Фиорентина шокира Наполи насред "Сан Паоло" - 3:1

"Скуадра Виола" преглътна кошмара от Шампионската лига, Наполи няма победа вече 7 поредни мача

Фиорентина шокира Наполи насред "Сан Паоло" - 3:1

Отборът на Фиорентина преодоля отпадането от Шампионската лига по възможно най-добрия начин - с победа на един от най-негостоприемните стадиони в Италия. В среща от 28-ия кръг на Серия "А" Прандели и компания се наложиха с 3:1 при визитата си на Наполи и задълбочиха още повече проблемите в тима, воден от Валтер Мацари. Наполи няма победа вече 7 поредни мача и мечтата за участие в най-комерсиалния футболен турнир на Стария континент са все по-далеч. "Ла Виола" пък съживи шансовете си за евро-участие догодина, а Джилардино отново намери себе си.

Гостите от Флоренция започнаха много силно мача и в началните минути създадоха няколко отлични положения за гол, но пропуските на Йоветич, Паскуал и Джилардино лишиха Фио от заслужен аванс. Едва в 32-ата минута Наполи погледна по-сериозно към вратата на Фрей, който обаче спаси два поредни удара на Денис. В самия край на първата част пък Цунига можеше да изведе домакините напред в резултата, но негов удар по диагонала излезе в аут.



Наполи започна вдъхновено второто полувреме и поведе още в 47-ата минута, когато нисичкият Лавеци засече с глава центриране на Маджо от дясно и от няколко метра вкара за 1:0. В 60-ата минута обаче Фиорентина успя да изравни - Йоветич направи добър пробив отляво, качи топката на главата на Джилардино, който не сгреши и отблизо вкара за 1:1.

Изравнителното попадение сякаш подсече краката на домакините, които изгубиха всякакъв импулс и ред в своята игра, а Фио се възползва по най-добрия начин и взе инициативата в свои ръце. Три минути преди края на редовното време гостите дори стигнаха до втори гол.

След изпълнение на ъглов удар Йоветич игра с глава, след което топката отиде при Джилардино, а той на свой ред отигра майсторски топката с глава и даде аванс на своя тим - 1:2. В последните секунди на добавеното време Йоветич също увенча добрата си игра с гол. При една скоростна контраатака, резервата Бабакар изведе черногореца на чиста позиция, а той с техничен удар с левия крак оформи крайното 1:3.

Така след тази победа Фиорентина вече има 38 точки, което отрежда 10-о място за Прандели и компания. Наполи пък е седми с 3 точки повече.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки