Георги Миланов: В момента 11 коня дърпат каляската и още 11 чакат да влязат

Аз първи звъннах на треньора и му казах, че искам да дойда да помогна. Най-лесно беше да кажа, че съм изморен и да се подготвя за предстоящите дербита на ЦСКА (Москва)

Георги Миланов: В момента 11 коня дърпат каляската и още 11 чакат да влязат
Звездата на българския футбол Георги Миланов призна, че сам се е обадил на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански преди евроквалификациите с Дания и Словения. Полузащитникът на ЦСКА (Москва) игра 90 минути при загубата 2:3 от скандинавския тим. Той сподели, че е било по-лесно да остане в Русия и да се подготвя за мачовете на клубния си тим, но иска винаги да помага на своята страна. В пространното си интервю пред БНТ Миланов разказа още за атмосферата в националния тим при Любослав Пенев и за трудното му адаптиране в първите 2 месеца в Москва.
 
"В България винаги се чувствам добре. Опитахме са да дадем всичко от себе си срещу Дания. Някои футболисти доста ни липсваха, но се представихме достойно. Все пак те са отбор на три години. При нас не може да се направи нещо за 4 дни. Има доста добри момчета в младежкия състав и ако се сработят и направят добър колектив, ще могат да се преборят с по-силните държави." 

"Аз първи звъннах на треньора и му казах, че искам да дойда да помогна. Най-лесно беше да кажа, че съм изморен и да се подготвя за предстоящите дербита на ЦСКА (Москва). Аз си нося моята отговорност и искам винаги да играя за България. Не съм много запознат със ситуацията. Пожелах успех на момчето от Берое, но друго не сме коментирали. Не е приятно да си тръгне 2 часа преди мача, но в България и това става. Не искам да виня никого. Всеки си гледа собствените интереси." 

"За мен всичко се разви нормално. Изиграх добър полусезон с Литекс. След това осъществих трансфер, за който силно мечтаех. Важно е да израсна като футболист. В последния месец нещата се развиха добре за мен. Опитвам се да се наложа в ЦСКА (Москва). Там няма титуляри и резерви." 

"Следя българското първенство. Радвам се за Литекс. Играят много добре и се представят по достоен начин. Радвам се за Симеон Славчев, Антон Недялков. Брат ми вече е доказано име там. Искам да поздравя Лудогорец за блестящото представяне в Лига Европа. Надявам се да продължат още по-напред. Радвам се, че ЦСКА остана, надявам се и Левски да се оправи. За българския футбол е добре всички отбори да се развиват." 

"С националния отбор направихме голяма крачка напред. Взехме си поуки. В някои мачове може би прегоряхме. Мисля, че тези две години бяха много полезни. Пожелавам всички да сме живи и здрави. Не знам каква е била обстановката преди Любослав Пенев. Аз го познавам много добре от Литекс. За мен това прераждане се дължи единствено и само на него. Изградили сме линия, по която да вървим. Дано имаме още успехи. В момента 11 коня дърпат каляската и още 11 чакат да влязат." 

"Големите отбори са си големи, защото имат голяма публика. Така е и в Русия. Но наистина в последните години футболът в провинцията се развива. Лудогорец и Литекс диктуват модата, Ботев (Пловдив) също." 

"Чувствам се доста добре в Русия. Приеха ме супер момчетата. Започвам да разкривам пълния си потенциал. Треньорът започва да ми гласува доверие. Знам, че не мога да съм титуляр във всички мачове, но се старая. Имам програма, по която се подготвям. Първите ми два месеца бяха много тежки. Почти не излизах от фитнеса. Бях и контузен. Направих подготовка, докато останалите играеха мачове. След Нова година, живи и здрави, ще се подготвям с отбора. Тяхната подготовка е много по-различна. За мен е важно да играя футбол на високо ниво. Всеки футболист иска да играе в Шампионската лига. ЦСКА (Москва) е най-голямото стъпало, в което можех да отида. Радвам се, че на 21 години имам възможността да играя срещу такива отбори. Отвори ми се шанс и успях да го използвам. Приеха ме доста добре." 

"Нормално е България да ми липсва. Няма как, трябва да има и лишения. Надявам се да се развия още като футболист. Знам нещата във футбола колко са трудни, нищо че съм на 21 години. За мен испанският футбол е най-добър в последните години. Там играят двата най-силни отбора, не казвам че е най-силното първенство. Играят най-красив футбол. Английското, германското, италианското също са доста хубави. Така че за мен няма никакъв проблем след една-две години, живи и здрави, да отида да играя на по-високо ниво."
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки