Трифон Попов: Духът на Литекс трябва да се завърне

Президентът на Литекс Трифон Попов даде интервю за В него той отговори на всички актуални въпроси, свързани с тима в края на есенния сезон.

Трифон Попов: Духът на Литекс трябва да се завърне
Президентът на Литекс Трифон Попов даде интервю за  В него той отговори на всички актуални въпроси, свързани с тима в края на есенния сезон.
 
 -          Г-н Попов, как оценявате представянето на Литекс през есента?
-          Относно Купата на България сме доволни. Представянето ни е много добро до момента. Класирахме се на четвъртфинал. Продължаваме напред. Целта ни е да защитим трофея. За първенството по-принцип съм със смесени чувства. Като класиране още сме в борбата, защото и другите отбори загубиха точки. Но ме притеснява примиренческото поведение срещу столичните отбори. С изключение на Славия. Тях ги бихме. Иначе сме доволни от представянето ни в евротурнирите. Целта бяха групите, но жребият беше ужасен. Срещу Астън Вила стояхме добре. През първото полувреме в Ловеч и целия мач в Бирмингам. Представихме се достойно, но не ни достигна класа.
-          Как ще се преборите с това примиренческо мислене?
-          Момчетата ще се преборят. Само с победи. Имаме потенциал. Трябва да го развием. През пролетта столичните отбори идват в Ловеч. Трябва да ги победим. Необходимо е и сърце. Момчетата не трябва да се примиряват, че са например с човек по-малко или, че съдията е отсъдил несправедлива дузпа. Трябва да се завърне духът на отбора Литекс. Както едно време.  

-     На какво ниво е селекцията към момента?
-          Отборът има голям потенциал. Не може да се каже, че лятната селекция е слаба, но сега работим по привличането на още двама, трима играчи. Ще се опитаме да приключим селекцията до началото на лагерите в Дубай и Анталия. Новите играчи трябва да водят подготовка с нас от първия ден. Такова е желанието на треньора Станимир Стоилов.

-          Споменахте съдийството. Как ще го коментирате?
-          По принцип се забелязва движение напред в съдийството. Тенденциозните отсъждания са намалели. Ощетявани сме доста. Но не всички грешки са преднамерени. Но ако ние и другите тимове вземем да правим дискове или касети, където сме недоволни от отсъждания, и ги пращаме в БФС, видеотеката там ще стане тясна. И ще се нагнети напрежение. Според нас Димо Момиров се справя добре с работата си засега.

-          Преднамерена ли беше грешката на Кольо Данев в Пловдив, където Литекс бе ограбен в последната минута?
-          Преднамерена беше. Данев се уплаши да даде дузпа. Вместо дузпа и червен картон за нас той показа жълт на Том за симулация. Това беше ощетяването на годината за нас.

-          Какво мислите за конкурентите на Литекс?
-          Според мен първите четири отбора имат реален и изравнен шанс за титлата. Няма фаворит към днешна дата. Може би Левски са в най-добра позиция, тъй като са на първо място. И имат някаква точкова преднина. Но на Левски предстоят гостувания на Литекс и Черно море. Нека не правим сметки. Има време.

-          Според вас Пламен Марков проявяваше ли отношение към играчи на Литекс?
-          Не знам, трябва да питате Пламен Марков. Ивелин Попов има място в националния отбор. Както и другите момчета, ако са във форма.

-          Кой трябва да замени Пламен Марков?
-          Според мен трябва да дойде чуждестранен треньор с име. Да има успехи, да му имат респект футболистите.
-          Възможно ли е Станимир Стоилов да поеме националния отбор?
-          Твърдо не. Нашият финансов благодетел Гриша Ганчев каза ясно – сключили сме договор с треньора не докато някой го поиска. В нашия клуб се работи в дългосрочен план.

-          Люпко Петрович удачен вариант ли е?
-          Има си хора, които трябва да преценяват. Едва ли аз съм човекът, който трябва да дава акъл на БФС. Казах – трябва чужденец с визитка. Люпко Петрович има страхотна визитка.

-          Като че ли и тази есен Литекс не се ползваше с достатъчна подкрепа на феновете?
-          По принцип е така. Но се забелязва раздвижване. Имаме фенове извън Ловеч. Създадохме седем фенклуба в други градове. Най-доволни сме от привържениците в Севлиево. Те посещават всеки наш мач досега.

-          Планирате ли да откриете фенклубове в София, Пловдив и Варна?
-          Да, първо в Пловдив. После в София. Това обаче са организационни въпроси, за които отговарят феновете.

-          Школата на Литекс минава за една от най-добрите в България. Очаквате ли този сезон трофеи и оттам?
-          Очакваме. Имаме два отбора, които се класираха на полуфинал за републиканско първенство. Доволни сме от работата на треньорите в академията. Г-н Ганчев инвестира доста средства в школата. Предстои отваряне на новото общежитие и откриването на два терена. Така че - надеждите ни са големи.
Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки