Миодраг Йешич: Литекс ме изненада неприятно

Миодраг Йешич е един от най-популярните чуждестранни треньори, работили в България. Шампион с ЦСКА и носител на Купата с Литекс бившият играч на Партизан събра колкото приятели толкова и врагове сред фоновете. Защото не мълчеше. И не се съобразяваше с никого.

Миодраг Йешич: Литекс ме изненада неприятно
Миодраг Йешич е един от най-популярните чуждестранни треньори, работили в България. Шампион с ЦСКА и носител на Купата с Литекс бившият играч на Партизан събра колкото приятели толкова и врагове сред фоновете. Защото не мълчеше. И не се съобразяваше с никого.
След като напусна Литекс през лятото, Йешич пое румънския Отопени. Авантюрата на сърбина в северната ни съседка трая кратко. Йешич си тръгна със скандал от Отопени, за да поеме Будучност (Подгорица). В сряда приключи есенния дял на първенството в бившата югорепублика. Пред Novsport.com Йешич разкри подробности за кариерата в Румъния и Черна гора.
 
-          Г-н Йешич, как върви отборът ви Будучност?
-
В сряда се класирахме на полуфинал за Купата на Черна гора. Отстранихме Морнар. Първият мач бе завършил 3:1 за нас. Реваншът приключи 0:0.
-          Как вървите в първенството?
-
В момента сме на второ място. На четири точки от Могрен. Имаме реални шансове да направим дубъл.

-         
Защо поехте Будучност? Не е ли прекалено слаб отбор за вас?
-
Будучност не е слаб отбор. Бъркате. Тимът има сериозни традиции в първенството на бивша Югославия. Разполага със страхотна база. В Подгорица има всички условия за сериозен футбол. Имах и други предложения, но приех това на Будучност.

-         
Какви са шансовете на Будучност за титлата?
-
Големи. Не изоставаме много в момента. Има още доста мачове. Още повече, че още когато дойдох, един от най-добрите ни футболисти се контузи. Очаквам го да се върне за втория сезон.


-         
Какво стана в Отопени? Защо напуснахте със скандал?
-
Имаше две основни причини. Първата е, че шест чужденци, които караха подготовка и се оформиха като основни играчи, не получиха права за първенството. В последния момент разбрах, че не мога да разчитам на тях. Как да играеш без шест основни футболисти? После имах разногласия с един от шефовете на клуба. Изгоних двама от тримата вратари заради несериозно отношение. Остана само Илко Пиргов. Казах, че спешно трябва да вземем вратар. Вместо това въпросният шеф доведе някакъв бразилски нападател. Аз търся вратар, а ми водят нападател. Върхът на всичко бе, когато същият шеф покани изгонените от мен вратари да се върнат в тима и да започнат тренировки. Казах, че ако това стане, си тръгвам. Е, то стана и аз си тръгнах. Имаше и друго. Програмата на Отопени в началото на първенството бе много тежка. Играхме последователно с Клуж, Динамо, Тимишиоара и Стяуа.

-         
Следите ли българското първенство?
-
Следя всички първенства. Особено тези, в които съм работил.

-         
Какво мислите за ЦСКА и Литекс?
-
ЦСКА започна добре, но контузии на основни играчи в края на сезона им попречиха да запазят първото място. Честно казано, от Литекс очаквах повече. Неприятно съм изненадан от факта, че тимът не успя да вкара гол на ЦСКА, Левски и Локо в София. Миналия сезон с десет човека взехме точка от ЦСКА. Бихме Левски и Локомотив като гост. Не омаловажавам работата на сегашния треньорски екип. Просто казвам факти. За Литекс обаче нищо не е свършило. Както и за ЦСКА. Първенството е по средата.

-         
Кой е фаворит за титлата?
-
Рано е да се каже. Силите изглеждат изравнени. Титлата ще се реши в дербитата.
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки