Йордан Тодоров: Вече съм си вкъщи

"Ако зависи от мен, Локо ще има един национал", смята бившият играч на ЦСКА

Йордан Тодоров: Вече съм си вкъщи

Йордан Тодоров уважи поканата на фенклуба да гостува на традиционната сбирка на неговите членове, която се проведе вчера от 18.30 ч. на Лаута. Нисичкият халф бе максимално откровен пред рекорден брой от близо 100 фена, като уводното си обръщение направи изправен пред всички. 

"Благодаря ви за начина по който ме посрещнахте. Имах притеснение как ще ме приемете, но още на контролата с Брестник усетих подкрепата ви." взриви аплодисментите Данчо. Той сподели, че за него е чест да е поканен на подобна среща с феновете, която инициатива самият той определи като уникална. 

Данчо бе максимално коректен към бившя си клуб и остави в миналото седем-годишния си престой в ЦСКА, като обяви, че това е затворена страница за него. "Щом съм тук, Локомотив няма да изпадне" подхвърли в шеговит тон Тодоров и уточни, че за да е коректен към Локомотив и президентът Константин Динев е подписал договор за година и половина. "Само при наистина изгодна за клуба оферта може да напусна по-рано, но при всички други положения ще помагам с каквото мога за този период." сподели Тодоров. 

Той разказа и накратко как се е заразил с футбола като дете. "Започнах с мачове в училище "Яворов", където ме забеляза големия Живко Трифонов, който днес не е между живите. Покани ме в "Марица", като именно тези детски години ми бяха доста трудни за мен в личен план. Така започнах терена на училището и преминах през всички гарнитури на "Марица", на който клуб дължа много. Дължа може би всичко в моето развитие на г-н Миндизов, който също ни напусна преди година. По-нататък изкарах две години в Бургас и следващите седем - в София", разказа развълнувано още Данчо и продължи: "Голът срещу Черноморец ми беше много нужен, исках го много, защото бях малко притеснен. Това не е нормално, но както вече споделих, идването ми тук бе съпъствано с много размисли как ще ме приемете. Ето защо след като го отбелязах дойдох пред агитката и установих, че няма какво да ме притеснява, защото съм си вече вкъщи", искрен бе халфът. 

"Не знам дали Станимир Стоилов ще разчита на мен за националния отбор. При последния си разговор с него ме увери, че очаква да съм част от него, но след като напуснах ЦСКА си мисля, че съм отписан и за държавния тим. Но това не ме притеснява, тъй като ако зависи изцяло от мен, може да сте сигурни, че в Локомотив ще има един национал", показа амбициозността си "седмицата" в черно-бял екип. 

"Навлизаме в сгъстен цикъл и времето ще покаже как е подготвен отборът за това. Аз не водих подготовка с него, затова мога да говоря само за себе си. Имам достатъчно опит с мачове през два-три дена и съм убеден, че ще се справя. Но при мен е много важно възстановяването след мач и естествено спазването на режим. Особено внимание отделям и на това, което ям и каквото пия. Сред нас разбрах, че има лекари, които ще потвърдят моите думи", сподели още Данчо Тодоров. 

След дългата си среща с фенове и куп въпроси и отговори, които останаха в библиотеката на стадиона, бързакът се снима с десетки запалянковци и се разсписа на близо сто свои снимки. В папката за обръщение към феновете, Йордан Тодоров написа: "Пожелавам на Локомотив да е шампион! И винаги така да подкрепяте отбора. Само ЛОКО!" 

В останалата част от сбирката стана ясно, че следващата покана ще бъде отправена към Кирил Котев. Сбирката обаче ще е в сряда от 18.30 ч, тъй като във вторник представителния тим ще домакинства на Спортист (Своге). Освен това по повод предстоящото гостуване в Стара Загора на Берое, най-старият фенклуб ще улесни привържениците, като пусне в продажба билети за гостуващия сектор още от 10.00 ч. сутринта в деня на мача. Днес и утре, офис-магазина срещу бариерата на комплекса ще продължи да регистрира нови членове на фенклуба и да записва желаещи за екскурзията от 14 до 18 ч. В петък работното време ще е от 10 до 13 ч. Именно тогава от Лаута ще потегли екскурзията за Стара Загора, като напомняме, че цените са 4 лв. за членове на фенклуба и 6 лв. за всички останали. В деня на мача, цените ще се удвояват.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки