Александър Дюлгеров: От народните танци до представителният тим на Пирин

Полузащитникът на Пирин Александър Дюлгеров, който от тази година започна да тренира с първия отбор и за съвсем кратко време се превърна в откритието на сезона, сподели любопитни факти за него

Александър Дюлгеров: От народните танци до представителният тим на Пирин

Полузащитникът на Пирин Александър Дюлгеров, който от тази година започна да тренира с първия отбор и за съвсем кратко време се превърна в откритието на сезона, сподели любопитни факти за него, предаде кореспондентът на Novsport.com в Благоевград.

Младият футболист призна, че още от предучилищна възраст тренира в юношеските формации на Пирин и мечтата му винаги е била свързана да стигне до първия отбор на „орлетата”. Затова сега, когато мечтата му вече е изпълнена, той се чувства изключително горд със себе си и се надява да носи за напред много радост на публиката на Пирин със своето представяне на терена.

Преди обаче Дюлгеров съчетавал футбол с народните танци и едва, когато нещата започнали да стават сериозни, решил да се откаже от другата си страст-танците и да се отдаде изцяло на футбола.

„Футболът и Пирин ми са на сърце. Щеше да ми е много трудно да танцувам и да тренирам. За това избрах по-голямата си страст да играя футбол. Постоянно гледам мачове и ме заплени атмосферата по време на футболните срещи. За това не ми бе много трудно да предпочета футболната кариера, пред тази на танцьор”, коментира Александър Дюлгеров.

Той е и един от малкото професионални футболисти у нас , които не симпатизира на никой от родните грандове –Левски и ЦСКА.

„ За мен винаги на първо място е бил Пирин. За това никога не съм се интересувал от другите отбори. Всичко зависи от мен за да бъда част от едни по-големи успехи за в бъдеще с родния ми тим. Разбира се за всеки играч голямо признание на труда му е, когато го забележат от някой по-голям отбор. Аз вече съм професионалист ще си изпълнявам ангажиментите на такъв в който и да е клуб за когото играя ”, сподели талантливия играч.

Относно представянето на своя тим Пирин през пролетния полусезон той заяви, че всички са ги отписвали и според критиците на отбора едва ли не са били екскурзия в Анталия по време на зимната подготовка.

„Разбира се никой от нас не обърна сериозно внимание на това, че ни спрягат за изпадащи. Ние всички знаехме, че това няма как да стане. За това се подготвихме отлично и сега, го показваме с добрите си игри. Имаме един добър отбор с отличен треньор в лицето на Стефан Грозданов, така, че ни предстоят още много победи до края на сезона”, заключи Александър Дюлгеров.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки