Зафиров: Няма да търпя мърлявщината на Гранден

Наставникът на ЦСКА Адалберт Зафиров не се страхува от отгворността за провала на тима. Зафето дори има планове за лятна подготовка и селекция в отбора. Бившият игра на ЦСКА, който в момента реди състава след дезертирането на Йоан Андоне даде интервю, в което даде интересни отговори.

Зафиров: Няма да търпя мърлявщината на Гранден

Наставникът на ЦСКА Адалберт Зафиров не се страхува от отгворността за провала на тима. Зафето дори има планове за лятна подготовка и селекция в отбора. Бившият игра на ЦСКА, който в момента реди състава след дезертирането на Йоан Андоне даде интервю, в което даде интересни отговори.

- Г-н Зафиров, разбрахме, че оставате треньор на ЦСКА, така ли е?
- Да, видях се със собствениците, разговаряхме. Ще се опитаме да вдигнем отбора. Вярвам, зная как това да стане.

- Спортният директор Атанас Караиванов напусна с доста тежки думи, говорихте ли с него?
- Честно, говорихме 30 минути преди срещата. Знаех за намерението му да напусне, но не и за медийната му изява.

- Добре, защо не играе ЦСКА добре и как ще се справите?
- Оправдания много, като свърши сезонът, нека всеки анализира. Ще излезем от кризата, като всеки пое своята отговорност. Ето, аз не се крия. Какво да направя, да напусна кораба и да оставя другите да се оправят както могат ли?! Никога не съм се страхувал. Най-лесно е в този момент да напуснеш и да се скриеш зад Андоне, подготовката, селекцията.

- Добре, ще назова директно две причини, поради които ЦСКА не играе добре. Едната е нередовното плащане, а според футболистите другата се крие в лошото им физическо състояние?
- Стига с тези пари! Кой каквото трябва да получава, ще си го вземе. Има договори, правилници на УЕФА. Нито ЦСКА, нито друг клуб в света може да избяга от тях. Пак казвам, това с парите е бягане от отговорност. За оплакванията от умора и лошо физическо състояние зная, говоря с играчите. Там може да настъпи подобрение, въпреки че и подобни оправдания не приемам. Имаме достатъчно добри футболисти да тръгнем нагоре. Между другото, не приемам критиките, че срещу Монтана отборът е бил трагичен. Изпуснахме много, а ни вкараха гол след опит за центриране, и то при отлично наредена защита.

- Отнесохте много критики, задето сменихте срещу Монтана Гранден и Маркиньос. Имате ли конфликт с тях?
- Изцяло мое решение, така прецених.

- Защото се чу, че сте се скарали с Гранден и повече няма да разчитате на него?
- Не съм се карал, просто ще играят тези, които са сериозни в тренировките и в мачовете. Мърлявщина не търпя. Гранден е играч на ЦСКА, ако показва старание, ще разчитам на него.

- А Маркиньос? Той и без това поема към Сибир?
- Маркиньос няма да ходи никъде.

- Панку изрева, че се маха от ЦСКА след края на първенството?
- Значи ще говорим след края на първенството.

- Димитър Пенев вероятно става мениджър, надзорник или както бъде формулиран постът му (б.а. интервюто е взето преди официалното решение за Пената). Стана ли въпрос на срещата как ще работите с него, по-точно кой какви правомощия има?
- Първо, аз уважавам безкрайно Димитър Пенев. Да, бих се съгласил да ми помага. Не сме говорили по темата, но е така - важно е да се знае кой какви функции изпълнява. Като треньор моите са ясни.

- Последно, не се ли страхувате, че ако ЦСКА не се класира за Европа, Адалберт Зафиров ще бъде посочен като големия провал?
- Въобще не ме е страх. И да се стигне до този вариант, ще поема своята отговорност, макар че нито съм правил подготовка, нито съм селектирал играчи, нито съм водил тима през целия сезон. Това говорихме със собствениците. На един треньор е нужна година време, за да се види резултатът от работата му. Но няма да се скрия зад Андоне, нито зад подготовката! Аз обаче съм оптимист, не мисля за провал. Нещо повече, имам планове за лятна подготовка, набелязал съм играчи за селекция. Не е тайна, привърженик съм на българското. Имаме и основа от добри играчи в момента. Аз им вярвам, дано промяната проличи в следващия мач.


в-к „Стандарт"

Глобиха ЦСКА с над 11 бона след загубата от Ботев

Вижте всички решения на Дисципа

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Разкриха една от причините за фурора на Черно море

Вижте подробности

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки