Блатер: Ще предложа официално Мондиал 2022 да е през зимата

"Естествено, предстоят много дискусии по тази тема"

Блатер: Ще предложа официално Мондиал 2022 да е през зимата

Президентът на ФИФА Сеп Блатер обяви, че провеждането на световното първенство в Катар през 2022 година по време на лятото ще е огромна грешка.

Арабската страна спечели домакинството на Мондиала преди три години. Оттогава обаче непрекъснато има недоволство срещу избора на ФИФА, тъй като температурата през лятото в Катар достига до 50 градуса.

През февруари 2011 г. Блатер потвърди, че световното ще протече през график – тоест ще започне в началото на юни.

В рамките на следващия месец обаче президентът на ФИФА ще предложи официално шампионатът да бъде преместен за зимния период.

"След много дискусии и обсъждания си мисля, че ще бъде най-малкото безотговорно да проведем първенството в такава непоносима жега. Наясно съм, че Катар е може би най-добре подготвената страна в света, която може да се справи с този проблем."

"И въпреки това ще предложа официално на изпълнителния комитет на ФИФА шампионатът да се изиграе през зимата. Естествено, предстоят много дискусии по тази тема", заяви Блатер, цитиран от вестник "Марка".

Подобно решение обаче ще бъде посрещнато на нож от футболните асоциации на важните страни членки, тъй като световното първенство ще се засече с вътрешните първенства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки