Игор Томашич пред Novsport.com: Не е изключено да играя отново в България

Бившият защитик на националния отбор на България и Левски Игор Томашич се съгласи да даде специално интервю за Novsport.com, в което споделя своите впечатления от българския футбол, от Левски, както и от националния отбор. Според Игор, най-добрият български специалист е неговият бивш наставник Станимир Стоилов. Той още смята, че на този етап няма друг българин освен Димитър Бербатов, който да има качествата да играе в най-добрите клубове в Европа.

Игор Томашич пред Novsport.com: Не е изключено да играя отново в България

Бившият защитик на националния отбор на България и Левски Игор Томашич се съгласи да даде специално интервю за Novsport.com, в което споделя своите впечатления от българския футбол, от Левски, както и от националния отбор. Според Игор, най-добрият български специалист е неговият бивш наставник Станимир Стоилов. Той още смята, че на този етап няма друг българин освен Димитър Бербатов, който да има качествата да играе в най-добрите клубове в Европа.


-          Г-н Томашич, как се чувствате в настоящия ви клуб Макаби (Тел Авив). Вече имате нов треньор, какви са амбициите на клуба и ще останете ли в него след зимния трансферен прозорец?
-          Ами засега съм в Макаби, а всичко друго е Божа работа. Имаме нов треньор и високи амбиции. За съжаление нямам много късмет и получих контузия, която ще ме извади от терените поне за няколко седмици. Преди два-три дни ударих лошо коляното си и ще ми се наложи да почивам известно време, преди да се върна на терена.

-          Според вас кой е най-добрият треньор в България. Известно е, че тренирахте под ръководството на Станимир Стоилов и бяхте в отбора на Левски, който достигна 1/4 финал в турнира за Купата на УЕФА, а след това играхте и в групите на Шампионската лига.
-          Да, за мен безспорно Мъри е най-добрият специалист в България. При него постигнахме наистина големи успехи и той ни беше освен треньор, добър приятел. Изпитвам голям респект към него. Пламен Марков го поставям на второ място, защото той е един изключителен специалист. Просто когато си треньор на национален отбор, както беше той, тогава не можеш да работиш спокойно.

-          Има ли възможност някой ден отново да заиграете в български клубен отбор и ако има такава, то това може ли да стане през зимата?
-          Винаги има възможност да се върна, защото във футбола никога не се знае къде ще те отведе съдбата. В България определено никога не бих играл за ЦСКА. Предпочитам да се събера с някои от старите си съотборници в Левски, защото преживях много хубави и позитивни моменти в този клуб.

-          Знае се, че се отказахте от националния отбор след преминаването ви в Макаби. Има ли някакъв вариант да се върнете в представителния тим, ако да кажем той бъде поет от класен чуждестранен специалист?
-          Твърд съм в решението си и то е, че вратата на националния тим е затворена на мен. Няма как да се върна. Няма такъв вариант засега, а и за бъдеще напред. В момента играя в Макаби и не мисля за националния отбор, а и едва ли ще си променя решението за в бъдеще.

-          Според вас, младите футболисти в Левски могат ли да дърпат тима напред, дори и това да стане за сметка на една нулева година ?
-          В момента доста момчета играят в първия тим на Левски. Те са млади и сравнително неопитни, но знам, че те в момента дърпат тима много напред. Всички имат голямо бъдеще и за напред съставът на Левски ще се гради около тях. Много се радвам за израстването на младите.

-          Българин или чужденец? Кой е подходящ за селекционер на националния отбор на България ?
-          Независимо какъв ще е треньорът, на него ще му е много трудно, защото както казах, в националния тим не може да се работи спокойно. Той ще трябва да спечели уважението на играчите и тогава може би ще постигне успехи. Аз мисля, че националният отбор на България е силен и има бъдеще пред него, но трябва малко повече организация.

-          Смятате ли, че в момента някой български футболист освен Бербатов, може да играе в най-силните отбори на Стария континент?
-          На този етап няма просто кой да достигне Бербатов. Той показа невероятно израстване в последните 2-3 години и неслучайно е в отбор като Манчестър Юнайтед. Може би след няколко години ще има такъв българин, който да постигне неговите успехи. За Левски конкретно не мога да кажа кой е най-добрият играч в момента, защото нямам тази възможност да наблюдавам всеки персонално, но като цяло има доста добри момчета в бившия ми клуб.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки