Сензациите в пресата: Димитър Димитров - Херо и Георги Иванов са фаворити за нов треньор на Левски, чужденец не е вариант

И още: Старокин си заслужи нов договор, Методи Деянов вариант за младежите, Литекс разкарва ненужен и капарира таран на Нафтата, Ризеспор си хареса Анисе и Ромарио

Сензациите в пресата: Димитър Димитров - Херо и Георги Иванов са фаворити за нов треньор на Левски, чужденец не е вариант
Сензациите в родната спортна преса на 26 ноември 2013 г.:
 
„7 дни спорт”: Батков напира за Гонзо
 
Собственикът на Левски Тодор Батков също е решен да се смени треньорът Антони Здравков. Желанието на адвоката е начело на тима да застане легендарната деветка на Левски Георги Иванов-Гонзо. Голаджията в момента е наставник на Черно море, но договорът му изтича през зимата, а индикации за подновяване няма. Босът на Левски Тодор Батков иска да си върне Гонзо начело на сините и здраво напира. Двамата са в много добри отношения, което също може да помогне за акостирането на Георги Иванов на Герена.

Подробностите:

Наставниците на Черноморец и Черно море Димитър Димитров - Херо и Георги Иванов са фаворити за нов треньор на Левски, съобщи "7 дни спорт". Въпреки че след победата над Литекс собственикът на сините Тодор Батков обяви, че Антони Здравков остава, едва ли това ще се случи.
 
Лошото финансово състояние на бургазлии е отчаяло Димитър Димитров и той все повече обмисля раздялата си с Черноморец. Два пъти досега сините отправяха оферти към опитния треньор. Феновете на Левски също искат Димитър Димитров да поеме тима. Доводите на феновете са не само безспорните мотивационни качества на специалиста, а и усетът му са за трансфери. От няколко години Черноморец взима само свободни агенти, които след това продава за много пари.

Другото голямо име за нов наставник на сините е треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов. Спортният директор на Левски Христо Йовов няколко пъти е говорил с него. Най-успешният наставник на Левски в новата история на клуба също на няколко пъти бе до завръщане, но така и не успя да се разбере със собственика Тодор Батков. Адвокатът вече се е примирил с условията и е готов в името на Левски да сложи голямо име, което да вдигне отбора. През лятото, докато директор на Левски бе Наско Сираков, Стоилов получи предложение да бъдат отново тандем, но хасковлията отказа. Договорът на Стоилов с жълто-черните е до лятото.

Третият вариант е Георги Иванов-Гонзо. Бившият нападател на сините защитава цветовете на Черно море, но клубът от Герена му е на сърце и няма да е изненада, ако през зимата се завърне на „Георги Аспарухов". Двамата с президента тодор Батков са в много добри отношения, което също може да помогне за акостирането на Георги Иванов на Герена.

Ръководните фигури на Герена са отхвърлили няколко варианта за треньор на Левски. Основната причина е била, че са чужденци. Тодор Батков и Йовов са стигнали до заключението, че треньорът на Левски трябва да е българин, който осъзнава къде се намира и какво се иска от него. А и при чужденците комуникацията със съблекалнята е много трудна и играчите понякога не разбират какво се иска от тях. Подобна беше ситуацията със сръбския специалист Славиша Йоканович. Бившият шампион с Партизан опита да наложи нови методи и стил на игра на Левски, но голяма част от футболистите не разбираха какво трябва да правят на терена. От Герена не искат отново да се повтори грешката с чужденец и вариантите са само българи.
 
„Меридиан Мач”: „Синият” герой си заслужи нов договор
 
Героят за Левски от голямото дерби с Литекс Орлин Старокин ще получи нов договор, научи „Меридиан Мач". От „синьото" ръководство смятаха да преговарят с него отдавна, като от двете страни ще седнат на масата за преговори още преди Нова година. Старокин в дълги периоди оставаше резерва при „сините" за сметка на Нуно Пинто на левия фланг на защитата. Откакто бе преместен като вътрешен полузащитник обаче, юношата на ЦСКА играе повече от стабилно и се утвърди като титуляр при Тони Здравков. Апогеят на добрите игри на Старокин бе в мача с Литекс, когато той успя да вкара два гола за успеха. Друг играч, който вече ви съобщихме, че вероятно ще получи предложение, е Даниел Димов, който също бележи видим възход в последните месеци като централен защитник. Разговори ще има и с Владимир Гаджев, чийто договор изтича също през лятото.
 
„Тема Спорт”: Методи Деянов вариант за младежите
 
Методи Деянов е вариант за поста селекционер на младежкия национален отбор, разбра "Тема Спорт". Договорът на сегашния наставник Михаил Мадански изтича в края на годината и почти сигурно няма да бъде подновен. През сезон 2011/12 Деянов бе начело на юношеския национален отбор до 17 години. Преди това бившият футболист на ЦСКА работеше в ДЮШ на армейците.
 
Проблемът на Деянов е, че има само лиценз А, а за наставник на младежите е нужен Про. Следващите мачове на селекцията са чак през есента на 2014 г., а напролет ще има курс за придобиване на Про лиценз. Това означава, че ако Деянов се запише, то пречката ще отпадне. Други варианти са Емил Велев-Кокала и настоящият селекционер на тима до 19 г. Александър Димитров.

 
„7 дни спорт”: Литекс разкарва ненужен
 
Ръководството на Литекс вече мисли по плановете си за зимната пауза. В Ловеч обмислят с кои футболисти да се разделят, за да могат да работят по-спокойно по селекцията за задаващите се плейофи.
 
На едно от челните места в списъка за гонене е бразилецът Ванжер. Крилото, което играеше редовно при предишния треньор Христо Стоичков, не влиза в плановете на Златомир Загорчич и затова може да си събере багажа от Ловеч. Освен това Ванжер е с паспорт извън ЕС и това допълнително затруднява отбора да вземе друг чужденец. Заради големия брой хора извън евросъюза ловчанлии ще го освободят и ще търсят ново крило.

 
„Тема Спорт”: Литекс капарира таран на Нафтата
 
Ръководството на Литекс капарира услугите на тарана на Нефтохимик Живко Петков, разбра "Тема Спорт". Младежкият национал е хванал окото на сръбския треньор на оранжевите Златомир Загорчим. Петков е роден на 15 февруари 1990 година, висок е 190 сантиметра. През този сезон е взел участие в 16 двубоя на бургазлии, но е отбелязал само едно попадение. Той обаче бе с основна заслуга Нафтата да влезе в елита. През миналото първенство в Б група той наниза 14 попадения в 23 мача.
 
Петков се вписва в концепцията на Литекс да залага на млади футболисти, които да се развият и да бъдат продадени 8 чужбина.
Последният такъв случай е с друг таран -Исмаил Иса, който бе трансфериран в Шериф Тираспол.
 
Нефтохимик е закъсал финансово и за откупуване на правата му Литекс няма да плати голяма сума за Петков. Интерес към него проявяваше и Левски, но явно от Ловеч са били по-настоятелни да го имат в състава си.

Отделно от това оранжевите търсят и дубльор на Вилмар Джордан. Колумбиецът има 7 гола в 16 мача в елита. На този пост може да играе и Мирослав Манолов, но той е пускан и като дясно крило.

 
„Меридиан Мач”: Ризеспор си хареса Анисе и Ромарио
 
Скаут на турския Ризеспор е харесал изявите на нападателите на Ботев (Пловдив) Абел Анисе и Ромарио Кортзорг в двубоя с Черноморец, предаде „Меридиан мач”. В тази среща двамата вкараха по два гола, а можеха да се разпишат още няколко пъти. Въпросният скаут си е водил бележки за представянето на тези играчи и със сигурност ще ги предложи на треньора Риза Чалимбай, стар познайник на Здравко Лазаров, с когото работеха в Ризеспор. Интересното е, че именно Чимбалай привлече в клуба Шаешу от Черноморец и в момента той е лидер сред голмайсторите в Турция, с повече голове и от легендарния Дидие Дрогба.
 
Човекът на Ризеспор е изгледал и дербито между Левски и Литекс, но там не е останал впечатлен от никого.
 
В момента Ризеспор е на 8-ото място в класирането, но няма победа в последните си 5 мача. Именно заради това шефовете са дали зелена светлина да се търсят нови попълнения за зимната пауза.
 
Анисе и Ромарио дойдоха в Ботев през лятото и в момента са сред най-добрите играчи на "канарчетата".



„Тема Спорт”: Елведин Джинич пред завръщане в Марибор
 
Защитникът на Ботев Пловдив Елведин Джинич може да се завърне в Марибор. В този клуб той игра от 2005 до 2010 година, а след това прекара три сезона в белгийския Шарлероа. 28-годишният бранител бе привлечен от канарчетата с договор за 2+1 години, но не успява да се утвърди като титуляр. Той е взел 8 участия за жълто-черните в А група, но едва в половината от тях е започвал. "Организацията в клуба е на много високо ниво. Съжалявам единствено, че не играя толкова, колкото ми се иска. Трябва ми време за адаптиране, а отделно от това треньорът не прави много рокади в състава. Тренирам добре, чакам възможност за изява. Ако се появи такава, ще я сграбча. Ботев построи отлична база, ще бъде правен и нов стадион. Това са добри неща. До 2 години отборът ще се бори за титлата. Направихме не лоши мачове в Европа, искаме да се утвърдим в тези турнири", каза Джинич пред местните медии. Той не изключи възможността да се завърне в Марибор, в който се изгради като футболист. "Ако съществува такава възможност, ще съм радостен да я използвам", каза Джинич. Той иска да играе по-редовно, за да си върне мястото в белгийския национален отбор.
 
Словенецът може да получи шанс в следващия кръг срещу Славия, защото Сивард Спрокел е наказан. Освен защитата Станимир Стоилов ще трябва да прекроява и халфовата линия -санкциониран за визитата на белите ще е и халфът Томаш Иршак.
 
Вратарят на Ботев Адам Стаховяк пък е бил следен от скаут на полския Лех Познан. 
 

 
„Тема Спорт”: Лудогорец предлага нов договор на Михаил Александров
 
Ръководството на Лудогорец обмисля да предложи нов договор на Михаил Александров, предаде "Тема Спорт". Юношата на ЦСКА е обвързан с клуба до лятото на 2014 г. Силното му представяне напоследък и развитието във възходяща линия при Стойчо Стоев са убедили шефовете да го задържат и след това.
 
Разградчани вече са се свързали с агента на 24-годишния футболист Лъчо Танев и са провели първи разговори. Най-вероятно новият контракт на Александров с Лудогорец  ще стане факт през зимната пауза. Според запознати клубът ще опита да обвърже играча до лятото на 2016 година.
 

До момента през сезона дясното крило е изиграл 15 мача в А група, в които се е разписал 4 пъти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки