Йордан Тодоров: Славия е вариант за мен

"Не крия, че искам трансфер", заяви Данчо

Йордан Тодоров: Славия е вариант за мен

Йордан Тодоров е в ЦСКА от 2003 г. триумфира и с трите шампионски титли през новия век. Само домакинът бай Добри и операторът Димитър Димитров имат повече стаж в клуба от универсалния футболист. Но изглежда дните на Тодоров в ЦСКА са преброени. За първи път след скандалите от есента играчът говори.


- Започнахте седма година в ЦСКА. Ще я завършите ли тук?
- Искате да ви кажа, че напускам и до следващата година да съм в устата на хората. Играл съм го този филм. Не крия, че искам трансфер. Но при добра оферта.
- Защо не отново в ЦСКА?
- Разбира се, че това би било прекрасно. За съжаление виждам, че трудно бих попадал в състава. Няма лошо - треньорът си има възгледи. Ние сме над 30 футболисти в момента в ЦСКА. Ясно е, че не всички ще играем. Имам договор и го изпълнявам. Раздавам се максимално в тренировките и чакам мача, за да чуя състава. Когато не съм вътре, не ми е приятно, но го приемам.
- Наистина ли "Славия" е вариант за вас?
- Имам мъжка уговорка с шефовете, че ще ме пуснат при интерес от чужбина или ако си уредя друг отбор в България. Имам ли желание да напусна, ще го направя. Не крия, че съм разговарял с Венцислав Стефанов. Той е прекрасен човек и знае кое е най-доброто за играчите. Заради него и треньора Велислав Вуцов "Славия" наистина е вариант за бъдещето ми.
- Вие сте последната звезда от първия шампионски отбор през новия век, която не отиде в чужбина. Защо?
- Никога не съм се определял като звезда, а само като футболист на ЦСКА. Така е било писано. Имах предложения, оферти, но трябва и късмет и шанс, за да се наредят добре нещата. По пътя все се намираха дребните камъчета, които провалят трансфера. Примерно имах подписан договор с израелския шампион "Бейтар" преди година и половина. В ръката си държах самолетен билет. Вие какво бихте помислили? Че всичко е окей, нали? Да, ама не. Съдбата ме остави в ЦСКА.
- Напоследък ви изтъкват повече грехове, а не заслуги...
- От това ме боли най-много. Всеки, който играе футбол, бърка - къде повече, къде по-малко. И аз съм грешил в определени мачове, може би фатално. Да не мислите, че не съм искал да вкарам срещу "Левски"? Или че не съм искал да влезем в групите за Купата на УЕФА срещу „Тулуза"? Само ненормален човек би помислил, че не съм искал да спечелим. Но трябва ли заради тези грешки да забравя всичко хубаво? Не! И в ЦСКА си имахме приказка, при това много по-ярка от тази на други отбори. И аз бях един от главните герои в нея - на „Анфийлд" и на „Байарена"... Сигурно феновете ги е боляло при моите грешки, но най-много ме болеше мен. И си мисля, че хубавите неща са с пъти повече.
- Казват, че сте майстор по сменяне на треньори. Йоан Андоне ви е осмият в ЦСКА.
- Е, аз ли съм ги сменял? Уважавам безкрайно всеки, с когото съм работил. Моята работа не е да ги сменям, а да изпълнявам каквото изискват от мен. Това са поредните глупости, които слушам. Конфликти не съм имал. Понякога съм реагирал по-остро и съм си получавал заслуженото. Но винаги съм го правил в името на отбора и защото съм вярвал в правотата си.
- Каква беше истината за дискотеката, когато влязохте в черния списък на Любо Пенев?
- Излязохме почти всички на вечеря. Някои останахме до по-късно. Единственият ни грях е, че излъгахме Пенев. Просто трябваше да признаем, че сме били там.
- Злите езици казват - хвалили сте се в съблекалнята, че вие сте уволнили Пенев...
- Много са дълги тези езици. Поредната глупост. Как може хора, които не са присъствали в съблекалнята, да говорят подобни неща? Никога не съм казал нищо лошо за Любо. Как си представяте, че ще накарам собственика Димитър Борисов да избира между мен и треньора? Ако не ми вярвате, питайте го... Ще кажа сега - Любо Пенев даде много на ЦСКА. Може да съм имал спречквания с него, но те са в миналото и са само между нас. Мъчно ми е, че с подобни лъжи искат да ме изгонят от ЦСКА и да очернят името ми.

Боян Бойчев, "Труд"
Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Дончич: Нямаме психика

"Ще се борим до последно за оставане в елита", заяви треньорът на Локо София

Валентин Илиев: Нещата ще вървят към по-добро

"Показахме друго ниво", доволен бе треньорът на ЦСКА 1948

НА КРАЧКА ОТ 13-ТА: Лудогорец се разправи и с Арда (ВИДЕО)

"Орлите" на 11 точки от втория Черно море

ЦСКА 1948 влезе в топ 6 след обрат над Локо София (ВИДЕО)

Ради Кирилов вкара двете попадения за обрата с 2:1 в Бистрица

Официално: Хебър скочи срещу съдиите (ВИДЕО)

Вижте позицията на клуба от Пазарджик

Разрушават сектор „А“ на „Армията“

До края на юни теренът трябва да е чист, за да започне строежът на новия стадион

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки