Драма, кръв, дузпи и 2:1 за Рома в дербито на Вечния град

Мирко Вучинич с 2 гола при победата над Лацио, „вълците” в пол позишън за Скудетото

Драма, кръв, дузпи и 2:1 за Рома в дербито на Вечния град

Отборът на Рома си върна първото място в Серия „А”, след като постигна драматична победа с 2:1 в градското дерби с Лацио от 34-ия кръг на италианската Серия „А”. Двубоят на „Олимпико”, който започна с грозни сцени по трибуните и завърши с такива на зеления терен между футболистите, предложи истинска драма – обрат, изпуснати дузпи, много напрежение и безкрайно много картони. Все пак „вълците” достигнаха до победата с два гола на Мирко Вучинич, който отново бе герой за червената част от Рим – Рома държи Скудетото в свои ръце, а Лацио е опасно близо до Серия „Б”.

Минути преди началото на мача по трибуните на „Олимпико” се разиграха грозни сцени между тифозите на двата отбора, а малцината карабинери и стюарди гледаха отблизо сблъсъците между подивелите ултраси.



Огромното напрежение се пренесе и на зеления терен и то завладя футболистите от самото начало на мача. Още в 6-ата минута бе проляна и първата кръв. В опита си да играе с една висока топка, Лука Тони изрита в лицето Стендардо, пусна му кръв и най-вероятно му счупи носа. Бранителят на Лацио бе моментално заменен от Биава, а този инцидент разяри още повече футболистите на двата отбора, които се вкопчиха в люта битка, която не приличаше на футбол.

Все пак се стигна до 13-ата минута, когато Лацио успя да поведе в резултата. Кристиан Ледесма изведе с хубав прехвърлящ пас Томазо Роки сам срещу вратаря, а той с техничен удар с десния крак пусна топката покрай Жулио Серджо за 1:0. Този гол вдигна още повече градусите на „Олимпико” и в следващите минути заваляха груби нарушения и жълти картони в ръцете на Талиавенто.

Рома опита да наложи натиск, с който да стигне до изравнителен гол, но атаките на „вълците” така и не затрудниха защитата на Лацио. „Орлите” от своя страна започнаха да разчитат на контраатаки. При една от тях в самия край на полувремето Серджо Флокари получи топката от Броки в наказателното поле и пробва удар по диагонала с левия крак, който обаче премина над вратата.

Второто полувреме започна по отличен начин за „орлите”, които получиха правото да изпълнят дузпа още в 46-ата минута, след като Коларов влезе в сблъсък с Касети и падна в наказателното поле, а Талиавенто посочи бялата точка. Ударът от 11 метра на Флокари обаче бе спасен по блестящ начин от Жулио Серджо и Лацио пропусна да вкара втори гол.



Не бяха изминали и 5 минути, когато Талиавенто отсъди нова дузпа, този път в полза на Рома, след като Коларов, който си изпроси първата, събори резервата Тадей в наказателното поле. Мирко Вучинич бе точен от бялата точка за 1:1 и съживи надеждите на Рома за победа.

Това попадение даде криле на „вълците” и те стигнаха до пълен обрат в 62-ата минута, а Вучинич отново попадна в прегръдките на своите съотборници. Той изпълни перфектен пряк свободен удар от дъгата и с мощен шут прати топката над главата на замръзналия Муслера за 2:1. В следващите минути Лацио натисна и опита на свой ред да изравни, но не стигна до нищо повече, освен един далечен удар на Коларов, който попадна право в ръцете на Жулио Серджо. В оставащите минути до края на мача Рома се затвори и позволи на Лацио да диктува събитията на терена. Атаките на „орлите” обаче така и не доведоха до нищо опасно за Жулио Серджо и резултатът остана непроменен – 2:1 в полза на Рома и Скудетото вече е изцяло в ръцете на Раниери и компания.

След последния съдийски сигнал последваха грозни сцени на зеления терен на „Олимпико”, в центъра на които бе Ледесма от Лацио, който получи и червен картон. Двата отбора се скупчиха на едно място и си раздадоха по няколко удара, но набързо страстите бяха охладени.

С тази победа Рома си върна първото място в класирането и вече има 71 точки в актива си, 1 пред шампиона Интер. Лацио пък остава на 16-о място с 37 точки, на 3 от опасната зона.

Лацио – Рома 1:2
1:0 Роки 13’
1:1 Вучинич 52’
1:2 Вучинич 62’

Лацио:
Муслера, Лихщайнер (Сарате 63’), Раду, Стендардо (Биава 7’), Коларов, Диас, Маури, Ледесма, Броки, Флокари (Крус 74’), Роки

Старши треньор: Еди Рея

Рома: Жулио Серджо, Касети, Жуан, Бурдисо, Рийзе, Пизаро, Де Роси (Тадей 46’), Перота, Тоти (Менес 46’), Тони, Вучинич (Бриги 82’)

Старши треньор: Клаудио Раниери

Жълти картони: Броки, Коларов (Лацио), Рийзе, Де Роси, Тоти, Касети, Жуан, Тони, Менес (Рома)

Червени картони: Ледесма (Лацио)

Съдия: Паоло Талиавенто

Стадион: „Олимпико”


Валенсия би Осасуна като гост

Всички резултати и класиране в Испания

Ще поеме ли Шаби Реал М

Вижте отговора на изпълнителния директор на Байер Леверкузен

Челси прегази Евертън с 6:0, Палмър вкара четири (ВИДЕО)

"Сините" се върнаха в топ 10 след лекция срещу "карамелите"

Верона остави Аталанта далеч от топ 4 след 2:2 (ВИДЕО)

Хелас стигна до точка след като изоставаше с два гола

Каземиро взе решение за бъдещето си

Халфът на Манчестър Юнайтед може да поеме към Саудитска Арабия

Италианец свири Сити - Реал Мадрид

Даниеле Орсато с тежък наряд за сблъсъка на "Етихад"

Дженоа остави Фиорентина без победа в пети пореден мач (ВИДЕО)

ВАР лиши "Ла Виола" от успеха на "Франки"

Рома успокои феновете за състоянието на Ндика

Защитникът няма кардиологични проблеми

Реал Мадрид праща турско бижу в друг клуб

Арда Гюлер ще бъде пратен под наем

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки