Тодор Колев: За Литекс мачът не е толкова важен

Да влезем в Европа е много тежка задача, но успех над оранжевите ще е добро начало, смята нападателят на Славия

Тодор Колев: За Литекс мачът не е толкова важен

В последните няколко мача от първенството нападателят на Славия Тодор Колев навлиза в обичайната си форма. За три мача той наниза две попадения и се отчете с още две асистенции, а феновете очакват днес да накаже и лидера в класирането Литекс. „Тема спорт” се свърза с нападателя, за да разбере какви са очакванията му за сблъсъка с оранжевите.

 
- Тодоре, въпреки Всички критики срещу Славия отборът е на четвърто място в класирането, а през пролетта записа само една загуба - от Левски. Идва мач с Литекс, имате ли сили да спечелите?
- Надяваме се. Смятам, че разполагаме с достатъчен потенциал, за да се наложим. Оранжевите са класен и балансиран тим с много добри изпълнители, но и ние не им отстъпваме. Вярвам, че ще бием.
 
- Трима от основните им играчи - Христо Янев, Вилфред Нифлор и Том, си изкараха картони и ще пропуснат срещата. Ще се възползвате ли от отсъствието им?
- Надявам се. Според мен те нарочно си изпросиха наказанията за да се изчистят за сблъсъка с Локо София. Не вярвам да подценяват срещата с нас, все пак разполагат с може би най-равностойната резервна скамейка в А група. И въпреки това двубоят им с железничарите за тях е много по-важен, отколкото този с нас, защото от него доста ще зависи изходът в битката за титлата.
 
- Веднага след като наказанията станаха факт, се появиха спекулации, че няма да се напрягате много срещу Литекс...
- Това са пълни глупости и който ги говори, само иска да нагнетява напрежението. Да, трите точки са важни за тях, но са също толкова важни и за нас, защото и ние преследваме своите цели. Ще направим всичко възможно да разсеем тези спекулации.
 
- Победа срещу Литекс ще ви доближи много до участие в евротурнирите. Мислите ли си за това в съблекалнята? И постижима ли е задачата с оглед състоянието на Левски и ЦСКА?
- Е, доста тежко ще ни бъде. Все пак нашата програма е може би най-тежката от всички. Предстоят ни двубои с най-силните съперници у нас. Но успех над Литекс ще е добро начало. Затова се надявам да излезем, да покажем по-добра игра на терена и да зарадваме феновете.
 
- Как приехте решението на Венци Стефанов да ви спре парите след отпадането за купата в Етрополе?
- Ръководството има право, все пак те дават парите. Наистина досега всичко беше точно. Вярвам, че ако направим няколко победи, всичко ще ни бъде изплатено. Реакцията им е нормална – беше голям срам да ни елиминира такъв съперник Но по-добре да забравим за това, да гледаме само напред и да бием.
 
- Съжаляваш ли, че бе наказан и не игра в злополучния двубой?
- Е, как да не съжалявам. Със сигурност, ако бях на терена, щях да помогна.
 
- Смяташ ли, че отношението на феновете към вас напоследък е оправдано?
- Според мен запалянковците трябва да са винаги зад отбора. Да, бяхме слаби в Етрополе, но истинските привърженици ни подкрепят и в най-трудните моменти -все пак не само ние отпаднахме от втородивизионен тим, подобни неща се случват навсякъде в Европа.
 
- От доста Време си В Славия и вероятно имаш свое мнение защо отборът все не успява да покрие очакванията на ръководство и публика...
- Голямата причина за това е непостоянството, което демонстрираме всеки сезон. Винаги в един мач играем силно, в следващия -по съвсем различен начин. Ако коригираме този проблем, можем да сме от водещите клубове в България.
 
- Ще останеш ли в тима и за следващия сезон, или вече мислиш да излезеш в чужбина?
- Времето ще покаже. Нека свърши първенството. Засега имам договор за още една година с клуба и възнамерявам да го изпълня.
 
- С оглед на яловото нападение на Левски не съжаляваш ли, че не остана там? Сега вероятно щеше да си лидер на сините...
- Не, за нищо в този живот не съжалявам. Единствено ме е яд, че не излязох много по-рано в чужбина когато имах няколко много добри предложения, но ме спряха.
 
- Докато надеждите на феновете на Славия са свързани основно с теб и Жуниор, в Литекс всички погледи са насочени към Ивелин Попов. Какво е мнението ти за него?
- Познавам го от времето, когато тренираше с нас в мъжкия тим на Левски, тогава бе още много млад. Мисля, че Мъри го взе в състава. Безспорно е добър футболист, с когото защитата ни ще има трудности. Но трябва да сме много внимателни и с Дока. 
Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки