Наполи смачка Юве за едно полувреме - 3:1

"Старата госпожа" вече е под чертата за Европа

Наполи смачка Юве за едно полувреме - 3:1

Наполи победи Юве в последната среща от 30-ия междинен кръг в Серия „А”. Домакините взеха победа с 3:1 срещу боксуващия отбор на Алберто Дзакерони.  „Старата госпожа” поведе в 6-ата минута с гол на Киелини, но в последните 40 минути Наполи вкараха 3 попадения и решиха двубоя. За тях се разписаха  Хамшик, Куалиарела и Лавеци. В 47-ата Хамшик пропусна дузпа.

Срещата започна много добре за гостите от Торино, като само след 6 минути игра те успяха да поведат в резултата с гол на Киелини. Каморанези направи добър пробив по дясното крило и центрира в наказателното поле Дел Пиеро свали с глава към Киелни, а той от няколко метра не сбърка и прати топката в мрежата.

Домакините започнха още в 10-ата минута да атакуват, но не успяха да стигнат до попадение, а и нищо интресно не се случи през първата част.

Второто полувреме започна по бомбастичен начин за домакините. Куалярела нахлу в наказателното поле в 47-ата минута, но бе грубо фаулиран от Зебиня и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Хамшик, но уцели гредата и топката излезе в корнер.

Само 3 минути по-късно Хамшик се реваншира и направи резултата 1:1. Куалиавера центрира от ляво, а Хамсик бе застанал до дясната греда и със страхотен удар с глава вкара топката във вратата.

В 72-ата минута обрата за домакините стана, след като активният до този момент Куалярела успя да се разпише. Играчът проби самостоятелно, влезе в наказателното поле и от границата на малката палантереия разстреля вратаря Манингер.

Крайното 3:1 бе оформено от Лавеци в 82-ата минута.Кампагнаро направи добър пробив по лявото крило и сервира топката на дузпат, а Лавеци бе оставен абсолютно непокрит и с удар с десния крак прати топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Тази победа за Наполи се оказва доста важна в борбата за местата, който осигуряват квота за Европа. 3-те точки изравняват двата отбора на 6-ата и 7-ата позиция, като те имат актив по 45 точки. Юве са 7, зашото имат по-лош актив от  срещите между двата отбора.

Наполи – Ювентус 3:1


0:1 Киелини 6'
1:1  Хамсик 50'
2:1  Куалярела 72'
3:1  Лавеци 82'

Наполи:
Де Сантис, Кампанаро, П. Канаваро, Грава, Маджио, Гаргано, Пасиенса, Камилио (Зунга 90’), Хамшик (Сигарини 83’), Куалиавера. Лавеци (Денис 90’);

Ювентус: Манингер, Зебина, Ф. Канаваро, Гросо, Маркисио, Мело, Полсен (Кандрева 9’), Каморанези (Диего 63’), Амаури, Дел Пиеро ( Григера 63’);

Жълти картони:
Зебина, Каморанези, Дел Пиеро (Ювентус) Грава (Наполи);

Съдия:
Рицоли;

Стадион
: „Сан Паоло” 65 000 зрители;

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки