Рома спечели трилъра с Удинезе - 4:2

Мирко Вучинич вкара хеттрик за "вълците", Ди Натале вече има 21 гола в Серия "А"

Рома спечели трилъра с Удинезе - 4:2

Отборът на Рома постигна вълнуваща победа с 4:2 над Удинезе при домакинството си от 29-ия кръг на италианската Серия "А". С хеттрик за "вълците" се отличи черногорският национал Мирко Вучинич, а капитанът и голмайстор на "зебрите" Тото Ди Натале отбеляза и двете попадения за своя тим, с което активът му вече стана 21 гола в Калчото - националът е едноличен лидер при голмайсторите. Рома скъси разликата с Милан и Интер, и остана в борбата за титлата, докато Удинезе ще трябва до последно да се бори за своето оцеляване.

Рома започна по-силно мача и успя да поведе в резултата още в 15-ата минута, когато Фати намери Лука Тони пред наказателното поле, а таранът овладя трудната топка и вкара много красив гол със завъртане в долния десен ъгъл- 1:0.

По-добрата игра на "вълците" продължи и само 8 минути по-късно домакините вече имаха преднина от 2 гола. Вучинич остана сам срещу двама бранители на гостите, нагласи топката на десния си крак и със страхотен удар матира безпомощния Ханданович за 2:0.



В 38-ата минута пък Алексис Санчес бе съборен в наказателното поле от бранител на Рома и главният съдия отсъди дузпа. Капитанът на "фриуланите" Тото Ди Натале бе точен от бялата точка и намали на 1:2 в полза на Рома, като при този резултат завърши и първата част.

Удинезе започна много навито след почивката и в 61-ата минута успя да изравни резултата, а капитанът Ди Натале отново попадна в прегръдките на своите съотборници. След изпълнение на пряк свободен удар, националът се оказа на правилното място и от няколко метра матира Жулио Серджо за 2:2. Само 5 минути по-късно обаче Рома получи правото да изпълни дузпа, след като Исла събори Менес в наказателното поле, а Вучинич бе безпощаден от бялата точка за 3:2.

След гола гостите от Удинезе опитаха да натиснат своя домакин, но атаките на "зебрите" така и не успяха да затруднят отбраната на Рома, която бе на висота в този двубой. "Вълците" от своя страна се поприбраха в своята половина и разчитаха предимно на контраатаки. При една от тях в 82-ата минута Менес проби от дясно, подаде към Вучинич, последва рикошет, но топката все пак попадна в черногореца, който хладнокръвно вкара с десния крак за крайното 4:2.

Така с тази победа Рома остава трети и вече има актив от 56 точки, 2 зад втория Милан и на 4 зад лидера Интер, който отново не победи - "вълците" остават в борбата за титлата. Удинезе пък е 16-и с актив от 31 точки и до последно ще трепери за оставането си в елита.

Рома - Удинезе 4:2
1:0 Тони 15'
2:0 Вучинич 23'
2:1 Ди Натале 38' (д)
2:2 Ди Натале 61'
3:2 Вучинич 65' (д)
4:2 Вучинич 82'

Рома: Жулио Серджо, Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе, Перота, Бриги, Фати (Андреоли 73'), Менес (Петинари 86'), Вучинич (Тонето 89'), Тони

Старши треньор: Клаудио Раниери

Удинезе: Ханданович, Исла, Лукович, Сапата, Паскуале, Инлер, Самарко (Пепе 68'), Асамоа, Санчес (Лоди 83'), Ди Натале, Флоро Флорес

Старши треньор: Паскуале Марино

Жълти картони: Фати, Жуан, Касети, Вучинич (Рома), Исла, Сапата (Удинезе)

Съдия: Пиерпаоли

Стадион: "Олимпико", Рим

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки