Сензациите в пресата: Кокала ще сменя Мадански

"Червени" фенове чупят автобуса на Левски, глобиха Деко за бирено коремче, Мсииджан струва 3 млн. евро, Литекс "замрази" Генчев

Сензациите в пресата: Кокала ще сменя Мадански
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 21 ноември 2013 година:

Меридиан мач: Кокала ще сменя Мадански

Борислав Михай­лов и членовете на Изпълкома вече са взели решение да не подновяват договора на младежкия селекционер Миха­ил Мадански. Отбо­рът ни до 21 години записа разочарова­щи резултати, но босовете във фут­болната централа са още по-недовол­ни от игровия об­лик, който демонст­рираха младите иг­рачи.

Върхът на безпомощността бе двубоят със Словения онзи ден, в кой­то загубихме с 1:5, въпреки че на разположение на Ма­дански бяха играчи като Георги и Илия Миланови, Симеон Славчев и израсналият в Германия Едисон Йорданов, който играе за вто­рия тим на Борусия (Дортмунд).

Футболните на­чалници вече ко­ментират кандида­турите за замест­ник на доцента от НСА, а сред тях ка­то фаворит изпъква Емил Велев. Пос­ледният шампион с Левски бе сред ва­риантите за поста и при смяната на Иван Колев. Тогава официално се ко­ментираха Кокала, Мадански и Илиан Илиев, въпреки че последният ясно обяви, че не е имал претенции към поста, тъй като тогава работеше с успех в Берое.

В момента Илиев също е без­работен и може да прояви интерес към поста. Също­то се отнася и за Велислав Вуцов и още няколко име­на. Велев обаче из­глежда най-амбициран да се заеме с младежите и да постигне както по­добри резултати, така и промяна в цялостното пове­дение на отбора.

Меридиан мач: Глобиха Деко за бирено коремче

Проблемите в Лев­ски за Мирослав Иванов продължа­ват. След като хал­фът излезе от титулярния състав в ня­колко поредни дву­боя, той е отнесъл и глоба от ръководст­вото   на"сините". Причината е наднор­мено тегло, което мъчи футболиста. Спортният директор Христо Йовов и тре­ньорът Тони Здрав­ков са обявили на халфа, че за да бъде във форма, трябва да смъкне няколко килограма. Това обаче на този етап не се е случило, а играчът продължа­вал да има, както се казва, бирено корем­че.

Подобни пробле­ми Деко имаше и в бившия си тим Лудогорец. Там той ре­довно е отнасял критика заради това, че има наднормено тег­ло. Дори му лепнали прякора Гювечето.

В същото време „Меридиан Мач" на­учи, че нова шокира­ща глоба са отнесли футболистите на ти­ма. От ръководство­то анонсираха, че футболистите ще се разделят с 30% от месечното си възнаграждение заради резила 0:3 с ЦСКА в „А" група. Санкции­те удариха футбо­листите предсрочно, защото те наскоро взеха по-малки сеп­темврийски запла­ти, а поражението от „червените" беше през октомври.

Освен това обаче футболистите са по­несли и друга нетра­диционна санкция. Още 30% са били удържани от парите им за квартири. От клуба пок­риват до 400 евро от наема, които футболистите от провин­цията или чужбина, плащат за квартири­те си. Играчите ос­танали много изне­надани, когато уста­новили, че последните преведени пари за наеми са били орязани в унисон със заплатите.

Меридиан мач: „Червени” чупят автобуса на Левски

Фенове на ЦСКА атакуваха автобуса на Левски, който е докарал на стадион „Българска армия" юношите на „сини­те". Двата обора имаха завързано дерби в мач от Елитната група. Домакините очак­ваха сериозен ин­терес от страна на двете агитки.

При пристигане­то на рейса на „Армията" група от ултраси на „армей­ците^ са атакували возилото, омазвайки го с червена боя. Според източ­ници на „Меридиан Мач" предната врата е била сериозно увредена. Ня­кои от нападателите са били снабдени с бухалки, но по-се­риозен инцидент е бил предотвратен заради бързата на­меса на органите на реда.

Гостуваща агитка не бе допусната до стадион „Българска армия". Дни преди мача по форумите представители на „червени" и „сини" си отправяха куп заплахи. Полицията бе взела мерки и самата среща протече без нови ексцесии.

От ЦСКА отказа­ха коментар по слу­чая. Извършителите остават неизвестни. Нападението е добре организирано, за­щото извършители­те са се изтеглили бързо от мястото на инцидента. Подобни случаи имаше и при предишни гостува­ния на Левски на „Армията".

Меридиан мач: Лудогорец закова цена от 3 млн. евро за Мисиджан

Собственикът на Лудогорец Ки­рил Домусчиев закова цена 3 млн. евро на суперз­вездата Върджил Мисиджан. Желаещите да привлекат холандс­кото крило ще трябва да се бръкнат мини­мум за тази сума. Шампионите не са склонни да отстъпят нито стотинка от тези пари.

Клубове от Тур­ция и Англия са най-напористи за правата на Мисиджан. Инте­рес има и от други силни европейски първенства, но все още няма конкретни оферти. Върджил по­казва отлични игри за Лудогорец както в родното първенство, така и на европейската сцена.

Шефовете на разградчани обмислят ва­риант да задържат хо­ландеца до края на първенството. Амби­циите на Лудогорец са за историческо предс­тавяне в турнира на Лига Европа. В слу­чай че това стане със сигурност, цената на Мисиджан ще се вдиг­не поне двойно. Със сигурност, ако шампи­оните се разделят със уперзвездата си, ще привлекат поне двама негови заместници. Кирил Домусчиев ве­че на няколко пъти на­мекна, че Лудогорец ще бъде сериозно под­силен с класни играчи веднага след като трансферният прозо­рец бъде отворен.

Меридиан мач: Литекс замрази Генчев заради донос

Станислав Генчев е в немилост в Ли­текс заради донос. „Меридиан Мач" научи, че халфът, който се завърна това лято в Ловеч, си е навлякъл гнева на старши треньора на „оранжевите" Златомир Загорчич. Причината - Генчев, който през послед­ните два сезона спечели титлите с екипа на Лудогорец, е критикувал пуб­лично наляво и на­дясно качествата на сръбския специалист.

Загорчич научил, че халфът не спира да го плюе пред свой и чужди и го застопорил на пей­ката. Конфликтът между двамата е толкова голям, че според източници от Ловеч Станислав Генчев ще бъде на-тирен от отбора по време на зимната пауза. Самият фут­болист също иска това, защото почти не играе за Литекс. Чашата преляла, когато халфът не помириса терен до­ри в мачовете с аматьорите от Созопол за Купата на България.

В тази връзка шансът Станислав Генчев да се появи в игра срещу Левс­ки в събота грави­тира около нулата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки