Игор Митрески пред Novsport.com: Контузен съм, не симулирам

"След месец ще кажа дали оставам в ЦСКА", призна македонецът

Игор Митрески пред Novsport.com: Контузен съм, не симулирам

Капитанът на македонския национален отбор и ЦСКА Игор Митрески даде интервю пред Novsport.com, в което отрече информациите, че със сигурност напуска тима след края на сезона.

Македонецът обаче не даде и положителен отговор, че остава, но подчерта, че наистина има контузия на ахилеса и информациите, че не иска да играе повече за отбора, не са верни.

„Имам със сигурност контузия. Бях във Военна болница в София. В момента не мога да кажа дали ще напусна ЦСКА. Ще кажа след месец-два, когато завърши шампионатът”, заяви Митрески.

„В момента ситуацията в ЦСКА е сложна. Всичко в момента е възможно, всеки да бие всеки в България. Сложно е, момчетата всички тренират добре, играят добре, другото защо не се получава  - не знам. Има много причини. Не са само футболни. Трябва да се разговаря с всички играчи, но има много причини. Не мога да назова само една. Докато не се решат тия причини, не може да се играе добре. Нямам обяснение защо така се получава. Играхме добре на подготовката, а сега играем много лошо.”, добави централният защитник.

„Аз имам повреда. Това е факт, защото аз не бях сам на преглед, с мен беше и докторът на ЦСКА. И във Военна болница специалист ми каза, че трябва да направя известно време почивка, защото имам оток на ахилеса и наистина ме боли. Нарочно пропуснах 2-3 кръга, за да мога да се възстановявам добре и да се оправя. И в момента ме боли кракът като обуя обувка. Правя терапии всеки ден и това е, което зависи от мен”, каза още Митрески.

Той добави, че няма и яснота дали ще остане на Българска армия. „Ще се консултирам с моя мениджър и ще видим дали ще остана в ЦСКА или не. Още не мога да кажа и моето желание.”

Запитан дали са се оправдали очакванията му за името ЦСКА и за организацията в клуба, македонецът отговори: „Не съм очаквал това, останах малко изненадан, но така е, това е футболът и трябва да се приспособиш към някои различни работи. Аз като професионалист си изпълнявам всички мои поставени задачи, аз съм футболист все пак. Може и травма да получа, може и други проблеми да се появят, но това е.”

Бившият играч на Енерги Котбус и Спартак Москва заяви, че никъде не е срещал толкова много спекулации по отношение на него.

„Има много спекулации в България, не знам защо е така. Нито в Македония, нито никъде е така. Разни спекулации, разни тема, не знам откъде тия спекулации. Трябва да се срещна с председателя на ЦСКА и да видим дали трябва да остана или не. Дали са доволни или не от мен.Това е разговор между мен него и моя мениджър”, каза той.

Вчера бях на терапия при доктора на националния отбор на Македония. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки