Ирландска легенда пред Novsport.com: Берба е огромно разочарование, никой не би платил в момента и 15 млн. за него

"Той е добър футболист, но в момента играе на 60-70%", заяви Таузенд

Ирландска легенда пред Novsport.com: Берба е огромно разочарование, никой не би платил в момента и 15 млн. за него

Анди Таузенд е един от най-известните футболисти на Ирландия от близкото минало. В кариерата си той се е подвизавал в тимове като Челси, Астън Вила и Мидълзбро. Халфът е вдигал два пъти Купата на Лигата с екипа на Вила и има 70 мача със 7 гола за националния отбор на Ирландия.


В момента 46-годишният Таузенд е телевизионен коментатор. Преди приятелската среща Ирландия – Бразилия (0:2) той бе така любезен да даде специално интервю за
Novsport.com.
 
 
- Анди от доста години си ТВ коментатор, с какво е по-различно това което правиш в момента, с това да си на игралното поле?
- Разликата е доста голяма, няма спор. И двете професии обаче са свързани с футбола. Сега коментирам, а не играя. Няма мениджмънт и други подобни неща. Вече 10 години се занимавам с това и смея да твърдя, че се забавлявам много, изпитвам удоволствие от това което пратя.


- Какво не достигна на Ирландия да се класира на Мондиал 2010?
- За съжаление не успяхме да се класираме за Световното. Изиграхме много добри мачове със силните тимове в нашата група – Италия и България. Подхлъзнахме се обаче в някои от другите мачове, загубихме важни точки и не успяхме.
 
- Нищо не спомена за баража с Франция и прословутата игра с ръка на Анри?
- Играхме много, много добре в този мач. Представихме се страхотно. Имахме отлични положения, които не реализирахме. Роби Кийн пропусна, Деймиън Дъф също. Ако бяхме реализирали тези ситуации, щяхме да се класираме. Относно Анри, неговото действие бе позор.

- Джовани Трапатони ли е точният човек за Ирландия?
- Да, мисля че той е човекът. За съжаление на него му се иска да има малко по-висока класа в отбора. Все пак обаче смятам, че ако тимът се запази, ако ключовите играчи са здрави, Ирландия ще се класира за Европейското през 2012. В никакъв случай това няма да бъде лесно. Винаги сме близо, но нещо не достига.

- Нека обърнем внимание на английската Висша лига. Кой според теб ще стане шампион през тази година?
- Доста труден въпрос. В момента отборите на върха са доста непостоянни. Челси и Манчестър Юнайтед редуват силни, посредствени и слаби игри. Това е доста необичайно, тъй като сме свикнали тези тимове постоянно да побеждават. Този сезон обаче е различно. Арсенал пък от своя стана има най-лека програма до края. Въпреки това ще заложа на Юнайтед за шампион.
 
- Залагаш на тях, може би защото Димитър Бербатов играе на „Олд Трафорд”? Какво е мнението ти за него, напоследък се справя доста добре?
- Бербатов е огромно разочарование и всеки би потвърдил това. Наистина игра добре във финала на „Карлинг Къп”, но като цяло не оправда очакванията. Той е добър футболист, но в момента играе на 60-70% от възможностите си.

- Да не би да смяташ така заради голямата трансферна сума, която плати Юнайтед на Тотнъм за него (бел.ред. 30,75 млн. паунда).
- Не, това не е негов проблем, това е между двата клуба. Манчестър никога са няма проблем в това да плащат огромни суми за нападатели. Бербатов не се представя на ниво. Липсва му физическа подготовка и острота. Вижте какво прави Уейн Рууни през този сезон и Кристиано Роналдо през миналия. Бербатов трябва да работи много. Ако подобри физическото си състояние, формата му ще е много по-добра.

- След тези думи, мислиш ли, че Бербатов ще бъде продаден или пък ще се превърне в ключов играч на тима?
- Не, не мисля, че той ще бъде продаден през лятото по простата причина, че никой отбор няма да плати и 15 млн. за него, а той дойде за 30 млн., това е огромна сума. Мисля, че той има качествата, способен е да покаже много, но за момента не го прави. В Манчестър няма да търпят това дълго. Мисля, че Майкъл Оуен няма да се задържи много и това ще накара Сър Алекс да потърси опции и да подобри състава си в нападение.
 
- Световното чука на вратата. Кой според теб ще триумфира в ЮАР?
- Испания е дин от големите фаворити, Бразилия също. Бразилците винаги показват нещо различни на подобни форуми и няма как да не се смятат за фаворит. Италия също може да спечели купата. В момента не са толкова силни, но на големи първенства винаги са заплаха. Смятам, че и Англия има своите шансове при условие, че остави цялата каша, която е в момента около тима зад гърба си и се концентрира единствено и само върху нещата, случващи се на терена.
 
- И последно Анди, кога ще дойдеш да посетиш нашата страна, както направи през миналата година твоя приятел Джон Олдридж?
- Мисля, че съм играл в София. Не мога да си спомня обаче добре. С радост бих дошъл някой ден. Не знам дали ще е на мача България – Англия или по друг повод. Определено ще се радвам да посетя страната.

Кирил Евтимов, Novsport.com

 

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки