Антон Велков пред Novsport.com: Знам цената на една победа срещу Левски

„Водим разговори с Даниел Златков и Адриан Олегов за продължаване на техните договори, което говори, че тези момчета се чувстват добре в Миньор и подобни информации за евентуален трансфер не ги разсейва", заяви Велков.

Антон Велков пред Novsport.com: Знам цената на една победа срещу Левски

Най-важният момент в мача срещу Левски ще е огромната мотивация на двата отбора, очаквам един зрелищен мач. Това заяви в интервю за Novsport.com старши треньорът на перничани ден преди дългоочаквания двубой срещу „сините”.
Специалистът призна, че се водят преговори с Даниел Златков и Адриан Олегов за продължаване на техните договори и отбеляза, че слуховете за интерес от страна на ЦСКА не са в състояние да ги разконцентрират.

„Във всеки мач играем за победа, не знам какво означава „на всяка цена”. Аз мога да кажа каква е цената на тази победа за нас. Тя е същата каквато беше цената на победата над ЦСКА. Знаете, че след този мач до края на полусезона нямахме загуба. Това означава, че футболистите са готови да направят един запомнящ се мач и една победа срещу отбор, с който няма как да не се съобразяваме. Няма как да не уважаваме шампиона на България и поради тази причина ще се опитаме да бъдем достоен противник и да направим най-добрия си мач”, заяви Велков.

„Хубаво е, че и двата отбора се хвърлят за победа, и на двата отбора тя им е еднакво нужна”, каза още треньорът, който отбеляза, че се надява условията да не попречат на двата отбора да направят един добър двубой.

„Смятам, че главното и основното в този мач ще бъдат не само качествата, които притежават футболистите, но и огромната мотивация на двата отбора. Ето защо очаквам един зрелищен мач”, отбеляза специалистът.

Антон Велков каза няколко думи и за проведените тренировки през седмицата, както и за кадровите проблеми в тима.
„Направихме максимума от това, което трябваше да направим, макар и с известни импровизации. Така или иначе успяхме да проведем основните занимания, които да помогнат на отбора да се подготви точно за този мач, така че това отпадна като проблем.  Христо Господинов все още е контузен и тренира отделно. На Павле Делибашич в понеделник ще му бъдат свалени конците, което ще му позволи да се включва пълноценно в тренировъчния процес. Другият играч, на който няма да можем да разчитаме е Адриан Олегов, който е наказан за натрупване на жълти картони”, поясни наставникът на Миньор.

Не на последно място Велков коментира и информацията, че ЦСКА проявява интерес към двама от футболистите на Миньор.
„Водим разговори с Даниел Златков и Адриан Олегов за продължаване на техните договори, което говори, че тези момчета се чувстват добре в Миньор и подобни информации за евентуален трансфер не ги разсейва. Ако имаше някакви съмнения, разговорите не биха протичали толкова гладко. Момчетата са мотивирани, не са разколебани от никакви предложения, за които се тиражира в медиите и са готови да останат в Миньор не само до края на сезона, но и през следващия сезон”, заяви специалистът.

„Много е рано, едва сега започва втората част на първенството, не му е времето сега да се говори за трансфери. Пълната им концентрация за това, което трябва да се направи е на лице. Ако след края на сезона има интерес към други наши футболисти, действително ще се радвам. Това означава, че Миньор се намира на мястото, на което трябва да бъде и е показал игрите, които трябва да показва”, завърши Антон Велков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки