Тийнейджър спаси Юнайтед от срам срещу опашкаря Съндърланд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Английските шампиони обърнаха „черните котки” с два гола на Аднан Янузай

Тийнейджър спаси Юнайтед от срам срещу опашкаря Съндърланд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна обрат и спечели с 2:1 гостуването си на опашкаря Съндърланд от седмия кръг на английската Висша лига.

Мениджърът на английските шампиони Дейвид Мойс, който е под огромно напрежение заради слабата им игра откакто той замени легендарния сър Алекс Фъргюсън начело на тима, направи редица промени в състава, загубил от У.Б.А. у дома в предния кръг.

Бившият наставник на Евертън даде дебютен старт на младока Аднан Янузай, а 18-годишният белгиец му се отблагодари по най-добрия начин и отбеляза двете попадения за своите.



Иначе Съндърланд поведе в резултата още в петата минута, когато едно безобидно центриране на Емануеле Джакерини бе изчистено от Фил Джоунс в краката на Неманя Видич, а след неумелата намеса на капитана топката попадна у Крейг Гарднър и той я прати в мрежата на Де Хеа за 1:0.

След попадението Юнайтед се опита да овладее инициативата, но гостите твърдо често прибягваха до удари от далеч и центрирания, които не затрудняваха по никакъв начин отбраната на домакините.

Все пак, в 20-ата минута Патрис Евра успя с едно добро центриране да намери непокрития на ъгъла на вратарското поле Луиш Нани, но португалецът не съумя да намери целта с удар от воле, излязъл в аут.

Съндърланд отговори 13 минути по-късно, когато Адам Джонсън сложи топката на главата на Джакерини и той я насочи в ъгъла на пазената от Де Хеа врата, но испанският страж реагира блестящо и изби в корнер.



Малко след това Робин ван Перси не можа да се възползва от грешка в отбраната на „черните котки” и пасът му към Рууни бе пресечен, а пет минути преди почивката силен шут на Нани от малък ъгъл бе отразен с вещина от Кийрън Уестууд.

В самия край на първото полувреме Съндърланд можеше да увеличи аванса си, след като Джонсън се промънка между двама бранители на „червените дяволи” и подаде към останалия непокрит на дузпата Джакерини, но шутът на италианския национал бе много неточен и спря в публиката.

На почивката Дейвид Мойс не предприе никакви промени, но момчетата му повишиха оборотите значително и това даде резултат. В герой за тима му се превърна младокът Аднан Янузай, който първо се опита да си изпроси дузпа, но вместо това получи заслужен жълт картон за симулация в 48-ата минута.

В 55-ата обаче 18-годишното крило отбеляза дебютния си гол във Висшата лига, изравнявайки резултата след пас на Патрис Евра.

Френският краен бранител на гостите за първи път опита да пусне топката остро, по земя, в наказателното поле на домакините, а там връхлитащият на скорост Янузай без миг колебания я прати в мрежата – 1:1.



След още две минути Евра се опита да повтори упражнението, ала този път шутът на Ван Перси от точката на дузпата бе спасен от стража на „черните котки”.

Той обаче бе абсолютно безпомощен в 61-ата минута, когато едно центриране бе избито с глава от Джон О’Шей, а кълбото полетя към Янузай, който със страхотно воле го заби в далечния ъгъл и така направи обрата на „червените дяволи” пълен.



След това Съндърланд се опита да отвърне, а неуверените намеси на Неманя Видич, изиграл един от най-слабите си мачове с екипа на Юнайтед, даваха надежди на домакините за нещо повече от минимална загуба.

Тя обаче можеше да стане и малко по-изразителна, ако Робин ван Перси не бе пропуснал да се разпише, след като бе изведен сам срещу вратаря от Антонио Валенсия, но вместо това стреля в аут.



В четвъртата минута на даденото от рефера продължение домакините изпълниха два ъглови удара, но те само покачиха  градуса на напрежението, тъй като след един от тях те имаха претенции за дузпа, макар повторенията ясно да показаха, че игра с ръка на Уейн Рууни в наказателното поле няма.

Така или иначе до гол не се стигна и Манчестър Юнайтед постигна втора победа далеч от дома през сезона във ВЛ и вече е в горната половина на таблицата. „Червените дяволи”, записали най-лошия си старт от 24 години насам, имат в актива си 10 точки и изостават на 6 от лидера Ливърпул.

Съндръланд пък отчете загуба и в дебюта на своя временен наставник Кевин Бол, за да остане без триумф през кампанията, заемайки последната позиция с една-единствена точка от 7 мача.

Еврограндове искат играч на Мъри Стоилов

Вижте подробности

Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки