Сашо Попов: Време е от домакински отбор, да се превърнем в сериозен такъв

"Момчетата показаха истински морал, бях изненадан от начина, по който тренираха след двете загуби във Франция и Испания", заяви Попов след историческия успех на "червените"

Сашо Попов: Време е от домакински отбор, да се превърнем в сериозен такъв

Наставникът на класиралия се за плейофите на волейболната Шампионската лига отбор на ЦСКА Александър Попов в типичния за работата си умерен и реалистичен стил разкри на какво се дължи историческият успех на тима. В интервюто си за телевиозионния канал „Ринг” Попов поясни, че основна заслуга за коренната промяна в начина на мислене на ЦСКА и амбициите има новият благодетел на тима Георги Георгиев. Специалистът отбеляза нагласата на подопечните му след двете поредни загуби като гост срещу Тур и Уникаха във Франция и Испания.

 

 
„Аз и отборът сме готови за всякакви съперници. Няма слаби противници. Време е от домакински тим да се превърнем в сериозен такъв. Срещнахме Резовия в подготовката миналото лято. Силен отбор със силна организация, добра интернационална селекция и полски национали. Добър треньор начело на един от трите силни отбори в Полша. Резовия силен е противник, но не мога да кажа че е непреодолим – това все пак е спорт. Повярвахме си след първия успех срещу Тур, определено той ни помогна много. Положеният труд трябваше да има и външно доказателство. В противен случай нямаше нужда да се опитваме толкова”, заяви Попов.
 
„Основният акцент към нашия тим е какво стана с парите преди нова година. Георги Георгиев е човекът, който ни помогна да участваме в Шампионската лига. С ентусиазма си и финансовата си помощ той ни накара да си повярваме. Ако не бе той сега нямаше да говорим на тази тема. Целта ни е да играем добър волейбол, да спечелим срещата. Най-важното е да покажем това, на което сме способни. В шестте си мача до сега надиграхме противниците си на блокада. Трябва да стабилизираме играта си. Последната четворка е много далеч. Първо като време и второ като мисли, не трябва да се ангажираме с това нещо”, продължи той.
 
„Трябва да знаем как да оправим нашата игра. Така показваме, че можем да бъдем стойностен отбор. Естествено, че имаме време до този мач (10 февруари). Останалите отбори  разполагат с опита на сгъстения игрови цикъл. Нагласата за многото предстоящи мачове играе важна роля в подобна ситуация”, добави Попов.
 
„Участвахме миналата година в Шампионската лига, тази година също. Трудно осъществимо е това в малка страна като България. Имали сме късмет и шанс да прескочим този български водевил и да преминем групите на ШЛ. Не бива да летим в облаците”.
 
„Най-приятно бях изненадан след двете поредни загуби във Франция и Испания и предстоящия мач, който трябваше да спечелим задължително. Българският манталитет обикновено прекланя глава пред трудностите. Момчетата тренираха по изключително качествен начин преди мача срещу Зенит (Казан). Както победихме можеше и да загубим. Независимо от вчерашния резултат щях да поздравя момчетата не само за играта, но и за морала. Показахме начин за излизане от трудна ситуация. Не се оплаквахме за парите, те обаче бяха тема номер 1. Момчетата не допуснаха така популярната грешка на много останали отбори и насочиха вниманието си в правилната посока”, коментира треньорът.
 
„Щастие за зрителите е да наблюдават тима на Тренто, също както е щастие за Радо (Стойчев) да води този отбор. В Тренто се играе на изключително високо ниво. Разполагат може би с най-добрите нападатели в света, отличават се над всички със своя атлетизъм”, коментира наставникът на ЦСКА един от вероятните съперници на „червените” в следващата фаза на турнира.
„Нужни са ни още мачове, още участия за да видим за какво става въпрос. Всяка година полагаме желание за максимална изява, сега събрахме точните хора на точното място да свършат точната работа”.
 
 
„Това, което правят момчетата е морал. Трябва да се гордеем с това. Не е въпрос на мач и на класиране. С културно взаимоотношение между всички и правилен подбор на средства, рано или късно трябва да се постигне резултат. Отборът в момента е стабилизиран финансово всичко е „окей”. Надяваме се догодина да не се нуждаем от уайлд кард, защото тази не станахме шампиони. Ние уважаваме съперниците си. Очакваме добра игра от тях, а ние трябва да отговорим със същото. Има големи разлики между българските отбори и тези в чужбина. След 90-а година всичко се промени категорично. Без бази,без финансиране такива успехи ще бъдат спорадични и редки. Без промяна в цялата структура на целия ни спорт, такива постижения ще са въпрос на случайност”, заяви Попов.
 
„Със сигурност от колективните спортове волейболът в България се развива най-добре. Когато станахме шампиони първенството бе много силно. Миналата година нивото спадна, тази е още по-слабо. Нямаме набелязани играчи за март. Ще се постараем този път максимално бързо да имаме визия, с която да сме наясно какво ще направим. Това ще направим след първенството”.
 
„Имаме договор за още една година с Филип Мейо. Три години е с нас. В нашия колектив той не може да бъде друг – сърцето му е „червено”.
 
„Шамарите сме ги яли. Нормални са критиките, работим в насоката да предпазим момчетата от „падане от високо”, добави той.
 
„Неподготвен съм за въпроса относно националния отбор. Не мога да отговоря както бих искал. Предложихме на Николай Иванов и Даниел Пеев да поемат ЦСКА, но преценихме че те са по-полезни на терена. Всеки прави плановете си по собствено отношение, така че не мога да говоря за националния отбор. Няма нужда да обещавам нищо на нашите фенове. Отборът ни ще се постарае да се бори с трудностите. Колелото се върти рано или късно ще имаме неуспехи. Тогава ще ни трябва фенската вярност”, заключи наставникът на ЦСКА. 
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки