България и още 31 кандидата се борят 1 година за 13 домакински места от Евро 2020

"Надявам се с помощта на държавата да успеем да се преборим с конкуренцията", заяви Борислав Михайлов

България и още 31 кандидата се борят 1 година за 13 домакински места от Евро 2020

 

Изпълнителният комитет на УЕФА, на който член е и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, утвърди 32 кандидатури за домакинство на Евро 2020. Както е известно, по предложение на боса на европейската централа Мишел Платини, по повод 60-годишнината от първото европейско първенство турнирът след 7 г. ще се проведе в 13 града от 13 различни държави на Стария континент.
 
Сред кандидатите да приеме мачове от европейското е и България със столицата си София. Още 31 федерации са заявили желание да домакинстват на турнира, някои от тях с повече от един град, но по регламента всяка страна може да получи срещи от Евро 2020 само с един град. Конкурентите на София са: Армения (Ереван), Азербайджан (Баку), Беларус (Минск), Белгия (Брюксел), Хърватия (Загреб), Чехия (Прага), Дания (Копенхаген), Англия (Лондон), Финландия (Хелзинки), Франция (Лион), Македония (Скопие), Германия (Мюнхен), Гърция (Атина), Унгария (Будапеща), Израел (Ерусалим), Италия (Рим, Милано), Казахстан (Астана), Холандия (Амстердам), Полша (Варшава, Хожув), Португалия (Лисабон, Порто), Република Ирландия (Дъблин), Румъния (Букурещ), Русия (Санкт Петербург), Шотландия (Глазгоу), Сърбия (Белград), Испания (Мадрид, Барселона, Валенсия, Билбао), Швеция (Солна), Швейцария (Базел), Турция (Истанбул), Украйна (Киев, Донецк) и Уелс (Кардиф).

“На 17 и 18 октомври предстои семинар за всички федерации-кандидати за мачове от Евро 2020, на който ще се разяснява в детайли процедурата и какви документи трябва да представим, както и в какъв срок. Нещата са сериозни и трябва да се работи още от сега, надявам се с помощта на държавата да успеем да се преборим с конкуренцията и София да домакинства след 7 г. на мачове от европейското първенство на нов и модерен стадион”, коментира президентът Михайлов, който се снима с купата “Анри Делоне”.

България има срок до 24 април 2014 г. да внесе финалното си досие, в което трябва да бъде ясно упоменато с какъв стадион кандидатстваме и кога ще бъде построен, ако е нов. Дотогава има възможност да бъде променен и заявеният пред УЕФА град-домакин. Финалното решение за 13 града ще се вземе на гласуване сред членовете на Изпълнителния комитет на УЕФА на 25 септември 2014 г. Според процедурата членовете на Изпълкома нямат право на глас, когато се провежда гласуване за кандидатурата на страната, която представляват.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки