Федерацията по гребане отличи най-добрите за годината пред погледа на Батето

Българската федерация по гребане награди най-добрите състезатели през годината. Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова получи наградата за върхово постижение на годината. Треньорът й и съпруг Свилен Нейкова получи плакета за олимпийския връх в Пекин, предаде репортер на Novsport.com.

Федерацията по гребане отличи най-добрите за годината пред погледа на Батето

Българската федерация по гребане награди най-добрите състезатели през годината. Олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова получи наградата за върхово  постижение на годината. Треньорът й и съпруг Свилен Нейкова получи плакета за олимпийския връх в Пекин, предаде репортер на Novsport.com.

Заместник председателят на гребната ни федерация Иван Попов награди с плакета за най-силно постижение при юношите - световния шампион на скиф Александър Александров.


Бронзовите медалисти от световното първенство за младежи от Бранденбург - Васил Витанов и Златко Караиванов бяха отличени с плакети за най-силно представяне при младежите.

Скифьорката Искра Ангелова получи приза за най-силно представянете при жените до 23 г.

Четвъртите в дисциплината двойка скул от световното първенство за девойки в Линц - Росита Бончева и Тони Ботева са с наградите за перспективен млад състезател. Същата плакета получи и двойката без рулеви Луиза-Мария Русинова и Петя Маврова.

Кристина Бончева също получи приз за перспективен млад състезател. На ЕП в Гърция през септември тя зае шесто място на двойка скул с Румяна Нейкова.

При братята Иво и Мартин Янакиеви отиде плакета за достойно представяне на олимипйските игри в Пекин.

Награди за принос в развитието на гребния спорт получиха треньорите Димитър Янакиев, Петко Аргиров, Юлиана Стоева, както и клубовете Черно Море /Вн/, Лукойл Нефтохимик, Армеец, НСА "Васил Боянов", пловдивските Хеброс, Черпоков.

Освен плакетите, Управителният съвет на федерацията по гребане реши да раздаде парични награди на най-добрите си състезатели, треньори и клубове в размер на 33 000 лева. Парите са от собствени средства на БФГ, съобщи по-късно сайтът на федерацията.

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова връчи статуетки от свое име и това на съпруга й Свилен Нейков на хората, които са им помагали през всичките тези години по пътя към върха.

Осмокласникът Мариян Стоилков от спортното училище на ЦСКА "Ген. Владимир Стойчев" изненада златната медалистка от Пекин, като и подари коледна рисунка.  

След края на церемонията БНТ представи филма за олимпийската шампионка Румяна Нейкова озаглавен "Руми", продукция, която всички изгледаха с интерес и много чувство, включително и главната героиня във филма, койтоще бъде излъчен на 28 декември от 16,30 часа по БНТ 1.

„Тази година беше много щастлива за българския спорт и по-специално за българско то гребане. Надявам се това да бъде стимул за тези млади хора, които ще видят шанса си и възможностите си да се реализират и да постигнат това, което преди тях са постигнали много световни и олимпийски шампиони на България”, заяви президентът на Българската федерация по гребане Светла Оцетова.

Гости на събитието бяха още президентът на БОК Стефка Костадинова, президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, депутатът Пламен Панайотов, както и незалязващата звезда на българския спорт и бивш президент на БОК и БФС Иван Славков – Батето.

„Искам всички да се преклоним пред това, което направи Руми Нейкова. Тя показа къде е България и че България все още има сили да взема злато на Олимпийски игри. Имаме и световен шампион, така че днес можем да си пожелаем – наздраве и успешна година за българския спорт, той да стъпи там от където слезе ”, пожела си олимпийската шампионка от Атланта 1996 година и настоящ президент на БОК Стефка Костадинова.

3 наши лодки се класираха за полуфиналите в Брест

Три български лодки преодоляха репешажите на световното първенство по гребане за младежи и девойки в Брест, Беларус и се класираха за полуфиналите

Двойките ни лека и без рулеви ще гребат на репешажи на СП в Брест

Двойката ни скул лека категория Любомир Господинов и Васил Витанов ще участват на репешажите на световното първенство за младежи и девойки до 23 г. в Брест, Беларус.

Бончева и Русинова ще гребат на финала в Брест

Силно представяне в първия ден на световното първенство по гребане за младежи и девойки до 23 г. в Брест, Беларус направиха Кристина Бончева и Луиза-Мария Русинова

Томас Лурц взе шеста поредна световна титла

Томас Лурц стана за шести пореден път световен шампион по плуване в открити води в дисциплината на 5 километра.

251 плувци от 28 клуба ще стартират в шампионата при мъжете и жените

Надпреварата е на комплекс "Приморски" във Варна

Българка е първа в преплуването на Босфора

Мария Златкова преодоля дистанцията от 6,5 км за 44,52 минути

Сърбия спечели Световната лига по водна топка

Пред родна публика сръбските ватерболисти се наложиха с 14:12 над Черна гора

Петър Стойчев 9-и в Канада

Деветкратният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев завърши 9-ти в олимпийската дисциплина на 10 километра

Мартина Грималди спечели световното злато на 10 км в открити води

Тази вечер е стартът на 10 км при мъжете с участието на най-добрия ни плувец Петър Стойчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки