Софрониев пред Novsport.com: Бачев ни излъга за премията от ЦСКА, можем да смятаме

"Хем си загубихме времето в Локо (Мездра), хем изгоряхме с пари", каза халфът

Софрониев пред Novsport.com: Бачев ни излъга за премията от ЦСКА, можем да смятаме

Заради поредния скандал в тима на Локомотив (Мездра), екипът на Novsport.com потърси за коментар един от отстранените футболисти – Виктор Софрониев.

Халфът бе твърд титуляр в селекцията на Войн Войнов през този сезон, но няма да доиграе сезона в Мездра. Заедно с него от тима си тръгват още Йордан Линков, Николай Христозов и Здравко Станков.

Софрониев заяви, че причина за скандала е премията след успеха над ЦСКА. Локо (Мездра) победи служебно „червените” с 4:0, след като публиката на „армейците” навлезе на терена. Ръководството на Локо (Мз) било обещало 40 000 лв. на отбора за победа, а играчите получили по 700 евро.


- Каква е точно истината за теб и твоите съотборници Линков, Христозов и Станков. Изписаха се много неща за това, че сте напуснали отбора на Локомотив (Мездра)?

- Истината е, че стана скандал с премията от мача с ЦСКА. Не са верни спекулациите, че ние сме казали колко искаме да взимаме от мача. Просто премията след победата, която получихме, беше по-малко от това, което ни бе обещано. Трябваше да вземем 40 000 лв. отборна премия, а всеки получи по 700 евро за мача. Ясно е, че трябваше повече да вземем. След което хора приближени до Георги Бачев извъртяха нещата, че ние сме направили някаква стачка. Просто си поискахме парите, част от заплатите, които ни дължат. Бачев обаче ни каза, че няма такава възможност. Дори и не се видяхме с него, а ни бе съобщено, че сме отстранени от отбора.

- Колко точно заплати не са ви изплатили?
- Ще кажа, че са над пет заплати. Няма да уточнявам колко точно.

- Появи се информация, че ще имате среща с Георги Бачев.
- Това са спекулации, някои от клуба пуска такива информации. Искахме среща, но той не благоволи да се видим, а чрез хора ни бе съобщено, че вече не сме част от отбора – аз, Линков, Станков и Христозов. Жалкото е, че имаше и още футболисти, които в съблекалнята бяха много смели, но се оказа, че са такива само на думи и си замълчаха. Свиха опашки, наведоха се и повече не се обадиха.

- Значи до края на сезона ще почивате, няма да тренирате с Локо (Мз), а през лятото ще си търсите нови отбори.
- Да. Ние се разделяме по нормален начин с клуба. Каквото е било – било. Лошото е, че хем си загубихме времето, хем изгоряхме с парите.

- Предполагам сте в добри отношения с треньора Войн Войнов, а проблемът е само в ръководството.
- Само хубави неща мога да кажа за треньора. Знае за ситуацията с нас. Той не е запознат обаче кой колко заплати трябва да взима, а и не е негова работа. Може обаче да потвърди, че обстановката в клуба не е нормална. Всеки ден беше днеска, утре, днеска, утре. Накрая обаче търпението ти свършва. Още повече, Георги (бел.ред. Бачев) изкара така нещата, че ни е едва ли не обиден, тъй като сме искали по-високи премии за мача с ЦСКА. То това преля чашата при нас.

- Литекс ли ви даде тази премия?
- Не е моя работа да го коментирам това. Не е приятно да се пишат такива неща. Това са си вътрешни работи. Дали от Литекс е дошла или от друг клуб няма значение. Въпросът е, че ни се обеща една сума. Ние все пак можем да смятаме, знаем какво ни се даде. Това, което ни беше обещано бе отборна премия. Изведнъж някой ни каза, че било клубна премия. Аз за пръв път чувам за такова нещо. Като ръководство трябва да са си направили сметка каква премия обявяват. Говори се, че премията е била още по-голяма. Това обаче мен не ме интересува. Ние не сме искали по 2 500 лв., както се пишеше. Не сме ние тези, които определят премиите. Просто сумата трябваше да се раздели нормално. Тези пък които попаднаха в групата, а не играха, взеха по 100 евро. То е смешно.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки