Майорка надви Валенсия с 3:2

Един от най-силните домакини в испанската Примера Майорка спечели 13-и успех у дома. Тимът от Балеарските о-ви обаче постигна първа победа срещу отбор от 4, след като се наложи с 3:2 над Валенсия.

Майорка надви Валенсия с 3:2

Един от най-силните домакини в испанската Примера Майорка спечели 13-и успех у дома. Тимът от Балеарските о-ви обаче постигна първа победа срещу отбор от 4, след като се наложи с 3:2 над Валенсия.

 
Гонсало Кастро откри още в 6-ата минута. Преднината на домакините бързо набъбна в 21-ата минута, когато точен бе Уебо. Валенсия върна един гол в началото на втората част чрез Жорди Алба, но автогол на Мануел Фернандеш възстанови преднината от два гола на Майорка. Късен гол на Пабло Ернандес не бе достатъчен на Валенсия да стигне до точката.     
 
Наставникът на Валенсия Унай Емери бе дал почивка на основните си футболисти Давид Вия и Давид Силва, като само последният се появи на терена през втората част.
 
Още в 6-ата минута Майорка излезе напред в резултата. Левият полузащитник Кастро напредна необезпокояван до наказателното поле и с фамозен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Санчес.
 
Мачът на „ОНО Естади” продължи с надмощие на домакините и Айозе и Варела пропуснаха хубави възможности преди Уебо да удвои преднината на Майорка. С летящ плонж след центриране на Кастро отляво нападателят не остави шансове на стража на „прилепите” в 21-ата минута.
 
До почивката Марти за домакините и Мата за гостите бяха най-близо до гола, но резултатът 2:0 се запази.
 
Веднага след подновяването на играта Жорди Алба върна Валенсия в мача. Той се възползва от неразбирателство в отбраната на Майорка и с премерен удар направи 1:2.
 
Автогол на Мануел Фернандеш в 63-ата минута обаче сякаш уби всякаква интрига в двубоя – 3:1 за Майорка.
 
Валенсия обаче не се отказа и стигна до късен гол на Пабло Ернандес в 86-ата минута, като асистенцията бе на Албелда. Минута преди края Фернандеш, който си бе отбелязал автогол, си изкара червен картон и тотално разочарова. Все пак резервата Силва можеше да донесе точката, но ударът му в добавеното време излезе в аут.
 
След този мач Валенсия, който отпадна през седмицата от Лига Европа, остава сигурно на 3-ото място във временното класиране с актив 56 точки седем кръга преди края. Преследвачите Майорка и Севиля са с по 51 точки, съответно на 4-ото и 5-ото място.  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки