Резервата Божинов носи победа на Парма

След само 10 минути на терена Божинов реализира единствения гол в двубоя срещу Аталанта

Резервата Божинов носи победа на Парма

Валери Божинов отбеляза единствения гол за Парма при домакинството на „дуковете” срещу предпоследния Аталанта в мач от 28-я кръг на Серия „А”. Божинов се появи в игра през второто полувреме и само 10 минути бяха достатъчни на българския нападател да намери мрежата на противниковия отбор. Аталанта остана с човек по-малко през второто полувреме и не успя да измъкне нещо повече от двубоя.

 
През първата част Парма имаше няколко добри възможности да открие резултата. Последователни удари на десния бек Кристиян Дзакардо обаче не намериха целта. Ветеранът Ернан Креспо също се представи на високо ниво с няколко добри извеждащи подавания към съотборниците си в предни позиции.
 
След паузата отново тимът на Парма първи потърси гола. Още в 45-ата минута Алесандро Лукарели стреля от непосредствена близост с глава, но прати топката над напречната греда. Две минути по-късно и Франческо Валиани пропусна от близко разстояние с удар от средата на наказателното поле.
 
Постепенно гостите успяха да изравнят играта и в 55-ата минута Кристиано Дони също стрела с глава след центриране на Гуаранте, но ударът му не попадна в рамките на вратата. Никола Аморузо пък опита късмета си от разстояние, но ударът му не бе достатъчно точен за да затрудни стража на Парма Антонио Миранте.
 
В 62-ата минута в игра за Парма се появи Валери Божинов. Присъствието на харизматичния нападател оказа своето влияние и по-малко от 10 минути след смяната си Божинов изведе тима си напред в резултата.  В 72-ата Божинов успя да реализира още при първата си възможност пред вратата на Консигли. Божи получи отлично центриране от Ернан Креспо и от минимална близост се разписа с глава, с което отбеляза шестия си гол за Парма. Непосредствено след това Аталанта остана с човек по-малко, тъй като с директен червен картон терена напусна Дони.
 
С човек по-малко Аталанта не успя да достигне до изравнителен гол, но и от отсрещната страна Парма  не успя да намери верния път към нов гол, с който да бетонира успеха си. В крайна сметка решаващият гол на Божинов донесе десета победа за „дуковете” от началото на сезона, които вече са с актив от 37 точки. С победата Парма се изкачи на 12-а позиция във временното класиране. Аталанта продължава да бъде предпоследен с 22, също с колкото разполага и 20-ят Сиена.  
Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки