са в посока на това,че трябва да има по- добра политика на менажиране на тази дейност“, обясни министърът. Според г-жа Георгиева е необходимо по- добро стопанисване на обектите и по- добра грижа за тяхното състояние, така че да се обслужват нуждите на българския спорт. Министър Георгиева изтъкна, че смененото ръководство на Българския спортен тотализатор е израз на една нова политика, която да бъде обърната към интересите на спорта. „В момента сме в разбирателство с федерациите, със състезателите, че правим всичко в името и в интерес на българския спорт“, каза още министърът на младежта и спорта. 

 

 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки