Опитният Лацио спечели прекия сблъсък за оцеляване със Сиена

„Орлите” биха с 2:0 на своя „Олимпико”

Опитният Лацио спечели прекия сблъсък за оцеляване със Сиена

Отборът на Лацио спечели прекия сблъсък срещу Сиена в битката за оцеляване в Калчото. „Орлите” се наложиха с 2:0 в мач от междинния, 30-и кръг и се изкачиха до 16-ото място в класирането. Голове на Лихщайнер и резервата Крус осигуриха така важния успех за тима на Еди Рея по пътя към оставането в Серия „А”, като същевременно нанесе първа загуба на Сиена от седем мача насам. 

 
Още в 6-ата минута швейцарецът Щефан Лихщайнер изведе Лацио напред в резултата. Той получи топката от Стефано Маури и зарадва феновете на „Олимпико”.
 
По-нататък Лацио имаше пълно надмощие. Най-близо до попадение за тима на Еди Рея бяха Маруро Зарате, Томазо Роки и голмайсторът Лихщайнер, чийто удари не намериха целта. Масимо Макароне пък опита да възстанови равенството.
 
През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено. След като Коларов и Роки не успяха да удвоят преднината на домакините, това направи резервата Хулио Крус в 73-ата минута. Аржентинецът се бе появил минута по-рано на мястото на Зарате и за нула време показа на своя треньор, че е направил верния избор да го включи.
 
В 75-ата минута Стефано Маури пък нацели напречната греда и пропусна да направи преднината на Лацио класическа.
 
Така Лацио победи с 2:0 и заема 16-ата позиция в таблицата с актив 32 точки, с 4 повече от Аталанта и със 7 повече от 19-ия Сиена.       

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки